Mer än vanligt

Nästa vecka har vi högtidligheter i vårt hus. Munkarna kommer och välsignar ombyggnaden. Samtidigt tar de hand om oss med välsignelse (kallas här "wedding"). Civilstånd fortfarande, ogift. Fast detta känns som att få en tillhörighet i ett större sammanhang -den thailändska familjen. Den svenska familjen är naturligtvis nummer ett och utan konkurrens, men det har stor betydelse här att vara del i något större än sin turiststatus.

Ett nedslag. Vi åt lunch häromdagen. Plötsligt skruvades musiken upp till närmast olidlig volym och sånger framfördes av en rimligt musikalisk kvinna utan större sångröst. När jag tittade upp var det servitrisen som hade tagit paus hos en gäst och utövade karaoke (mycket populärt här).

Dagens namn: Gustaf Lövås

Dagens citat: "det började som en skakning på nedre däck"


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Vi i Borghamn ber att få lyckönska till wedding. Vi = Hjördis med matte. Vi håller på med vitmålning av lilla stugans knutar o fönsterfoder o hoppas att vi så småningom - trots alla band i o till Thailand - får se dig här. För vi tror att du ibland vill se Sverige också. Kram o skutt från oss.

2009-10-13 @ 19:49:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0