Lucia -09

Vi har haft några låga dagar. Ta har haft hög feber och influenzasymptom. För min del har magen gett ifrån sig signaler som inte har kunnat ignoreras. Nu någorlunda normal tillvaro.

Jag har haft tid att överväga ett och annat...

"Jag har hamstrat frimärken, det blir nog portohöjning snart".

När BBC News beskriver EU gör man det ibland som ett planetsystem. Själva EU i mitten och runt därom de olika medlemsstaterna. Sverige syns knappt i periferin tillsammans med några lika obetydliga medlemsstater.

Säkert är det annorlunda i svensk TV, men när någon uttalar sig för EU-s räkning där nu är det inte F Reinfelt utan makthavaren Barosso.

Varför denna inledning? Jo, det finns uppenbarligen fortfarande svedocentriker i rakt nedstigande led från stormaktstiden som vill applicera det svenska på resten av världen. Man behöver inte ha sett eller hört på plats, det räcker med det som förmedlas via media i Sverige. Det är väl bara att önska lycka till! De flesta länder i världen har väl inte ännu uppnått den svenska demokratiska lyckan. Jobba på! Skall det undantas fyra eller tio från LAS-listan...

Nu närmar sig julen i den kristna delen av världen. Jag saknar några ritualer. Förstås samvaro med familjen ( hej, Axel, Hanna, Karin mfl). Ett julbord före jul (hej, Palace). Ett glöggparty (hej, Göran, Päivi och Mia). Nyårskalas (hej, Christer och Ingrid). Trettonhelg i Malmö (hej, Karin).

Här är julen ingen big deal, det blir nog parties med julanstrykning utan -stämning. Nyår är större, återkommer.

Dagens namn: Ilse Lund

Dagens citat:"Play it Sam!". Ledtråd: "Play it again Sam!"

Lista ut sambanden ( mellan namn och citat förstås, annars blir det för svårt) utan att kika i Google! Tack för tipset Bengt Svensson ( som är en bildad och kunnig person, han har humorns gåva)

Av naturliga skäl torftigt med bilder, det blir en som symboliserar de senaste dagarna, lååånga.




Kommentarer
Postat av: Karin

Skönt att ni är friska igen och att du är tillbaka med din blogg. Har varit lite orolig för att du skulle överge alla oss som älskar att läsa din blogg för att det finns en enda magsur prson därute...Nu ska glögg värmas!

2009-12-13 @ 14:52:23
URL: http://..
Postat av: Karin

Ilse Lund - Ingrid Bergman i filmen Casablanca, väl?

2009-12-13 @ 15:04:12
URL: http://..
Postat av: Don C

Måndag kväll. Lyssnar på P2,hyllningsprogram. "Take five". För femtio år sedan, 14 dec 1959, gav Dave Brubeck Quartet ut skivan "Time out". Genial musik, glänser ännu idag. Paul Desmond lever inte längre men Dave fyllde 89 nyligen. Till denna musik passar en Oppigårds Winter Ale som en smäck.

Dagens namn på min gata: Dave Brubeck.

Lev väl! / Don C

2009-12-14 @ 19:13:27
Postat av: Bengt Isacson

hej olle!



Fick adressen via Himnpe.



MVh



Isac

2009-12-18 @ 20:18:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0