Förbereder

Imorgon -Balut. Hos mig. Förbereder: catering klar, drycker, finns. I övrigt brukar vi klara oss med glatt humör...
 
Återkommer med bilder en anna dag.
 
Slit och släp med ledningen av vår village, men det går framåt

Ny organisation

Vi har tagit över vår village. "Ägarna" lade inga strån i kors för att ordna det bra för oss när de med storvinst sålde en del av egendomen till flygvapnet. Den största nackdelen var, att vi inte fick vattentillförsel. Efter en del turer med lögner och undanflykter har vi nu (förhoppningsvis) en möjlighet att ordna åtminstone vattnet.
Många husägare var med på mötet då vi bildade vår Committee. Självklart vill de flesta ha en organisation som gör livet lätt här.
Dessvärre har jag fått en ganska framträdande roll. I måndags öppnade vi bankkonton. Kanske enkelt, tror ni. Nej, två bekymmer: thailändsk talmagi och förfriskning. Under en evighet fick "vi" välja kontonummer, väldigt viktigt med rätta kombinationer. Under tiden bjöds vi på illgrön förfriskning. Efter en kvart kliade hela kroppen. Vätskan innehöll förmodligen bara skadliga kemikalier.
I lördags hade vi committeemeeting. Mötet gick bra, och vi var överens om organisation och riktlinjer. Det efterföljande personalmötet gick väl inte riktigt lika bra.. Vi får ändra litet på våra ideer.
 
Vårt ansvar gäller förstås lönerna. Igårkväll hämtade presidenten och jag pengar till avlöning. Medarbetarna var sura för att de hade fått vänta. Presidenten är svag för sin fyraåriga dotter så hon fick "hjälpa till". När vi summerade fattades det 2 000 Baht.
 
Good news är att vi har fått klartecken från Cha Am Water, så snart vi betalar börjar de jobba.
 
Golfen gick hyfsat idag
 
Finn ett djur i bilden
 
Detta. Han hittar inte mycket i gyttjan
 
Min president har asienrättighetrna på denna fräscha dryck
 

RSS 2.0