999, tur eller otur?

I Thailand tror man på många saker. En är att när siffrorna i almanackan sammanfaller (9/9 -09) är det särskilt gynnsamt att hantera viktiga saker. Äktenskap och större affärer t ex. Thailand är ju inte kristet, men är inte 999 odjurets tal i Gamla testamentet? Kan någon reda ut detta?

Min pappa hade en historia: en odalman hade vunnit en större process. Detta skulle firas i Köpenhamn tillsammans med ombudet, "sakföraren" från staden. När mannen kom hem till byn igen frågade gubbarna "bjudde han på något?" Nä, men han var en jävel på att beställa...
Denna historia kom osökt till mig vid två tillfällen idag. Gång ett när Ta och jag skulle kompletteringshandla till köket. Gång två när vi skulle äta middag med Chalong och hans staff. Vi var tvungna att åka och hämta kameran och då låta honom ta hand om just beställningen. Det blev en härlig måltid med de flesta av menyns rätter.Jag fick tillfälle att tacka de duktiga byggarna. Vid måltiderna här: Ingen brådska och all maten går åt, nästan.

I morgon exteriörbilder, bl a på vårt springvatten, måste ses. Kommentarer från omgivningen här senare.

Kvällen hemma med hemlagat, kyckling med vitlök, en sallad med grönsaker och räkor samt en risottoliknande rätt med diverse godsaker. Och vi som var mätta sedan middagen!

Utan sammanhang: jag skall aldrig någonsin mer köpa billigt toalettpapper.
 
Bild 1. Den saknade bilden från master bedroom
Bild 2. De två erfarna byggarna, var med för tre år sedan. Kärt återseende!
Bild 3. Yngre jobbare, men duktiga. Den dystre är en av de siamesiska trillingarna (se blogg från förra året)
Bild 4. Chalong själv och hans förtjusande fru.
Bild 5. Ta fick gott betyg. Hon ledde arbetet självständigt och generöst (se ovan). Hon ordnade måltider och softdrinks, det uppskattades.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Olle, har Du abdikerat?

2009-09-09 @ 19:57:56
Postat av: Lars P

Rosa moln eller.....

2009-09-09 @ 23:05:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0