Politiska läget

Den 26 feb skall frågan om konfiskationen av Taksins tillgångar i Thailand tas upp i högsta domstolen. Hans parti har aviserat demonstrationer den dagen. Flera regeringar bl a den svenska tar detta på stort allvar och uppmanar sina medborgare i Thailand att vara försiktiga, rentav hålla sig inomhus då. Detta känns som en farlig situation. Tidigare har jag inte känt någon oro för tillvaron här i Hua Hin-området vid de oroligheter som har varit. Nu, kanske... Revolutioner och demonstrationer brukar ju dock tack och lov vara fredliga tillställningar.

Korruptionen i Ryssland har astronomiska dimensioner förstår jag. Man har ju vetat länge att IKEA har haft problem med energitillförseln. Nu visar det sig att inte ens helyllerejäla IKEA har klarat sig undan det sjuka systemet. Varför sticka näsan i eländet. Vad säger Peter Z?

Jag vet att det snöar rejält i Göteborg. Här har vi barmark. Ni får pulsa till bokrean...

Ständigt denna Anka! Nu har hon lyckats ge varumärket konstgjord andning genom någon uppgift om att hon skulle delta i ett TV-program "Let´s dance" med fett honorar. Uppgiftslämnare: Paul Anka, tack!

Dagens namn: Johnny Moss

Dagens citat:"You are the luckiest man alive!" "No sir, you are!". Förklaring: Johnny Moss var främst pokerspelare men blev inbjuden att spela en golfmatch om $ 250 000, väldigt mycket pengar på 60-talet. Johnny backades upp av lokala gangsters som garanterade prissumman. Matchen gick dåligt för Johnny och hans sponsorer bestämde sig för att mörda motståndaren hellre än att betala ut pengarna. Spelet vände dock och Johnny vann till slut. Motståndaren gratulerade men förstod inte Johnnys replik.

Dagens bild: Exteriör tagen av amatör (gårdagens tempel)


Kommentarer
Postat av: Peter Z

Korruption i Ryssland är ju inget nytt. Landet är Nr 147 av de 180 mest korrupta länderna (Transparency international corruption index) Sverige delad 1 plats, Thailand plats 80. Taksins eller munkarna??

Ikea själva har kanske inte mutat men en underleverantör har tydligen gjort det. Elleveranser är ett stort problem och alternativet med inhyrda generatorer har även det ställt till med stora bekymmer.

Energimaffian segrar där som här!

2010-02-22 @ 09:51:56
Postat av: Harpest

Greker saknar moral och etik.

Diktatur löser landets problem.

Sänk lönerna till noll, ge grekerna gratis mat, husrum och vatten.

Lämplig pensionsålder är 85 år.

Piskan är ett bra komplement.



Ps. Bör gälla alla PIGS-länder.

2010-02-24 @ 12:43:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0