Vatten,vatten,vatten

Nu är läget allvarligt. Översvämningarna i norr och ner till Bangkok verkar inte ge med sig. Tvärtom blir det troligen så att till weekenden kommer en ökning. Då är det högt tidvatten i Siambukten samtidigt som det kommer mer vatten från bergen. Ännu är inte hela Bangkok översvämmat, men det kan bli riktig kris om vattnet stiger mer. Den direkta katastrofen: 370 döda, många tillverkningsindustrier (tex Honda) utslagna och risskörden förstörd. Så här långt räknar man med en nedgång i BNP på ca 10% och minskning av turismen med 15%.
På grund av läget i Bangkok har regeringen utlyst långhelg från torsdag till tisdag. De Bangkokbor som kan uppmanas att lämna staden.
Vi ser redan att vår lilla by har blivit mer befolkad än någonsin genom flykten från Bangkok. Jag talade med min granne som har kommit ner med sin familj. Hans företag är översvämmat med ca 1,5 m vatten. Bostadens nedervåning översvämmad, men de hann bära upp allt väsentligt på andra våningen. Hans bekymmer, utöver affärsverksamheten, är plundrare som från båtar tar sig in i de översvämmade och övergivna husen.
Kriminaliteten kommer alltså att öka när människorna blir desperat fattiga. Tillgången på en del varor kommer att bli sparsam eftersom mycket distribueras från Bangkokområdet. Vatten, matolja och ris hamstras.
Det känns konstigt att leva mitt i detta kaos utan att behöva oroa sig särskilt mycket.

Dagens namn: Kortedalla

Dagens citat (har vi haft det förut?):"You are not stuck in traffic - you are traffic"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0