Varm månad



Det som mest upptar vår vardag är förstås händelserna i Bangkok. Nu 21 döda och ca 800 skadade.
Här i Hua Hin området är det lugnt. I Bangkok alltså mera våldsamt. Svårt att förstå de röda skjortorna som redan har fått löfte om allmänna val till hösten. "Krigets första offer är sanningen" lär någon tänkare ha sagt. Regeringen här hävdar bestämt att man inte har avlossat ett enda skarpt skott mot demonstranterna. Däremot har man hos de rödskjortade hittat och observerat automatvapen, hemmagjorda vapen och tårgas av en typ som inte används av armén i denna kampanjen . Ja, vad f-n skall man tro...

Någon bedömare definierade konflikten som en mellan två aristokratier. Den första aristokratin är kretsen kring kungen, Bangkok Bank och gamla förmögenheter. Den andra innehåller de nyrika varav vissa vill avskaffa monarkin.

Dessvärre börjar en del analytiker spekulera om det som har hänt och händer nu delar folket i två läger, där motsättningarna blir nästan omöjliga att läka. Turistindustrin beräknar att man hittills har förlorat 35 bilj baht pga senaste tidens händelser.

Annars som vanligt, varmt. Idag till templet två gånger. Först på eftermiddagen då man höll en enorm minnesceremoni efter en kvinna som dog för länge sedan. På kvällen party med spektakel och fyrverkeri + mat.

Dagens namn: Ole Bramserud

Dagens citat: "Ha en bra domedag!" Jag har funderat på om detta är vänligt menat eller inte. Någon som har en uppfattning?
 
Detta tempel byggdes upp enbart för dessa dagars ceremonier.





Kommentarer
Postat av: Don C

"Jeg har skrevet en kriminalroman, hvori det viser sig at laeseren er den skyldige."

(Storm P)

2010-04-11 @ 20:34:39
Postat av: Elof

Ragunda världsberömt för sin kungliga (Chulalongkorns) paviljong är nu också världsberömt för världens högsta skatt; en marginalskatt på 59,7 %. Där ligger Thailand i lä, eller hur.

2010-04-11 @ 21:25:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0