Loy Krathong

En av de stora vidskepligheterna var i går, Loy Krathong. Då sänder vi ut båtar eller skickar upp varmluftsfarkoster för att bli av med alla onda tankar (möjligen också -gärningar) för det gångna året. När ut-/uppskickningen är klar börjar ett pånyttfött liv i godhet (till nästa Loy Krathong).
 
Vi har haft en ovanligt regnig period. Då pratar jag inte om regn enligt svensk modell. Här vräker det ner och åskan gör oss lomhörda. Dessutom hela dagen. Detta är inte normalt för årstiden, nu skulle det bli svalt och torrt. Ändå är många glada, för vi har inte haft tillräcklig nederbörd på många år.
 
Så smått börjar man förbereda för julen. Hua Hin pyntas med ljus och dekorationer. Snart är det ju också Kungens födelsedag (=fars dag), detta kräver ju också stort pynt...
 
Dagens namn: Hans Rosling
 
Dagens citat (och också frågequiz, vad betyder det?): "Live your dash"
 
Svaret på förra frågequizen: fråga 1, vet inte. fråga 2. toalettbesök.
 
Här vaktar jag!
 
Här är befriaren
 
Sjösatt och klar

Sicken vecka!

Jag vet inte vad som hände, men bloggen valde att skicka en rubrik rakt ut i cyberspace...
 
Ja, veckan som gick blev hektisk. Tisdagskvällen blev fin med Grand Opening av en japansk restaurang. God mat, drycker och underhållning. Inte sent. Onsdagen vila (med golf)
Torsdag: Thanksgiving. Jag har inte tidigare varit med om denna matorgie. Amerikanarna själva säger att maten från thanksgiving räcker ytterligare tre dagar, jag tror dem. Här kom alltså: appetizers i form av selleribitar med någon röra, guacamole med mexikanska chips, panerade kycklingbitar och pannbiff (!). Sedan kom kalkonen, stor som en bättre julskinka. Kalkonen, som hade stuffing (en slags näringsrik gröt som gömdes i kalkonens innanmäte) serverades med potatismos, gravy, cranberrysauce, en grönsakskaka, sparris med baconomslag och möjligen något mer som jag kan ha glömt. Dessert: en cheescake med pumpkin och en med sweetpotatoes. Gemytlig samvaro. Hemma i sängen ungefär samma känsla som efter ett stort julbord, dvs omöjligt att hitta ett läge där kroppen kan vila. Överallt en mage som är i vägen...
Fredag: Klassisk koncert på fina Centara (fd Sofitel). Ordnat av min vän Robert som är vinhandlare. Således: vin av olika slag, goda smårätter, några ostron får slinka ner. Musiken, från Brahms till Jascha Haifetz, var mycket njutbar. Lättare att sova den natten.
Lördag: Committeemeeting inför årsmötet, tog några timmar.
Idag anständig golf och finalen i Dubai.
 
Jag har också ordnat bostadsanpassningsbidrag och mikrolån.
 
Mamas sister (Tas moster) är en god, men skröplig kvinna. Hennes knän fungerar dåligt, hon kan inte gå särskilt bra. Det säger sig självt, att toalettbesök på thaitoalett (hål i golvet) inte går så bra. När toaletten dessutom har ett högt insteg... Nu finansierar jag ombyggnad med ramp och riktig toalettstol, kostar inte så mycket men har stor betydelse.

Mikrolån: Tas son och hans fru har startat ett tvätteri. Mitt i den brådaste tvätten blir den stora tvättmaskinen "kaputt". Inköp av ny brådskar eftersom försäkringsbolaget sölar. Kort kredit, pengar tillbaka på lördag.
 
Dagens citat: "Far, jag kan inte få upp min BNP, inte ens med ränta nästan noll...(Sefan Ingves). Mel P Ramel. Har jag haft den förut?
 
Dagens frågequiz: vad gör djuret här, och varför?
Försök att rädda sex år gammalt kylskåp (blir troligen årets julklapp i Chokamol)
 
 

Sicken vecka!

 

Bangkokrapport

Jag läste i ett inlägg på facebook att nätskryt var ett tecken på någon slags störning. Jag försöker undvika skryt och håller mig enbart till verkliga händelser. Om det fanns inslag av "nätskryt" i förra bloggen glömde jag ändå fredagens klassiska koncert på Centara (fd Sofitel). Förra gången var det fint, dessutom med fantastisk mat.
 
Nu Bangkok: Tidig avgång, fem man i minibuss. Ju närmare vi kom Bangkok desto aggressivare blev förarens körstil. Centrala Bangkok togs i F-1 stil. Omkörningar i hisnande hastighet på insidor, utsidor, varhelst det fanns ett litet utrymme. Med våra hjärtan i resp halsgropar kom vi till hotellet, nästan. Föraren behövde bara backa några meter. Då backar han på en motorcyklist! Otur, eftersom hans brådska berodde på att en kund väntade på honom på flygplatsen.
 
OK. Baluten inleddes med danska smörrebröd, det fanns alla sorter så jag räknar inte upp. Föreställ er själva. Lämpliga drycker, en var Ålborgs Jubileum.
 
Vårt lag vann. Sedan utbröt den stora förvirringen. Uppenbarligen inte tillräckligt klara direktiv om fortsättningen. En av våra medlemmar försvann direkt (troligen Jubileum), nästa försvann, arg, när vi kom fel hela tiden. Vi hittade inte Bangkokbranch som skulle ordna middagen på kvällen. Kort besök på Soi Cowboy "syndigt".
 
