Sista dagen 2009

Dean Martin hade en dag då han överhuvudtaget inte festade, nyårsafton. "Amateurs night", sade han föraktfullt.

Riktigt lika långt går inte jag. I kväll några drinkar med vänner. Inte Hua Hin, där pågår amateurs night för fullt, vågar inte ta bilen dit. Knappast ens taxi.

Om någon är vaken vid 12, tar man sig till stranden och tittar på fyrverkerierna.

Kanske nyårsafton för en gammal person har förlorat glansen. Min vän Eddie, sjukhusekonom i Bangkok , sydamerikan och 38 år försökte idag:" 31st of december, hasn´t it a special spirit?". Frågan ställdes till oss äldre män. Svaret negativt...

Tidningen Mad (eller var det "Hjälp") har lämnat några spår. Här är ett: Om Thore Skogman hade skrivit " Min älskling": Min ädevälskling du ädevär som en rodevodevos en nydevy utsprudevungen skädevädevär - då räcker armarna inte till.
Humorn var väl inte fullt utvecklad, men läs detta tyst för er själva, eller sjung...

Dagens namn. Mike Bloomfield

Dagens citat: "  Ring, klocka, ring..." Tennyson? Kommer ni ihåg tennisspelaren Tenny Svensson, tänk om hans pappa hade skrivit nyårsdikten.

Gott Nytt År trogna läsare!


Bilder idag självtagna utan hjälp (bildgåta, titta på första bilden och säg hur den är tagen, svar i bild två), ursäkta golfkänsliga.

Mellandagar

Stillsamma mellandagar med lätt ohälsa. Inte tillräcklig energi för blogg. Nu mer power. Jag har sett i statistiken att många tittar. Då blir jag glad.

Tidningen Mad är inte död. Själen finns kvar i Aftonbladet. Många rubriker bevisar detta. Här är bara en: "Paul fick ingen middag, ringde polisen" (avd Ankornas krig).

Menageriet fullbordas med  en Tiger.

Apropå klimatmötet i Köpenhamn. Har alla de i FN ingående länderna en felaktig ingång i frågan? Lyssna på alternativet: I norra Thailand lever sex bergsfolksstammar (Karener, Hmong, Akha, Yao, Lisu och Lahu).. De lever på gammaldags vis med svedjebruk och uppfödning av höns och grisar. Handel bedrivs mellan dem i huvudsak som byteshandel. Stammarna har sedan gammalt en gemensam folktro. Föreställningen är att de lever ovanpå en drake och måste hålla fred sinsemellan så att inte draken vredgas och börjar röra på sig. Sug på den karamellen! Har vår drake börjat röra sig???

Dagens namn: John Cleese

Dagens citat:" You aint seen nothing yet"

Bilden idag: Trädgårdsmästaren Chaan gör fint till nyår


Våra julförberedelser

Förkylning på retur, vill inte missa christmas event på Black Mountain.

Vi spelar i lag. Tack för en jätttefin eftermiddag, Doa, Rhona och Charlie. Man kan ha kul och skapa resultat enbart med gott humör och good spirit - vi blev tvåa! För golfare: Brutto nio under par.

Någon jämför med Oblomov. kanske missförstånd ( se dagens citat). Vi är aktiva, men inte på det accepterade, svenska, sättet. Oblomov är långt borta ( han ansåg ju att löss och loppor var helt naturliga i tillvaron i sängen).

Dagens namn. Nils Linnnman (har du sett nåt vilt?)

Dagens citat. "My life began by flickerig out". Oblomov. Detta ställer jag inte upp på.

Bilden. Rhona och Charlie julförväntansfulla ovanför Bill Squires flint. Jag älskar Skottland också!

Snart jul igen

 Sjukligheten har gett med sig. En del förbredelser har vidtagits. Julen är ingen stor sak här. Ta är inte alls intresserad av falangjulmat. Julen, som jag har berört tidigare, helt ointressant i ett land där Jesus är okänd. Hans födelsedag likaså.

