Fler bilder

Här kommer återstoden. Borgmästaren var förstås där, men eftersom jag stod på podiet med honom blev det ingen bild.
 
Jag letade efter ett formulär på Google. Där fanns ett spöklikt: "Här kan du söka om att gå ur kyrkan, men även gå igen". Jag vågade inte titta på det senare formuläret. Kanske jag bestämmer mig för att gå igen senare...
 
Guld lämnas
Nu har munkarna kommit
 
Välgångsönskningar
Brudparet
Många gäster, ingen klädprakt
 
 

Bilder från dagen

Tydligen fick inte alla bilder plats i förra bloggen. Inte här heller
Här kommer fler, fler kommer:
Lift
Nervös?
Efterrättsfisk
Brudgum med följe
Dyrt
 
 
 
 
 
 
 
 

Bröllopsblogg

I lördags var det stort bröllop när Tas yngste son gifte sig.
Uppstigning 0430, vi åkte och purrade nupturienterna, Stem skulle transporteras till sitt ursprungliga hem. Därifrån skulle han vandra med familj och vänner till brudens hem där han, förhoppningsvis skulle bli insläppt och hämta bruden till de kommande ceremonierna. Dessa är omfattande och innehåller diskussioner mellan föräldrarna, hemgift och gåvor till bruden, munkar mm. Mot slutet får gästerna gratulera.
Framåt 13-tiden, middag. Här är man inte petnoga med tiden så brudparet , som var uppställt för fotografering, samt Ta och jag (ett slags värdfolk) fick vänta länge på den goda maten. Penningåvor lämnades. Middagen var mycket lyckad. Detta är nog enda gången jag har noterat att alla gästerna stannade länge. I vanliga fall kommer man och går litet hur som helst.
 
Här pågår ett krig mellan det stora bryggeriet Chang och Coca Cola. Chang har byggt upp ett fullständigt sortiment, förstås öl, men också kopior på cola, Fanta och Sprite/7up. Dessutom mineralvatten och vanligt vatten. Genom sin starka ställning hotar Chang distributörerna, många har slutat köra coca colaprodukter. Jag gillar ju inte the Coca Cola company, men oroar mig för en ev monopolsituation. Nu säljer Chang sina läskprodukter EST, som faktiskt smakar väldigt likt sina förebilder, till vrakpris på Seven Eleven. Intressant att se hur länge Coca Cola kan stå ut...
 
Nu har vårt förhållande kommitn till den punkt där jag kan börja med bettskena igen. Till tandläkaren imorgon för att prova in.
 
Dagens citat: "Kortfattat, jag har kommit till en ålder där jag har slutat köpa gröna bananer", domare, 101 år, i en amerikansk delstat instruerar parterna.
 
Här förbereds det
 
Detta skall bli "byxor"
Voilà
 
 
 
 
 
 
 
 

Födelsedagsblogg

Tack för födelsedagshälsningar.
 
Födelsedagen igår firades minimalt. Jag halkade i duschen i lördags och skar mig ganska allvarligt i vänster arm. Inget brutet, men gipsskena och stygn tills på söndag.
 
Eftersom min bil har manuell växellåda är bilkörning inte att tänka på, förstås inte heller golf. Dagarna blir litet trista, men böcker och internet får tiden att gå.
 
Jag har läst att ni i Sverige har ett annat väder än det vi har här, jag har förstått att många längtar efter våren...
 
Hästkött och slukhål + ishockey verkar vara de väsentliga nyheterna. Apropå hästkött (som är ett utmärkt livsmedel) berättade pappa, som var i livsmedelsbranschen, att han hade träffat Verner Vögeli ( en av Sveriges förnämsta kockar på den tiden). Han hade proklamerat: "man kan inte göra god mat av skit". Vad han menade var förstås att det krävs prima råvaror för att producera något riktigt gott. Nu tror jag inte att hästköttet förstörde något i de rätter som har skandaliserats. Läste ni förresten om distributören av köttpaj som i dessa tider ville försäkra sig om produktens renhet. Ren var ordet, det fanns inga spår av kött i pajen!
 
I mitt speciella tillstånd tittar jag alltså på SVTplay. Bl a ett program med Västgöta-Bengtsson. Han berättade historien om roten som hade beordrats att skicka sin soldat, Lantz, till napoleonkrigen. Bönderna i roten fick bekymmer med den dyra utrustningen, åkte till Skövde och träffade översten:" Det blir väldigt durt med stövlar, uniform och allt annat. Är det inte bättre att vi skjuter Lantz här hemma?"
 
På lördag blir det bröllop, Stem, Tas son, gifter sig. En ansträngade dag som börjar tidigt och slutar sent.
 
Dagens bild: två flickor i soffan
 
 
 

Kommunala kompetensen

Jag såg UG angående Leksands kommuns affärer med Leksands IF (AB?). Många av de avtal som hade slutits mellan parterna var olagliga och hade upphävts om någon hade överklagat. Däremot var nog fastighetsregleringen laglig (men i övrigt tveksam). Nyligen såg jag att Växjö kommun har lånat ut 256 miljoner till Växjö Lakers nya arena. Tydligen finns det pengar i en del kommuner...
 
En kaskelotval dog med 17 kg avfall i magen, bl a två stora blomkrukor och en 30 m2 stor trädgårdspresenning. Begripligt att matsmältningen upphör.
 
Annars inser jag att jag börjar bli gammal. När jag ser svenska och internationella artistnamn har jag inte en aning om vilka de är eller vad de gör. Actually, I don´t care...
 
Vi har genomfört två dagars Clubchampionships, allt gick utmärkt utom mitt spel...
 
En enkel, vardaglig sak: idag åkte jag till Toyota för att byta vindrutetorkare. Van från Sverige att man köper hela torkarpaketet, blev jag positivt överraskad när mekanikern kom med bara gummibladen. Han tog bort de gamla och monterade de nya, t o m med den gamla metallskenan. Pris, överkomligt.
 
Vi har precis kommit hem efter party för ung man som skall bli munk. Hög musik, maten inget vidare, men det är viktigt att visa sig och lämna sin tribut. Snart skall ju Stem gifta sig.
 
Dagens citat (med reservation för stavning): "Va fan culo". Jag har förstått att det betyder ungefär "dra åt helvete". Detta var det bärande budskapet hos en av de ledande kandidaterna i Italienska valet, hu.
 
Dagens namn: Maramö. Det gick väl sådär.
 
Dagens bild, favorit i repris. Long live The Queen!

Bildkavalkad

Det har varit sådär med bilderna, här kommer några tidigare osända:
 
Stem, unge son. Snart brudgum
 
På weddingparty, ovanligt med havande brudar...Mannen verkar glad ändå.
Bilden ovan, Ta på plats för good luck
 
Läckerheter hos min nye leverantör. Prinskorv, isterband. pannbiff och potatissallad. Mums
Svårtolkad bild, men den skarpögde ser den stora varanen på väg ner i vattnet, den lilla tittar ut ur boet, som ligger för nära oss.
 
 
 
 

RSS 2.0