Kinesiskt nyår

Det kinesiska nyåret firades denna dag i vår del av Asien. Vad jag kan förstå går firandet ut på att äta och dricka hela dagen och sedan festa på kvällen. Ta hade förberett sin shop, dukade upp ett bord med godsaker (nästan alla verksamheter gör det). Hon hade också inhandlat guldpapper och smällare. Ingen fick röra maten förrän rökelsepinnarna hade brunnit ut. Då fick vi äta och dricka. Kyckling, fläsk och diverse inhemska specialiteter. Herrarna drack den thailändska, prisbelönta (Madrid 1982 och -83), Sangsom, rom. Damerna höll sig mestadels till vatten.

Efter maten, pang, pang och uppeldning av guldark.

Allt för good luck, särskilt för platsen där verksamheten finns.

Vi sparade litet av maten till mother och father som fick besök efter alla ceremonierna.

För första gången tillbringade jag en hel dag på stranden. Även om man håller sig i skuggan tar solen...

I morgon Valentines day, dyrt...

Jag är väl medveten om att detta är ett publikt medium och att det inte går att värja sig mot de kommentarer som kommer in. De flesta kommentarer mottages tacksamt. Många är både spirituella, kloka och kunniga.

Dagens namn, för rättvisans skull: Povl Dissing och Benny Andersen

Dagens citat i kongruens: "Livet är inte det värsta man har..." (rätta mig gärna)

Här har grannarna startat sitt pang, pang. Något större än vårt.




Här ordnar Ta måltiden



Här offras i mindre skala varje dag.


Här förbereds pang,pang och uppeldning av guldet

Kommentarer
Postat av: Harvets

Vafalls! Du menar inte att undertecknads spirituella kommentarer gör dig förgrymmad? För inte är det de danska brännvinsexperterna som stör dig, näppeligen damerna med sina näpna kommentarer. Då är det jag. Shit! Kommentarer skall väl ändå oroa och roa. Ibland träffar man rätt. Ibland kanske man börjar rannsaka sig själv (även petit moi). Tjuvnyp? Fräcka påhopp? Mna måste känna att man lever! (och som om det bara var motstånd som blev felstavat. Passa dig för solen)

2010-02-15 @ 18:29:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0