Hemresan med ny förare gick smidigt och lugnt i VIP-buss
 
Pizza och ett glas rödvin, sedan säng. Imorgon ledig.

Busy

Denna veckan har gått i organisationens tecken. Onsdagen var Captain´s Day. Jag förberedde med restaurangbeställning, sponsoring, pokalhämtning och diskussioner med den bana vi spelade på. Allt avlöpte väldigt väl, så jag är nu en nöjd Captain.
Igår var det tävling på Majestic Creek (där jag numera är medlem). Jag missade prispallen med en poäng, snopet...
Imorgon, lördag, bär det av till Bangkok med balutvännerna. Ställer in mig på en ansträngande weekend (ni som följer bloggen vet ju vad Balut innebär).
Tisdag är jag inbjuden till en nyöppnad japansk restaurang som har Grand Opening.
Torsdag, Thanksgivingparty.
Mellan kalasen litet golf.
Det är alltså inte särskilt synd om mig.
Svaret på förra frågequizen (förstås) Oslo. Var det någon som tyst för sig själv sa: Prag?
 
Dagens citat:" Prins Henriks tax död". Vem vill veta detta?
Dagens namn: John F Kennedy
 
Bilder från min trädgård
Denna skulle inte vara med, är ju från tävlingen i onsdags
Jag har oroat mig för bougainvillean, nu blommar den fint
Däremot är mangoträdet litet hängigt (fluctuations?)

Lützen

Cha Am 6 nov
 
 Jag ser i tidningarna att man har testat bästa vinterdäcken. Det har inte vi...
Här väntar vi istället på cool season, vilken tycks vänta på sig.
Idag transportarbete åt Ta, jag blev golfledig, min finska partner kunde inte skilja 12 från 24. Tur att hon kom på skillnaden innan det var för sent.
Trafikolycka: efter vinprovningen i lördags väntade jag vid ett trafikljus, passade på att tala i telefonen. I godan ro blev jag brutalt påmind om verkligheten. Min bil hade uppenbarligen rört sig några cm bakåt under samtalet och vdrört en Tuk Tuk med eldfängd förare. En obetydlig repa uppstod på hennes stänkskärm. Hon ville absolut tillkalla polis. OK för mig, jag börjar ju bli van. Polisen kom, besiktigade "skadorna" och tog mitt körkort. Han var inte imponerad av anmälan. För att göra en lång historia kort: I did it the thaiway, betalade. Polisen glad, jag fick körkortet tillbaka, tom växel från den ilska Tuk Tukdamen (förstås hade jag betalat för mycket).
 
Dagens frågequiz: Huvudstad i (tidigare) Tjeckoslovakien, fyra bokstäver.
 
Dagens citat: Hans jetsetliv bestod av brudar och fester. "Maddes" fästman,Chris O´Neill. Överraskad, någon?
 
Dagens namn: Gustaf Adolf
 
Hygge i siambukten
 
Försök till vattenbalut...
 
 
 

Bilden

Här kommer svaret...
 
En iakttagelse från vår senaste utflykt: Min kamrat ,Tim, spelade med en svensk gäst. Tim var konfunderad "Was his name orca? (=späckhuggare). mannen hette förstås - Åke.
 
 
Här är svaret på senaste frågequizen
 
 

Åldrande

Jag har tidigare haft inslag om mitt åldrande. Här två nya:
 
-Under BalutVM bodde vi på spelarhotellet Silom. Där tillhandahölls WiFi. En av de danska spelarna beställde detta i receptionen när jag stod bredvid. "Jag glömde min dator hemma" sa jag. Killen bara tittade på mig, fingrade nervöst på sin iPhone och gick. Dator har man inte längre.
-Vi var på bussutflykt med golf. Vår ende finske medlem kom fram till mig i en paus och sa"Ollle i lav jo". Jag tyckte det var trevligt och frågade varför. "Jo remajnd me off  pappa". Alltså inget som hade med golfprestationer att göra.
 
Idag härlig badstund i poolen med Claus och lilla Sofia (3). Mycket plask och lek, nu solbränd.
 
Ikväll vinprovning i Hua Hin.
 
Arbetslösheten, är det inte dags att ta bort denna hopplöshet från den partipolitiska agendan. Karl-Petter Torvaldsson beskriver de två största grupperna: "ungdomar och de med begränsad erfarenhet av arbetsmarknaden".
De flesta som har begränsad erfarenhet av arbetsmarknaden belastas också av analfabetism, kort skolutbildning, bristande språkkunskaper mm. Jag tycker att det är lätt att inse att när många människor med dessa begränsningar "står till arbetsmarknadens förfogande" är deras arbetsmarknad väldigt liten. Kan man då tala om arbetslöshet? Här krävs samling!
 
Dagens citat: " Att ett skäligen okvalificerat arbete som t ex en riksdagsledamots belönas högre än en sjuksköterskas är en ständigt pågående skandal". Carl Rudbeck SDS.
 
Dagens bild, och ledtråd till frågequizen. Idag lyckades inte laddningen, jag återkommer. Ledtråd "kom" betyder vass eller skarp på thai.
 

 
 

 
 
 
 

RSS 2.0