Händelser och tankar

Nu har valen till första kammaren klarats av. Man kan väl inte säga att allt har varit lugnt, när en polis har dödats och ett antal människor skadats. Ändå har valen genomförts och de tycks bli godkända. Fortfarande väntar man på ny tidpunkt för andrakammarvalen. De blev ju underkända av flera olika skäl som hänförde sig till oppositionens odemokratiska metoder. Just nu har Thailand alltså ingen demokratiskt vald regering (det man nu har kallas caretaking governement -expeditionsministär).
 
Trots denna monumentala saknad av stabil demokrati verkar framtidstron, åtminstone här, enorm. Mellan Cha Am och Hua Hin, ca 30 km, byggs det på nästan varenda ledig markbit. Här handlar det främst om villor och condominiums, men även en ny domstolsbyggnad och några affärer förtätar infrastrukturen.
 
Nu till grumpy:

- Den förfärliga händelsen i Helsingborg, där en fotbollssupporter dödades (mördades?) beskrivs i Kvp som "avliden efter bråk". Ofattbart att man kan förringa ett så vedervärdigt dåd!
- Amerikaniseringen av svenska språket (kanske jag har varit inne på detta tidigare). Jag bryr mig inte om spraket.se med sin liberala hållning. För mig är inte atlet och idrottsutövare synonymer. Begreppet äntra leder väl närmast tanken till sjörövare. Nu, i massmedia, "äntrar han lokalen, planen, isen mm". Dessa exempel visar bara på en språklig slöhet och de förfular språket.
 
Slut med grumpy.
 
Slutligen en förbryllande rubrik (åtminstone för en gammal gubbe): "Det är 1,5 cm mellan benen". Vart leds tankarna? Nu handlade artikeln om en kvinnlig idrottare vars ben, efter eller pga karriären, hade blivit olika långa. Sover rubriksättare?
 
PS Imorgon kommer mitt stora avslöjande om vad som egentligen händer och har hänt i Göteborgs stad DS
 
Bougainvillean skjuter ohämmat långa onödiga skott, skall åtgärdas!
 
Samma växtkraft, från en annan vinkel
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0