Bonus pater familias

Jag har hjälpt till i hemmet. Köpte diskmedel till Ta¤

Idag tandläkarbesök. Tyvärr har min utrmärkta tandläkare slagit igen sin butik, men jag hittede en ny klinik som verkade förtroendeingivande. Det nya för mig var att man lade en duk över ansiktet (med hål för mundelarna). Skönt att slippa blunda så hårt som jag brukar! Arbetet perfekt, talar inte om vad det kostar. Skulle någon ha stora tandproblem löser vi dem här - och resan är betald!

Är det någon som tar de nya (?) resonemangen om Ingvar Kamprads politiska uppfattning i ungdomen på allvar. Min pappa anförtrodde mig att "i tonåren var jag kommunist". Så många stolligheter begås på grund av ungdom. En karismatisk lärare, ledare &c kan få ungdomar att svärma för många saker.

Dagens namn (från patentverket): Silverpanda, Adememosse, anyone?

Dagens citat: " Det är ingen överdrift att säga att de obeslutsamma kan gå den ena vägen eller den andra" George Bush

¤ Försök till skämt

Från arkivet, Ta i full ornat


Varmt, tröttHär är varmt en månad till. Jag börjar bli tropiktrött. Mest vila inomhus med AC, kanske läsa (look book, som det heter här) på terrassen. Väntar på cool season.

Kommer ni ihåg solförmörkelsen som jag tog bild av genom fyra solglasögon?
Godnatt!

Kärlek?

Idag kort inlägg (tack Ann O)!

Pappa, jag har glömt vad det heter. Vad heter det när två människor ligger ovanpå varann?
Ööh..älska?
- Nej , det heter något annat.
- Ööh...Gänga?
........Nej Nej.......
Pappan illröd i ansiktet:
- OK DET HETER KNULLA FÖR HELVETE!
- Nä nu kom jag på det, det heter våningssäng.

Motgångar

Vi får motgångar ibland:
1. Min kamera sköter sig inte. Garantireparation.
2. Slarvade med utbackning av bilen (Peter). Skärmreparation
3. Urusel golf pga koncentrationssvårigheter (vi har fortfarande + 35)
4. Ta har virusinfektion med feber + mamma på sjukhus

Har dock nu fått en härlig middag, tar ett glas vin...

Bild ur  bildskatten, detta är väl, för den skarpsynte, den roligaste

Förbistring

Vid frukost idag sa Ta (som jag uppfattade det): "Sai talay finish".

Min första dechiffrering var att en medarbetare vid namn Sai hade sagt upp sig från att arbeta på stranden (talay).
Jag sa att jag inte kom ihåg vem Sai var. Ta viftade energiskt med armarna och gjorde i luften en slags ram. Efter en stund slog det mig, jag hade tolkat fel. Det Ta egentligen sa var: "Sign for talay finished". För några veckor sedan hade vi pratat om att göra nya skyltar till verksamheten på stranden, den tuffa saltmättade miljön hade slitit på den gamla. Nu var skyltfabriken färdig (finished) med de nya. Detta betydde utryckning med pick-up truck. OK vi åkte för att hämta och betala. Korrekturläsning...

Finn ett fel i bilden. Version 2.0 på måndag


Dagens "cyniska" citat (En amerikansk general till sina trupper). " Man säger att ni skall dö för ert land. Helt fel, det är någon dumjävel på andra sidan som skall dö för sitt land..."

Dagens namn: IngvesMors dag

Drottningen fyller år idag. Igår ett långt tvtal (kungen är sjuk). Det mesta är bra, men det finns förbättringsområden. utbildning, hälsovård, narkotikabekämpning. Jag tror inte att hon tog upp korruptionen...
Vi började dagen i Hua Hin för inköp och välsignelse. En stor högtidsdag som denna finns munkarna (Buddha) tillgängliga på gatorna. Vi köpte presenter till mamma, frukost och mat till fiskarna.

Senare: hälsa på mama and papa för wan mae (mors dag). Ta hade köpt särskilda snäckor (ätliga) til papa. Mama uppvaktades rituellt. Därefter till mamas sister som fick en mindre uppvaktning.

Uppfräschning av vårt lokala altare. Buddha till vänster, Rama V till höger
,

Därefter vila...

Siamproblem

Nu har vi fått en ny regering. Same, same säger en del. Andra hoppas på en förändring som innebär bättre utbildning, hälsovård och pensioner. Vi får se... "Folkpensionen" här är 500 baht/mån. Då förstår man att familjen är viktig även på ålderns höst. På fredag den 12 aug är det "wan mae", mors dag. Här har man löst detta så listigt (och rojalistiskt) att mors dag firas på drottningens födelsedag, fars dag på kungens, den 5 dec.

Sommarprogrammen, några, har jag lyssnat på. Patrik Sjöberg var en positiv överraskning. Owe Wikström kåserade om livet, döden, vänskap och kärlek (jösses!). Eftertänksamt och välformulerat. Jag har väl redan kommenterat stackars Ulf Brunnbergs magplask?. Om inte, han var helt fel ute även om hans program var tänkt som satir...

Nu till vårt problem: Ta hade skaffat en behållare för tvållösning. Lergods , pump ingick. Innehåll, ca 3 dl. Jag råkade tappa pjäsen på terassen. Enkel avspolning med slang. Vet ni hur mycket skum som alstras i denna process? Jag vet nu. Dessutom underlättades inte kvittblivningen av att vår gode byggmästare har tyckt att ett minimalt spygatt i den nya muren vore tillräckligt...

Se själva!


Dagens namn: Travis Tritt. Här får ni honky tonk så det räcker till (tack Leif Mannerström för tipset!)
Dagens citat: "Blottarvåg i Lund" Tankestimulator. Hur har ni det i Lärdomsstaden på slätten?

Sommar, sommar, sommar...

Jag lyssnar på sommarprogrammen i Sveriges radio. Några från denna sommaren, andra av äldre årgångar.
Anderz Harning från -88 var en intressant historia, har det inte hänt mer i utvecklingen av den offentliga sektorn?
Några av årets sommarpratare har tagit upp spännande ämnen som har gett upphov till eftertanke.
Ulf Brunnberg var kanske lyckad om han hade tänkt vara satirisk. Nu var han nog inte det, bara enfaldig. Han är nu "borgerlighetens" (jag ansluter mig inte till hans) dödgrävare nr1.

Vi lever fn i utkanten av en tropisk storm. Den har drabbat Vietnam, Laos och de norra delarna av Thailand. Vi är alltså i utkanten, men mycket regn blir det.

Samtidigt beställde jag renovering. Chalong skulle ordna bättre altan och måla. OK i regnet,tror jag

Dagens namn: Johnny Nash

Dagens citat: " I´m black" Svensk turist i NY försöker förklara att han inte har några pengar.

Just another brick in the wall
RSS 2.0