Advent

Här är inte som vanligt. Vi lider av det fillipinska lågtrycket. Det ger hemska konsekvenser där, men bara litet dåligt väder här. Finalomgången i klubbmästerskapen på Majestic Creek avblåstes när jag hade spelat tre hål och alla hade inte ens kommit ut på banan. Det blixtrade och mullrade big time. Egentligen borde vi ha brutit utan tävlingsledningens beslut.
 
Kungen har fyllt 87 år. Han kunde inte delta i firandet, läkarna menade att hans hälsa inte tillåter några publika framträdanden. Folket älskar honom, det har varit parader, ceremonier och fyrverkerier till Kungens ära.
 
Ni kanske har läst i svenska tidningar om hur militärregeringen arbetar för att stävja korruptionen. Häromsistens arresterades ett antal höga polisofficerare. Den störste skurken hade tagit emot mutor i miljardklassen (baht). Tydligen är det lukrativt att smuggla olja och bensin, det var från dessa smugglare hans inkomster kom. En annan korruptionshistoria handlar om en tidigare medarbetare i Thaksinregeringen. Hon ansågs "orimligt rik" så åklagaren undersökte hennes ekonomi, men här rörde sig om beskedliga 100 milj baht.
I natt "full moon" i morgon buddhaday.
Nu börjar julaktiviteterna, redan på onsdag är det julebalut med dansk julmat. Sedan kommer christmasgolf och annat som hör till säsongen. Jag får väl börja julpynta...
Här hade jag tänkt att lägga in några stämningsbilder, men systemet tillåter inte detta idag. Återkommer
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0