Imorgon christmasgolf som avslutas med swedish christmas buffet. Jag hade lovat snaps till detta och var på väg att gå bet. Helt övertygad om att aqvavit funnes i de välsorterade affärerna kände jag mig trygg -tills jag började leta. Ingenstans fanns dessa drycker. Jag flanerade planlöst en dag och tittade in i en liten bod. Och där! Lysholms Linie Aqvavit!! Hurra!

Dagens Namn: Bing Crosby

Dagens citat (för att belysa kommunikationssvårigheter): Badarna hade haft sammankomst. Snickaren Grelin hade varit det för nyfikna avskräckande exemplet, naken, och blivit solbränd. Hemma, vid middagen, tog han en ordentlig sup med ursäkten " Det hettar och bränner över hela kroppen". Hustrun svarade välvilligt. " Då kan du behöva något som värmer". Hon var lomhörd.

Bild, julpynt


Snart jul igen

Sjuk man försöker göra te. Hittar påsar, värmer vatten. Sjuk, behöver nog socker. Ta har två behållare, en "Lite sugar", en "sugar". Självklart blir det sugar. Liteprodukter är jag mycket misstänksam mot. Nu skulle jag varit tvärtom - Ta hade hällt salt i den andra. Tack ändå!

Min analys av bilidustrin är väl inte särskilt väl underbyggd. Men att man, i EU-s statstödsregelverk, skulle inbilla sig att Sverige skulle kunna hålla SAAB under armarna är ju löjligt. Dessutom en verksamhet som inte är affärsmässigt sund. T o m flygplanen går åt helvete, ingen goodwill som förr. 

Några ofarliga kraftuttryck: "Jätan!" (Piraten), "Jötickat" (min egen mamma), "Jösticka frid" (postrån hos Hans Alfredson). Jag har nu lärt mig kraftigare uttryck på danska och amerikanska. De rör sig inom kroppens delar, funktioner och aktiviteter. Samtidigt berör man den andliga världen på et blasfemiskt sätt.Roliga lekar inför helgerna

Lek 1: "Hide the salami" - Väldigt rolig lek

Lek 2 :"Snottra". - Väldigt rolig lek

 Hur mycket är klockan?


Dagens namn: Stirling Moss

Dagens citat:; "Mehr Licht"Fd bortrest

Åter till Chokamol i gårkväll. Jag och fem danska gossar har varit på resa. Avsikt, spela golf. Jag gjorde inte särskilt mycket i den vägen, men vi hade tre mycket fina dagar. Norrut, i höjd med Bangkok västerut ligger städerna Ratchaburi och Kanchanaburi (floden Kwai). Dessa trakter är mycket bördiga, ris och sockerrör väller upp ur marken. Som vanligt när vi kommer ut på landet undrade jag varför stora lastbilar kör med väldiga lass pinnar. Det är ju de avskalade sockerrören. Socker är en jätteprodukt här.

Hemma nu med en präktig förkylning som börjar ge med sig. Ta köper mediciner som i alla fall tar bort symptomen (då är det väl OK?).

Stackars Fredrik Reinfeldt. Vad jag förstår är det hans fel att GM har gjort dåliga affärer. Dessutom får han ta ansvaret för att det går åt helvete med miljön.

Dagens namn: Mike Landon, kommer ni ihåg?

Dagens citat: "Den friske har tusen önskningar, den sjuke bara en". Patetiskt val av en förkyld...


Blue Sapphire där vi bodde hade två banor. Här har en dansk hamnat i en alpin situation på Canyon courseDen andra banan hette Ocean course, här ser ni varför. Någon av danskarna sa. "fairways är som cykelstier"

Brunt

Krigsrubrik i Aftonbladet "Världens chans"
Därefter. "Chatta med Maud Olofsson". Min chans är så liten att jag avstår.

Däremot. "Anna Anka. Svininfluensan är en bluff. " Ingen vet vad de stoppar i vaccinet". Så nu är den frågan medicinskt etablerad.

Nr tre, otäckare: "Låt han dö". Motståndarlagets (Bofors) supportrar när en spelare låg livlös med hjärtstillesånd på isen.

Hänger min dysfori ihop med att jag först nu såg "fyra nyanser av brunt" i ett sammanhang? Föräldrarollen när den är som sämst. Kanske inte ett mästerverk, men ett genomarbetat inlägg i ett längre perspektiv än dr Spocks.

