Vi är också drabbade

Tidigare har jag redovisat att vår region har klarat sig utan de förfärliga översvämningarnas härjningar. Endast små problem hittills: tonicwater till ginen finns inte att uppbringa, öl "Leo" har blivit dyrare och igår tog sodavattnet slut på Majestic Creek Golfclub.
Julveckan har dock varit besvärlig. Från att det tidigare har varit blåsigt och kallt övergick blåsten till storm med fyra meter höga vågor som svepte med sig allt löst på en läng kuststräcka i Prachuap Khirikhan provinsen alldeles söder om oss, men även vi i Petchburi drabbades. Ta lyckades rädda sin utrustning på stranden, men havet tog med sig sanden. Erosion av väldiga proportioner. Den murade trappan som ledde ner till sandstranden hänger nu i luften med två meter kvar till fast mark... Möjligen förbättras situationen efter nyår, men jag tror inte att sanden kommer tillbaka. Kritik har hörts för att inte tsunamivarnarna fungerade (vi har sådana på denna sidan också).

Till råga på allt inträffade en hemsk tågolycka i Pramburi (strax söder om Hua Hin). En lastbil körde upp på spåret framför tåget. En död (lastbilsföraren) och 125 skadade.

Dagens citat (har kanske varit med förut, men högaktuellt): "Det viktigaste är inte hur folk röstar utan vem som räknar rösterna". Josef Stalin

Dagens namn: Cheetah (tänk att en apa kan bli 80 år!).


Högt vattenstånd i Siambukten!

Kommentarer
Postat av: Hjördis Alice o Ingrid

Sanden kom tillbaka vid vår strand!!!

2011-12-30 @ 22:59:21
Postat av: Hjördis Alice o Ingrid

2011-12-30 @ 23:00:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0