Bortrest

Kära läsare

Denna veckan blir det inte mycket blogg, bortrest

Födelsedagsblogg

Så är den fruktade 65-årsdagen över. Det blev en väldigt lyckad dag. Började med att jag kom hem 0048 på morgonen efter Balut (sprit-yatzy, ni vet). Ett glas vatten, telefongratulationer från Ta och sedan i säng. Golf på fm, resultatet präglades av lördagens aktivitet. Därefter med Ta till Templet för good luck resten av året. Vila och sedan-Beachparty!

Ta och hennes vänner hade ordnat en mumsig thaibuffé (jfr uttrycket "det kommer ingen och maten kommer inte att räcka"). Här kom många och maten räckte. Även de av mig inhandlade dryckerna. Kareokemannen var beställd, han hade laddat några extra falanglåtar, så det blev blandning i repertoaren. Presenter, ja. Här är det viktigare att ge än att få, jag blev dock väldigt glad för den oväntade uppmärksamheten.

Ta körde mig hem...

Buffé


White man´s overbite. Jag trodde inte att jag skulle bli exponent för detta


Bättre dansbild i den ljumma kvällen


Som sagt, jubilaren måste sjunga


I år blev den rättstavad


Två ljus är ingen match för en gamma trombonist (som har blivit gammal)


Hyckleri?

Några kommentarer till företeelser i landet jag bor i:

Häromdagen lämnade jag bilen på service hos Toyota. Beräknad tidsåtgång en och en halv timme, tack! Tid för lunch och därefter slappa i members lounge. Jag gick till min lilla restaurant ( som jag gick till när jag tvättade bilen) vid bensinmacken PTT. Jag beställde min enkla lunch och en öl. Servitrisen förklarade förkrossad att de inte fick servera öl längre pga närheten till macken. Jag protesterade och försökte åberopa min hävdvunna rätt, hittills har jag alltid fått en öl till lunchen. Som ni förstår blev konversationen litet haltande. Strax kom en engelsktalande herre (ägaren?) och förklarade att ölservering inte längre var tillåten. Men, eftersom det var jag, kunde han lösa problemet. Om jag accepterade att dricka min öl i en stor keramikmugg. OK, muggen preparerades med is och ställdes i frysen en stund, därefter kom ölet. Jag har hört talas om denna seden, men inte förrän nu upplevt den.

Några gånger har jag klagat på disciplinen på vägarna. jag såg ett skräckexempel en kväll: En man på motorcykel hade lagt störthjälmen i cykelkorgen framför lyktan = alla fel

Vattenproblem

Efter översvämningarna verkar det som om vi kommer att få vattenbrist. Jag är riktigt orolig för mina fina fiskar. Vattnet i klongen är nu väldigt grunt, fiskarna mår inte bra. Vi hoppas på att Cha Am kan släppa på något mer vatten , men det är inte troligt. Vi befinner oss längst ut på vattenledningen så jag antar att det vatten som skulle komma till oss försvinner på vägen.

I veckan har vi haft Clubchampionships. För the Captain (jag) är det två jobbiga, men trevliga, dagar. Mitt spel gick riktigt bra. jag blev trea i handicapmästerskapen och sexa i själva bruttotävlingen.

För tillfället har jag svenska vänner på besök. Fyra golfinriktade herrar. De bor förstås i ett eget hus, mitt är för litet för kräsna äldre herrar. De sköter sig fint på egen hand, men vi umgås en del. I kväll Prime Restaurant, en utmärkt restaurang i Hua Hin.

Dagens citat: "Madde hyllas för sin nya hårfärg", avd trivialiteter.

Dagens namn: Mitt "Rmoney" ( hans barn hade en bokstav var på ett plakat men ställde sig i fel ordning. Freudiansk felställning?)

Fem före...





Busy

Vi har haft klubbmästerskap i två dagar. Detta har tagit min energi. Dessutom besök av goda vänner från Sverige. Tid för blogg begränsad.

Sorgligt

Igår fick jag beskedet att min äldsta thailändske vän hade dött. Hemskt, eftersom han hade varit mitt ankare i det thailändska samhället. Han hade dessutom kontakter på väldigt användbara ställen. Framför allt var han en god vän och hedersman! Gårdagen ägnades åt promenad på stranden med en slags meditation över det förgängliga. Det blir tomt efter Vajara.

Trots allt måste jag åka till Hua Hin för förberedelser av vårt klubbmästerskap nästa vecka. Jag hade dessutom ett privat ärende. Köpa orm. Häromdagen var jag på kalas hos vänner i Palm Hills. På deras terassbord låg en orm (konstgjord). Den ansågs hålla fåglarna borta och därmed deras "kie", bajs. Jag är nu nyfiken på hur detta skall fungera.

Häromsistens träffade jag en av Tas medarbetare Tum. Hon är litet äldre och i hennes CV finns tydligen flera år som danslärare. Hon berättade för mig om de olika danserna. Jag hängde med: tango, cha cha cha, lumba mm, men när hon kom till "lock alone" måste jag tänka. Javisst, rock´n roll...

Dagens citat: "Boredom comes to those who wait" (jag tror att jag har haft det tidigare, men visst är det bra)

Dagens namn: Vajara Chandraprasaert

Orm/ fågelskrämma



RSS 2.0