Hemmakväll

När vi körde till Kang Krachean i morse kantades de sista femtio kilometerna av poliser och skolbarn med flaggor. En kort stund kände vi oss hedrade tills några poliser beordrade oss att skynda på. Man väntade en kunglig kortege.

På kvällen satt vi i köket medan Ta pysslade med middagsförberedelserna. Jag kom då att tänka på ett av  inslagen i Fyra nyanser av brunt. Mannen som brände sig i djurkrematoriet har levt i ett iskallt äktenskap, där en fadderpojke i Brasilien ägnas största omsorgen medan den egna sonen marginaliseras :"jag kan inte gå på kvartssamtal, jag skall ju rama in...", man har just fått bilder på fadderbarnet.  Mannen har fått en ny syn på livet och familjen sitter nu och tillverkar inbjudningskort till sin kräftskiva. Han tittar upp och säger "vet ni vad vi har det nu? - Mysigt!".

Vi hade det mysigt bara med goda förtecken.

Skön kväll på terassen, svalt.

Dagens namn: Georg "Åby" Eriksson

Dagens citat: " I krig är det första offret sanningen"

Bild idag. Ta köper en slags fiskfärs på marknaden. Färsen blandas med olika kryddor i morteln, här behövs ingen mixer. Tillredningen sker bäst i sittande ställning


Kommentarer
Postat av: Don C

Kongligheder.

Klitgården i Skagen blev jag 1914 opført af den daværende Kong Christian den X som privat feriebolig för den kongelige familie.

Christian den X var gift med Alexandrine af Mecklenburg-Schwerin.

Och nu över till något helt annat. Nämligen svenska.

Ch X gillade att beblanda sig med vanligt folk. Under en av sina många promenader i Skagen kom han i samspråk med några fiskare på en bänk. Han blir erbjuden en flaska öl. Vet ni vem jag är?, frågar kungen. Näh. Kungen upplyser dem, varpå en replikerar: Nå, då ska du väl ha ett glas också.

Och nu över till ytterligare något helt annat.

Dagens namn: Ingemar Mundebo, f 1930 i Långasjö, Kronobergs län.

Be careful out there.

Don C. Från i morgon er utsände på Madeira.

2010-01-11 @ 19:07:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0