Du vet att du har blivit gammal...

... när du blir inbjuden (och accepterar) till "Golf for friendship and laughter". Principen är att vi spelar, med inslag av alkohol. Efter spelet slänger vi scorecards och äter en bättre lunch. Bra koncept.
Vi har ju stora problem i vår by, vattentillförseln är strypt. Vattenbilen kommer och fyller våra nyinköpta tankar, så det fungerar. Igår hade vi möte med "alla" (tillräckligt många) houseowners. Vi bestämde att ta över några viktiga funktioner. Styrelsen, som jag ingår i, taxerar ut tillräckligt med pengar för att koppla på kommunalt vatten. Ett antal antal andra åtgärder, där det inte uteslutet att jag får uppträda i Thailändsk domstol, kan behövas.
I morgon administration, öppna bankkonto för vår nya organisation, på kvällen stort födelsedagskalas.
 
Så det kan bli...
 
"Fluga"
 
 

Naturens under

Häromkvällen satt jag på altanen med en bok. Kände en del kontakter med insekter. När jag tittade upp svärmade det av "myror". Självmordsbenägna flög de rakt mot ljuspunkterna. De med extra energi flög rakt in i fläkten. Alla dog. Dessvärre har de lämnat efter sig vingarna, fjäderlätta, hopplösa att sopa upp. Dammsugaren imorgon. Jag kan inte lämna detta till cleaning lady.
"Dammsugare" återkallar hos mig situationen när jag skulle köpa pjäsen. Plötsligt föll ordet bort och just som jag skulle säga "dustsucker" kom jag till undsättning: "do you want a vaccuumcleaner, sir". Tack
Axel skämdes för mig när jag i ett musikvaruhus i London ville köpa "band". Det hette ju "tapes".

I spåren av vattenbristen har jag varit tvungen att följa den gamla danska devisen." Traaekk ikke for bimmelibim, kun for bummelibum"
 
Glad midsommar!
PS med dessa invasioner, måste man tänka på Jon Esping. Selfmade man med stora landegendomar. Han skiljde inte en fluga från en geting. Men klagade på en förfärlig flugsommar när han fick kaprissås.
 
Hopplöst att sopa upp
 
Jag försökte ta en bild av invasionen
 
 
 

Investeringar

Varma dagar kräver olika drycker. Jag upptäckte att mitt ordinarie kylskåp hade blivit för litet för: vatten, öl, vin, cola, juice, tonic och vodka/gin. Alltså, nytt kylskåp för drycker inköptes.
 
Skaffa kylskåp var enkelt, men häromdagen tog vattnet slut. Dusch, toalett, disk, allt var torrt. Problemet är att vår "ägare" inte har insett de stora problem vägbygget utanför oss innebär. Entreprenören har helt enkelt grävt av tillflödet av hushållsvatten. I sann maffiaanda kräver man 900 000 Baht för att koppla på vattnet igen. Vi tackade nej och löser nu vattenförsörjningen med en tankbil som levererar till våra nyinköpta vattentankar. På någon månads sikt kommer vi att bli uppkopplade på Cha Ams vattennät. I Thailand säger man "water is business". Nu alldeles uppenbart.
 
I övrigt lugna dagar. I morgon golf och Balut. Söndagen får väl ägnas åt kroppen.
 
För intresserade kan jag berätta att jag har gjort hälsokontroll på Bangkok Hospital. Inga åkommor som kräver medicin, men jag fick några förhållningsregler...(t ex undvik: fett, socker och seafood).
 
Min fina vattentank
 
Claus, min gode vän och granne installerade tanken: Ett avancerat jobb som krävde planering.
 
Obekväm arbetsställning
 
Glada efter väl förrättat värv, nu kan jag duscha!
 
Jag höll på att glömma kylskåpet. Värmen kräver dessa drycker.
 
 

Slit och släp

Igår (och inatt) ansträngande födelsedagsfest. En god vän fyllde alltså år med middag, drinkar i Hua Hin och avslutning på min terass. Trött idag.
 
Vår by har varit vanskött en tid så nu har några ansvarsfulla individer tagit över. Redan märks förbättringar: sophämtningen fungerar, vattnet ok men skall bli bättre och poolen skall renoveras. Också finanser och budget skall ses över. Vem tror ni sitter i denna smeten?
 
Jag har dessutom ett rekryteringsuppdrag för ett danskt företag som behöver svenska medarbetare. Den svenska byråkratin på detta området är snårig. AF är tydligen inte angelägen om att 20 personer kan få jobb. Bara svenska företag hjälps...
 
Till slut några bilder från festen på Palm Hills. Jag berättade ju om Lucky Draw. Alla priser var värda 200 Baht, utom en jättefin golfbag sponsrad av någon leverantör. Starterteamet har tagit in en ung kille med något förståndshandikapp. Han är väldigt go och omtyckt av alla Undrar om lottningen var riggad, han vann bagen och blev överlycklig. Alla gladdes med honom.
Vinnaren i blå tröja
 
Nya däck
 
 

RSS 2.0