Trogna läsare

Jag ser att det fortfarande finns några trogna läsare.
 Nu händer det inte mer på bloggen förrän den 4 sept. Då är jag tillbaka i paradiset!

Tillbaka

Åter i Sverige. Sista dagen i Thailand var som vanligt, hemsk. Den förgylldes dock av att vi var bjudna till ett stort bröllop. Begynnelsen var 0730 med mat och dryck för ca 150 vänner och släktingar. Kl 1000 kom munkarna för att välsigna det hela. Sedan gjorde vi litet affärer i Hua Hin och ställde iordning huset inför byggnadsarbetena. Kl 1800 började det stora kalaset. Fler gäster än på morgonen, fyra rätter, dryck i överflöd (jag har tidigare beskrivit det som vanligen dricks) samt artistuppträdanden. Mycket kul och spännande! 2030 kom taxin. Slut på det roliga. Åter 3 sept. Njuter dock efter bästa förmåga här och nu.
Brudparet


Några gäster

Slutet närmar sig

Arbete på morgonen. Tömma allt, så att Chalong kan flytta ut alla möbler inför golvläggningen.
I övrigt lätt depression, vill vara kvar...
Mest slappa i soffan hos Ta medan hon och Deng pysslade i trädgården och sedermera lagade en förträfflig måltid.
 Nu tillbaka i renoveringsobjektat.
 I morgon bröllop kl 0730 (ej eget). Själva partyt är kl19, så jag hinner med några lättgroggar (har beskrivit dessa tidigare, åtta delar sodavatten och två delar whisky av enkelt märke)

Noteringar

1.  När  kungen åker från Bangkok till Hua Hin stängs motorvägens alla tillfarter av ung en mil i taget. Det går åt en oändlig massa poliser till detta. Folk väntar tåligt på att få komma ut på vägen, det kan ibland ta en kvart sådär.  Dessutom är militärförläggningarna utkommenderade att  hälsa majestätet när han svischar förbi
2. Hos doktorn häromdagen spelades en film (troligen någon Dan Brownhistoria med frimurarinnehåll). Skådespelarna, Kevin Costner (med ett outsägligt enfaldigt uttryck i  det långa ansiktet), Jon Voigt och min favorit Harvey Keitel - alla talade Thai!
3. I en av de större möbelaffärerna ökar man kundernas köplust med musik.  "Sukiyaki", "La Paloma" och "Diana". Man får tårar i ögonen, men undrar vem som står för låtvalet. Fungerar det?

Njutning idag: efter massage, Deng gjorde pedi- och manicure medan Ta friserade mig med min nagelsax och en engångskam från Black Mountain. Till slut hämtade hon kökssaxen. Resultat, häpnadsväckande bra!

Bilden idag: Chalong grubblar över hur han enklast kan bryta ner det golv- och väggfasta skåpet (massivt!)

RSS 2.0