Anekdotiskt

Störst idag! Claus och Neng har fått en dotter. Vi skall besöka dem ikväll.

Vi har listat ut varför de fulle och på höger sida körande mcföraren ville skjuta oss. Jag kunde inte begripa varför han blev så arg för en liten uppmärksammande blink. Nu förstår vi - halvljuset har stått jättehögt och bländat alla. Den dödligt arge trodde naturligtvis att jag blinkade och sedan lät honom få helljuset i planeten... Nu ordnat, vi lever säkrare vid mörkerkörning.

Ibland blir det tokigt med expats (som vi kallas när vi inte är falang). Lou som har flyttat hit från USA med thailändsk hustru har svårt att anpassa sig. Han tycker inte om thaimat, osv.
Vi kom till fjortonde hålet på Palm Hills, där är en liten sjö till höger. För det mesta luktar det ruttet därifrån. Natalie (hustrun) och caddies fryner på resp näsor och säger "men" (betyder luktar illa).
Då säger Lou:
"Why do you say that when half of the food you´re cooking smell the same"
Jag håller inte med.
Vi jobbar med engelska uttalet. Svårast är ord som slutar på "t" eller "s". Lou , igen har en teori om att inga thaiord slutar så, nästan alla slutar på vokaler.  Hau, mau och Clau låter det, när det skall vara house, mouse och Claus. Tyvärr överdrivs slutbokstaven, så det blir Hausesess osv. Som sagt, vi jobbar på detta och det ser bra ut.

Bild från Tas strand - idyll, inga turister ännu

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0