Dubbelbegravning

I måndags kallades vi till templet. Mamman till en av Tas medarbetare hade dött under natten. Jag blev litet förvånad när vi fick se gumman på en improviserad lit de parade. Detta var inget uppseendeväckande för övriga i familjen. Man behandlade den döda respektfullt men utan sentimentalitet, kände på kroppen och besiktigade den. Vad det handlade om var att man inte hade hunnit skaffa kista.

Ta har varit bortrest (hon som "big boss" är annars en självskriven figur på begravningen). Idag fick jag representera arbetsgivaren. Då fanns det två kistor i templet, någon annan hade hunnit dö under veckan. Praktisk som buddhismen är slog man ihop ritualerna. Dock med två lag munkar som gjorde en kraftfull böneinsats. Förstås mycket folk i templet.

Vi kämpar på i värmen. Väntar på den mindre heta säsongen. Vila och vätska. Golfen katastrofal.

Eventuellt ny bil snart. Försöker sälja nuvarande, ser ut att gå bra.

Dagens namn: Tony Curtis och Stig-Anders Svensson (hästmannen)

Dagens citat: "Flera flåsar IKEA i hälarna". Avd låg ambitionsnivå, normalt flåsar man väl i nacken.

Valresultat

Kanske valresultatet inte är fastställt ännu. Det handlar om en- eller möjligen hundratal röster. Uppenbarligen får inte den sida som har fått flest röster majoritet.
Mest förbryllande -för mig- är förhållandet till SD-s valresultat. Jag har inte läst deras politiska program, men det har demoniserats tillräckligt för att jag förstår att många inte sympatiserar med det.
Trots allt, och som demokrat, accepterar jag (förstås) att partiet har fått inträde i det svenska parlamentet.
Svårare att förstå är att det blir sådan uppståndelse. Jag vet att de "etablerade" partierna har en bakgrund som inte är snövit i de frågor som SD tydligen för fram. De lämnar dock öppet mål när ett nytt parti vill kritisera eller förändra ett politikområde som har lämnats vind för våg. Ytterst verkar detta nu slå tillbaka mot de slagord och floskler om  immigration och integration som dessa partier slarvigt här har gett oss som underlag för vårt ställningstagande inför riksdagsvalet. Genom handfallenhet i denna fråga tror jag att de bet sig i svansen.

Här borde jag väl med dagens citat påminna om Winston Churchills:"Jag ogillar innerligt det du säger men kommer att med full kraft försvara din rätt att säga det" (bortglömt)

Ta hade häromdagen besök av en god vän. De hängav sig åt voodo (eller vad man skall kalla det). Kortkonster och diverse ritualer, förhoppningsvis för good luck. Det mest häpnadsväckande var goda vännens present (se bild). Hon påstår att dessa figurer har växt på ett träd i skogen. Det som ser ut som en veke (vid huvudet) är själva fruktskaftet.


Valvaka

Här är valvaka. Vakan förtjänar sitt namn eftersom vi får vänta till kl 0100 då vallokalsunderökningarnas resultat kommer. Visst skall det bli skönt att få slut på alla dueller och utspel. Är det någon som har trott på de utfästelser och löften som har getts till höger och vänster?
Många här saknar totalt intresse för svenska valet. De flesta vet ju inte ens var landet ligger, politik mm. Till och med en del svenskar här visar ett ointresse för den avlägsna ankdammen.
Idag har de röda skjortorna demonstrerat i Bangkok och Ciang Mai i anledning av fyraårsdagen av flygplatsockupationen. Även vårens händelser uppmärksammades. Allt verkar att ha gått lugnt till (6000 pers i BKK och 3000 i CM). När vi kom in i Hua Hin i morse trodde vi att de gula hade en motdemonstration -det var en cykeltävling! Alla hade dock ledartröja...
Igår var det födelsedagskalas. Sophia fyllde ett år. Presenter och tårta mm. Jubilaren verkade trivas.