Uppenbart är att min sverigeinformation begränsas av tidningarnas webbupplagor. Kan någon modifiera eländet?

Här pågår förberedelserna för julen. Se bilder (pyntning av staden sker i samband med kungens födelsedag)

Dagens namn: Wayne Rooney (kanske tidigare, men jag såg Man U förlora mot A Villa. Han gav inte upp. Möcke, möcke bra)

Dagens citat: "När det blåser bygger några vindskydd, andra väderkvarnar". Den store ledaren, vars idrottsliga bedrifter bara överträffas av den nordkoreanske kollegan som vid sin första golfrond gjorde 18 holes in one.

Nu blir det paus i bloggandet. Några dagars resa i provinsen. Hemma igen på söndag. kanske nya bilder och intryckSläng er i väggen, julstjärnor!
.Man sticker inte under stol med att man tycker om kungen...


Lucia -09

Vi har haft några låga dagar. Ta har haft hög feber och influenzasymptom. För min del har magen gett ifrån sig signaler som inte har kunnat ignoreras. Nu någorlunda normal tillvaro.

Jag har haft tid att överväga ett och annat...

"Jag har hamstrat frimärken, det blir nog portohöjning snart".

När BBC News beskriver EU gör man det ibland som ett planetsystem. Själva EU i mitten och runt därom de olika medlemsstaterna. Sverige syns knappt i periferin tillsammans med några lika obetydliga medlemsstater.

Säkert är det annorlunda i svensk TV, men när någon uttalar sig för EU-s räkning där nu är det inte F Reinfelt utan makthavaren Barosso.

Varför denna inledning? Jo, det finns uppenbarligen fortfarande svedocentriker i rakt nedstigande led från stormaktstiden som vill applicera det svenska på resten av världen. Man behöver inte ha sett eller hört på plats, det räcker med det som förmedlas via media i Sverige. Det är väl bara att önska lycka till! De flesta länder i världen har väl inte ännu uppnått den svenska demokratiska lyckan. Jobba på! Skall det undantas fyra eller tio från LAS-listan...

Nu närmar sig julen i den kristna delen av världen. Jag saknar några ritualer. Förstås samvaro med familjen ( hej, Axel, Hanna, Karin mfl). Ett julbord före jul (hej, Palace). Ett glöggparty (hej, Göran, Päivi och Mia). Nyårskalas (hej, Christer och Ingrid). Trettonhelg i Malmö (hej, Karin).

Här är julen ingen big deal, det blir nog parties med julanstrykning utan -stämning. Nyår är större, återkommer.

Dagens namn: Ilse Lund

Dagens citat:"Play it Sam!". Ledtråd: "Play it again Sam!"

Lista ut sambanden ( mellan namn och citat förstås, annars blir det för svårt) utan att kika i Google! Tack för tipset Bengt Svensson ( som är en bildad och kunnig person, han har humorns gåva)

Av naturliga skäl torftigt med bilder, det blir en som symboliserar de senaste dagarna, lååånga.
Tisdag i advent

Paul McCartney sjunger klimatlåt. Jaha. Tack? En sång i rättan tid...

Från den tropiska fronten intet nytt. Glädjande med nya kommentarer. Harvets litet speedad, tror jag. Inga fler besök i medicinskåpet!

Allt i livet kan förstås kombineras. Jag har följt solen, slipper mörkret och har funnit ett gott land. Utövandet av buddhismen är inte lika högtidligt som i svenska kyrkan. Man pratar, dricker och röker medan ceremonin pågår. Vid vissa tillfällen stannar alla upp och deltar i bönerna.

Min religiösa kommentar idag: De stora religionerna har ungefär samma grundbudskap. Buddhisterna här tillämpar det!

Dagens namn: Tut-An-Chamon.

Dagens citat: " Greenerna är så snabba att bollen inte stannar förrän den har slutat rulla."

Post festum

Nu är konungens födelsedag avklarad. Vi hade en verkligt utökad weekend. Arbetsdag imorgon igen.

