Songkran mm

OK! Oroligheterna är över. Ni som har oroat er har säkert fått värre nyheter än nödvändigt. Här är lugnt, om man bortser från Songkran (nyår och vattenfestival). Den dåliga nyheten med Songkran är att redan innan den började i måndags hade 95 personer dött i trfiken. Troligen kommer siffran att öka betydligt innan denna veckan är över. De flesta har ledigt.
Vi har firat eller "played"  Songkran i Tas hemby. Party från eftermiddag till kväll. Man sitter på en terrass vid gatan och har en vägspärr där alla passerande blir vitmålade, främst i ansiktet, och kraftfullt vattenbegjutna. Jag hade Tas lilla sonson (6 mån) i knäet. han hade sin egen festival och begreppet kasta vatten återfördes till sin ursprungliga betydelse. Byxorna torkade fort.
Drinkarna är inte starka. En skvätt "Whisky" i sodavattnet med mycket is. Räcker länge, men ger ingen effekt.
På vägarna utsätts man också för bemålning (se en av bilderna). I Sverige hade inte detta fungerat, vi hade blivit förbannade. Här görs allt med glädje, hög musik och tolerans. Alla verkar gilla Songkran, generationerna blandas, kul
Stor fest i Cha Am i måndags. Vi var där ( se den andra bilden). Buller och bång, fyrverkerier och lustigkurrar på thai (jag fattade ingenting).
I dag Petchburi för nytt kalas. I morgon relax. Tack!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0