Dagens namn: Jean Sibelius

Dagens citat:"Vännerna misstänks för mordet". Essensen av begreppet "med sådana vänner behöver man inga ovänner"Här umgås Ta med jubilaren

Inlägg 306

Många inlägg har det blivit. De flesta triviala och vardagsbetonade, några med kanske mer drive.
Nu ett stillsamt fredagsinlägg.
Ta har ju tre ställen för massage nu. Det "gamla" på springfieldstranden hyr hon ut till en god vän. När den verksamheten började komma igång blev stället utsatt för vandalism. Elakhet och avundsjuka finns tydligen i alla delar av världen.
Denna dagen har hittills krönts av en lysande seafoodlunch, ostron och ostgratinerade scallops (jag vet inte vad den musslan heter på svenska) med spenat, vitlöksbröd och öl. Mums.
Varmt och regnigt. Nästan varje dag ett skyfall som kan hålla på under natten också. Bra att vattenreservoarerna fylls på.
Jag följer "valdebatten", främst i AB. Det blir skönt kl 2000 på söndag, då skall rösterna räknas och sedan har vi resultatet, puh...
Dagens citat: "Hemlig taktik skall vända underläge till seger" (AB, som sedan redovisade de hemliga punkterna, tack)
Dagens namn: Sven Davidsson

Förra inlägget hade problem med bildöverföringen. Här kommer de bilderna som  skulle sänts förra gången

Ösregn i Chokamol. Vy över klongen


Våt hund väntar på uppehållsväder


Ösregn

Efter golf och lunch, vila. Stördes av det kraftigaste regnväder jag har varit med om här. Dessutom långvarigt. Håller på fortfarande, fem tim från starten. Exotisk middag idag: helkokta grodor, vitlöksstekta inälvor och hårdstekt småfisk. Dryck. Gin&tonic.
Följer valrörelsen främst genom Aftonbladet. Intressant. Sug på denna: "fortfarande många osäkra väljare, borgerliga mer benägna att byta block". Javisst, det visade sig att enligt den undersökningen 24% av de borgerliga kunde tänka sig det andra blocket medan 22% av de rödgröna kunde tänka sig motsvarande. Scoop?

Dagens citat: "Penisar strider mot vår värdegrund" Försvarshögkvarteret (kan detta vara sant?)
Dagens namn: Holden Caulfield (läs om "Räddaren i nöden")

Här hade jag två bilder som ikväll inte gick att sända. Återkommer
Otur?

En bra förmiddag. Vi skulle åka till stranden, jag skulle få massage. Det blev varmt i bilen, jag upptäckte att temperaturen var på det röda. Stannade, inget vatten i kylaren. För att göra en lång historia kort: bogsering, byte av kylare, termostat, topplockspackning. Slipning av topplock samt byte av div delar. Tack och lov att detta är Thailand! Ta tittade på ny bil i protest, inte oöverkomligt, men nu kör vi med gamla Hondan (när den nu kommer, 10 dagar är prognosen).
Dagens U-landsproblem: hur skall vi klara oss med en bil?
Dagens citat:"Ta inte dig själv på så stort allvar!"
Dagens namn: Kurt Haijby

Zurbriggen

Jag vet att namnet är "Zurbriggen" "u" och "i" ligger bredvid varandra på tangentbordet. I halvdunklet igår slant pekfingret... Jag säger detta så att någon klåfingrig besserwiser skall slippa göra en meningslös kommentar.

Idag tog Ta sin första golflektion. Hon visar stor talang, detta skall bli kul! Därefter inspektion av massagestället på stranden, som skall hyras ut. Där överraskades vi av en våldsam åskskur. Vi var ju under tak, så det var bara att vänta ut ösregnet. Under tiden kom vännerna Clemens och Catherine uppskakade. De hade på landsvägen mött en lastbil i hög fart. Från flaket föll en bit järnbalk som slog rakt i fronten på dem. Hade föremålet flugit 5 cm högre hade det varit inne  i kupén. Fula bucklor och en strålkastare sprucken. Otur också att de i kväll skall köra till Malaysia.