Jag är tacksam för de senaste dagarnas kommentarer. Kanske kan bloggen utvecklas från att bara vara envägsvykort från en drönartillvaro till ett aktivt forum för utbyte av fördomar (nej, förlåt, jag menar uppfattningar). Harvets, aka Bigott, har gjort ett fint försök att göra en liten reva i den fina bilden. Tack.
När det gäller Buddha är det väl med honom som med Muhammed. De är inte gudar. Buddha står för grunden till en religion som omfattas av miljarder. Budskapet detsamma i allt väsentligt som det kristna och muslimska. Skillnaden, de flesta tillämpar ordet. Icke våld, vänlighet och generositet. Hade jag sett samma bild hos svenska kyrkan ( och för den delen, kristenheten) hade jag varit kvar.
Gud är väl en helt annan sak...
Julen är förstås ingen stor högtid här. Man förstår att göra affärer med turisterna. I Hua Hin kan man köpa julgran i plast 2 m hög och massor av pynt. Julskinka mm finns på flera ställen.

Dagens namn: Serge Gainsbourg

Dagens citat: "The time has come, the walrus said, to speak of many things"

PS "Harvets" pls, vilken låt avsåg du? DS

PPS Jag är beredd att modifiera min uppfattning. Låten "Proud Mary" innehåller raden "people on the river are happy to give". Är detta sant finns det en liten grupp som lever efter det ursprungliga budskapet. DS


Bilder ur arkivet

Skatterna är inte höga, men folk ger generösa gåvor. Här till Templet
Den här glömde jag efter besöket vid Wat huay mongkol. Vi köper guldblad som fästs på buddhafiguren. Jag begrep inte att det var tre olika, slängde två paket i papperskorgen.
Bild av en av våra större fiskar. Ta matar dem. Ibland slänger jag i en överbliven brödskiva

Kunglig födelsedag och siamesiska trillingar

Vi var bjudna till födelsedagskalas i torsdags. Vår kraftfulle byggmästare har ju trillingar (som den minnesgode minns från förra året). hejsan värre. En fin sak med thailändare är vänligheten. I byn finns en man som verkligen ger ett mer än galet intryck. Han deltog i kalaset och behandlades med respekt - inga överdrifter åt något håll. Jag har tidigare känt mig obekväm med honom, nu är det enklare att hantera.

Morgonen, tidigt, var Ta och jag i Hua Hin för "food for Buddha". Denna dagen, kungens födelsedag, är en av de viktigaste högtiderna i Thailand. Då ser man till att munkarna får ordentligt med mat ( vi får välsignelse).

Jag glömde kameran vid båda tillfällena.

Neil Young "Harvest" heter den väl. "Harvets" har jag inte hitttat i diskografin eller i engelska språket. Jag minns att skivan pryddes av en ensam person på en kulle (besserwisser?, fool on the hill?). Jag har inte listat ut rebusen. Några titlar kan man ju ana genom sarkasmen. "Old man", "Need a maid"...

Dagens namn: Gary Player (72)

Dagens citat: " Skulden skall betalas". Klassisk filosofi

Golfblogg (känsliga läsare/tittare varnas)

Denna gången blir det golfbilder. Många har önskat någon dokumentation från ett av huvudintressena här.

Först iakttagelser från thaihorisonten. Baren-Meral och Robinson-Christian har en konflikt. Jaså...

Idol verkar större än både utrikes- och inrikeshändelser.

Kylan är på väg till Sverige.

Höstskiftningar i djungeln. Nu blir det torrt.

Golf. Jag har spelat ojämnt, men sänkt handikappet några slag. Nästa steg, singelhcp. Imorgon tävling. Kan jag bemästra våra sluttande greener kommer allt att gå bra!

Dagens namn: Holden Caulfield

Dagens citat: "Bollen är rund". Javisst

Entrén i klubbhuset. Fortfarande förväntansfullLou slår ut på tvåan. Hittills okVackra blommor mellan hålen. Nu har jag tappat, fem över - på väg till sjuan.Sjuan, par fem. Treputt, bogey. Usch, från tre meter. Detta är Palm Hills! Dock, birdie på nian!


Elvan, par tre. Par (jag gjorde trippelbogey på tian...)Äntligen, artonde. Jag skäms efter en fyrputt från fem meter på femtonde

 

 


RSS 2.0