Packning

Nu packar jag inför sverigeresan. Blir kul att träffa familj, släkt och vänner!
 
Nyfiken också på "dreamliner experience".

Nypardrottning?

Jag skickade ett paket till Sverige. På kvittot stod att jag kunde följa paketets väg på en adress: "www.thailandpoet.com". Mycket poetiskt, men det visade sig att rätt adress förstås skulle vara www. thailandpost.com. Detta listade jag ut, paketet är framme.
 
Häromveckan såg jag en del av allsång på Skansen. Inslaget jag såg var en slags rock´n rollshow med ett antal sångare, habilt. Ledaren för gruppen intervjuades. Han berättade att gruppen skulle turnera med etiketten "Be-bop-a-luba". Skönt att inte Gene Vincent behövde höra detta ( Be-bop-a-Lula, she´s my baby). jag har funderat mycket över denna historielöshet. Kan det vara att man tänker sig "be-bop-a-lu-ba (=bara), eller har det med Centralafrika att göra be-bop-baluba? För att vara vänlig har jag bestämt mig för att det handlar om rättigheterna till titeln.
 
Det sägs att kungen har flyttat till Hua Hin. Han är förstås i Palatset hela tiden, så det märks inte mycket.
 
Vi har haft ett stort oljeutsläpp i Siambukten söder om oss. Oljan har bekämpats i flera veckor, men situationen är inte under kontroll. En av de populäraste turistöarna, Kho Samet, med vita ljuvliga stränder, drabbades. Turisterna flydde.
 
Jag har tidigare skrivit om nyparkungens framfart. Nu har nypardrottningen, gardenlady Nong, slagit till. På bilden ser ni att den mesta lummigheten brutalt har kapats. När jag kommer tillbaka skall jag ta ett nytt foto som troligen vittnar om den oerhörda växtkraften här.
 
 
Nattgäst
 
Död, kanske en dagslända?
 
 

RSS 2.0