Litet senare stor lunch (5 rätter). Inkl två öl kostade detta ung som en bricklunch i Göteborg och smakade bättre. På denna Isanrestaurang finns en korv som väl är det närmaste isterband man kan komma...

Vila och slötitt på TV fullbordar dagen.

Dagens cita: "Flydde från gruppsex -körde ihjäl grävling". Kasualitet?
Dagens namn: Bengt Nåjde

Interiör från den ena av Tas "shops"

Thailand calling

Här är gott. Varma och litet fuktiga dagar. Våra engelska grannar kom tillbaka idag, de hade hämtat den lilla hunden "Nipper" från hundhotellet (Ta har inte kunnat förstå att man döper en hund till "bröstvårta", svårt med r och l).

Jag försöker följa svenska nyheter, det verkar inte hända så mycket i Sverige. Orolig för Lill Babs som har råkat ut för en olycka, orkade dock inte ta reda på vad den bestod i.

Valet står väl alla upp i halsen. Jag har röstat per post, hoppas att den rösten kommer fram. Förr var det ju väldigt spännande när "utlandsrösterna" skulle redovisa. Nu läggs de i valurnan och räknas på valdagen utan dramatik.

Någon måste hjälpa mig att identifiera "Wolfgang Hansson" i Aftonbladet. Han (?) kommenterar vildsint allt från mellanöstern till giftiga svampar och vänsterhänthet. Schibsted har gjort ett genidrag när man uppfann denna figur som trosvisst och tvärsäkert uttalar sig om allt. Varje tidning borde ha en sådan funktion. Den + TT skulle räcka (han har varit inne på sporten också). Så stoppas tidningsdöden.

Intressant med Asien är att Europa får väldigt liten uppmärksamhet. Någon gång kommenteras Eurons förhållande till de stora valutorna här. Annars har vi ju ganska stora grannar som påverkar en hel del. Europa och europeisk kultur finns på marginalen. De flesta vet inte vem Winston Chuchill var, Shakespeare är okänd för de flesta. För att inte tala om Towa Carson.

Dagens citat. "Jag kan se moroten i slutet på tunneln"

Dagens namn: Pirmin Zurbruggen

Här är vår sötaste granne, Sofia, på besök

Allvar

Stilla dagar. Vardagslivet har inträtt. Regnperioden pågår ännu kanske en månad. Dagens bild: första gången jag såg varanen sedan jag kom tillbaka. han(?) har vuxit.

Rykten, även officiella i Bangkok Post indikerar att en kupp planeras i oktober. Premiärminister i den nya regeringen är, enligt uppgift, redan utsedd. Ny konstitution utarbetad.

I detta halvdemokratiska land, där det faktiskt pågår lokala och regionala val, är statsmakten, förstås, den som har högst dignitet. lagstiftningsmakten är ju ett kraftfullt instrument.

Skälen som anges för omvälvningen är för en utomstående begripliga:

- politiker byter sida, är till salu. Demokratins kollaps.
- korruption
- orättvisa utnämningar, befattningar köps och säljs
- samhället är hopplöst uppdelat i två delar.
Vad man vill uppnå, utan val, är att skattepengarna kommer dit de skall. En annan faktor är att Puea Thai (Thaksins parti) skulle vinna nästa val. Dock välkomnar även företrädare för detta parti kuppen, om den leder till förbättringar på de angivna områdena.

Vi oroar oss inte särskilt mycket.

Dagens namn: Urho Kekkonen

Dagens citat (att suga på): " De historier som andra berättar om oss, och de historier man berättar om sig själv. vilka kommer sanningen närmast?"

Vår storväxta varan (ca 3m)

RSS 2.0