Gott Nytt År

Jag önskar alla trogna läsare Gott Nytt År!

Vädret är bättre, men sandstranden försvunnen. Tråkigt och bad for business.

Från djurens värld kan jag rapportera ett för några dagar sedan ökat antal getingar (modell större). De är ganska sällsynta på terassen och finns normalt inte inomhus. Jag avlivade några, men släktingar till dem dök upp. Då fick jag ta till iakttagelseförmågan. De stora yrfäna sökte sig till min bokhylla (de var ju inte bokmalar). Där
upptäckte jag att ett bobygge var påbörjat i Leif GW Perssons " Linda -som i lindamordet". Praktiskt - ostört och med oändlig tillgång till byggmaterial. Projektet avslutades av mig.

Dagens namn: Sylvester (ursäkta brist på fantasi)

Dagens citat (i vintertider): "Det är inte plogat ända fram". Jfr "hissen går inte ända upp", "alla paddlar är inte i vattnet", mfl

Julpynt på terassen

Vi är också drabbade

Tidigare har jag redovisat att vår region har klarat sig utan de förfärliga översvämningarnas härjningar. Endast små problem hittills: tonicwater till ginen finns inte att uppbringa, öl "Leo" har blivit dyrare och igår tog sodavattnet slut på Majestic Creek Golfclub.
Julveckan har dock varit besvärlig. Från att det tidigare har varit blåsigt och kallt övergick blåsten till storm med fyra meter höga vågor som svepte med sig allt löst på en läng kuststräcka i Prachuap Khirikhan provinsen alldeles söder om oss, men även vi i Petchburi drabbades. Ta lyckades rädda sin utrustning på stranden, men havet tog med sig sanden. Erosion av väldiga proportioner. Den murade trappan som ledde ner till sandstranden hänger nu i luften med två meter kvar till fast mark... Möjligen förbättras situationen efter nyår, men jag tror inte att sanden kommer tillbaka. Kritik har hörts för att inte tsunamivarnarna fungerade (vi har sådana på denna sidan också).

Till råga på allt inträffade en hemsk tågolycka i Pramburi (strax söder om Hua Hin). En lastbil körde upp på spåret framför tåget. En död (lastbilsföraren) och 125 skadade.

Dagens citat (har kanske varit med förut, men högaktuellt): "Det viktigaste är inte hur folk röstar utan vem som räknar rösterna". Josef Stalin

Dagens namn: Cheetah (tänk att en apa kan bli 80 år!).


Högt vattenstånd i Siambukten!

Julafton


Veckan har gått i ätandets tecken. Varannan natt har vommen hindrat mig från den sedvanliga nattvilan.

Idag dansk julemiddag - varning! Skall bli kul ändå.

Julstämning med julmusik och ett glas rödvin, ej glögg.

Dagens citat: "Man har inte roligare än man gör sig"

Dagens namn: Vaclav Havel, nästa gång skall jag avslöja namnet på jultomtens fru

Bild från mitt pynt


Fjärde advent

Här är vädret härligt och "julen" närmar sig. Thailändarna har ingen särskild relation till Jesu födelse, utom den merkantila. Jag klarade av mina julklappsinköp på en halvtimme i Hua Hin. Tre klappar till barn som skall delta i den danska julemiddagen på julafton. Julstress, not.

Kan någon föreställa sig 1000 miljarder euro? Senaste beräkningen av kostnaden för upprättelse av eurosystemet. Låt tanken svindla.

I skuggan av eurokrisen har tanken om ett nordiskt samarbete dykt upp igen. "Nordek din jävel!" som en av mina goda vänner uttryckte sig i förhoppning att övertyga. Ja, om EU upphör blir tanken inte orimlig.

Jag läste en artikel om försvarsmaktens informationsdirektör som hade blivit bestraffad för slarvig upphandling. Där uttalade sig "försvarsmaktens generaldirektör". Har vi ingen Överbefälhavare längre? Å andra sidan hade ju Hasse Alfredson redan i början av 60-talet i "Ringaren" hört talas om att ärkebiskopen skulle bli generaldirektör. Slutsatsen var att en pastorsadjunkt troligen skulle bli lagerförman...

Dagens citat:" Vad kostar en sedelpress idag?" Hört på Irland

Dagens namn: Mats Odell

Tomtar på stranden


Luciablogg

Sedan några veckor har jag varit en av Asiens största slemproducenter. Hostan börjar ge med sig, så det finns hopp för lucia- och julhelgerna. En del kalas blir det. Ett har redan avverkats, julebalut. I lördags, tärningsspel med dansk julemiddag. Räkcocktail, fläskstek med spröd svål, anka. Till detta rödvin, fördrink, några GT. Därefter spel, fria drinkar. Sent. Söndagsförmiddagen i säng. Em golf på TV med lax och dillstuvad potatis, mums.
Vi har litet blåst, det har varit fullmåne= högt vatten. Dock inte katastrofalt. Vädret i övrigt just nu, svensk sommar. Imorgon golf, på onsdag utflykt till Ratchaburi

Dagens citat:"Pimpa din pumpa". Slogan i blomsteraffär inför Halloween

Hua Hin pyntas inför Konungens födelsedag och jul


Kokosnötter skördas, skärs ner och hamnar i klongen, fiskas upp.

Vad händer?

UPP?
Verkar inte driva tanken framåt. Hur kan det bli såhär?  Min uppfattning om Stadskansliet (Stadsledningskontoret) är att det finns tillräcklig kompetens för att följa ett medelstort projekt.

Dagens citat: "Det viktiga är inte hur folk röstar - utan vem som räknar rösterna" Stalin

Dagens namn: Åke Jacobsson

Andra advent

Jag har varit "under the weather" ett tag. Inte helt däckad men ganska seg och trött pga förkylning i luftrören. Hostat fyra dagar och fyra nätter. Även i paradiset går humöret ner en smula. Fick avstå från en stor fest häromkvällen, ej kul.

Idag bättre: sill och potatis med kompis vid TV:n (golf förstås). Ja vi fick en snaps också...

Här har redan en av årets största högtider, Kungens födelsedag, inletts. Hua Hin är i festskrud och alla thailändare vill festa många dagar. Jag har ärenden i Hua Hin imorgon, får se hur mycket som går att uträtta.

Vidskepligheten här tar sig ibland rörande uttryck. Många här tror på allvar att vattnet kommer att dra sig tillbaka från Bangkoks gator och torg på monarkens födelsedag.

Tack ock lov tycks situationen i Bangkok ha förbättrats, men att den genom ett trollslag skulle återgå till det normala är väl att önska för mycket. Dock verkar det som de flesta "flyktingarna" som har varit här under den värsta översvämningstiden nu åker tillbaka. Kanske hoppas de på Kungens inflytande, kanske det verkligen har förbättrats i Bangkok.

Apropå kungligheter, den Thailändske konungens kompis i Sverige verkar befinna sig i en sjaskig soppa.

Dagens namn (ursäkta Frölunda): Växjö

Dagens bild(-er): Jubilaren

Hurra!Hurra!Hurra!


Medge att han har fräckare tjänstedräkt än CXVIG

RSS 2.0