Undantagstillstånd

Nu vet alla att vi har haft en militärkupp. Kungen har formellt utsett den militäre ledaren till juntaledare och då landets ledare. Nu talas det om parlamentsval och att en premiärminister skall utses. Detta kommer nog att ta tid. Även om vi har utegångsförbud efter kl 2200 och att folksamlingar är förbjudna pågår dock demonstrationer i Bangkok. Rödskjortorna är inte alls nöjda, de anser att kuppen utfördes av sympatisörer till gulskjortorna. Hursomhelst hotar militären med våld för att slå ner alltför stökiga demonstrationer.
 
Här i Hua Hin märks förstås utegångsförbudet. Vänner till mig som har restauranger och barer förlorar pengar, det är ju efter tio som nattlivet kommer igång! I övrigt lever vi som vanligt. Ett litet undantag: i fredags och lördags var det idrottsdagar för de anställda på Palm Hills. Avslutningsfesten fick tidigareläggas en timme för att allt skulle hinnas med före tio. Dessutom kunde inte ägaren komma från Bangkok pga utegångsförbudet.
 
Jag hade sponsrat min caddie, Tuk, och startern, No. Tuk spelade sin första tävling och lyckades inget vidare. Hon blev ännu nervösare när jag kom som åskådare så jag lämnade kvickt. No (hcp - 10) var inte heller riktigt nöjd. Det blev ändå en kul dag som avslutade med en ändlös lucky draw, alla hade satsat 200 baht och fick tillbaka en present till samma värde. Vuxenvärldens fiskdamm.
 
Staffpartyt på lördagen var när det gäller middagen upplagt på samma sätt som alla tidigare kalas jag har rapporterat om, behöver inte orda mer om det. Däremot var underhållningen annorlunda. De olika avdelningarna showade för oss. Caddies hade ett uppträdande som beskrevs som "sexy", en lätt underdrift... Restaurangpersonalen hade sitt dansnummer, proshoppen sitt osv. Riktigt kul, under tiden oändligt med mat. Tidigt hem.
 
Söndagens golf berör jag inte alls.
 
Detta skrev jag på måndag morgon. Sedan dess har mitt internet varit nere, jag trodde pga censur. Det var dock bara modemet som hade hakat upp sig
 
 No på tvåan, så långt ok!
 
 Tuk, i mitten, med sin grupp. Strax efter  detta slog hon i vattnet (på sexan)
 
 "Det är bara en lek" nöjd utan bra resultat. Obs headcover för puttern, hennes egen syslöjd
 
Nu är det över...
 
Sam tar hand om lucky draw. En man med stort tålamod.
 
Nu är det TV. Alltså osäkert om vi fick se något alls. Fortfarande bryts sändningar mitt i för viktiga meddelanden
 

Party, party

Det är mycket nu. I fredags var jag bjuden på vinlunch i gode vännen Peters restaurang och vinbutik. Meny nedan + freeflow. Avsikten var naturligtvis att vi skulle få äta och dricka gott, men också få göra nya bekantskaper. så blev det också jag mötte många trevliga människor från olika delar av världen. Dessutom fick jag ett vagt erbjudande om uppdrag inom arbetsrätt/ rekrytering. Mätt och god kom jag hem efter fem timmars lunchande (taxi, tack och lov).
 
Lördagen började på djursjukhuset. Jag skjutsade Ian med Nipper som skulle ha förnyad anti-valpbehandling.
 
Kvällen Balut. Åtta tappra "övervintrare" samlades för seriös kamp. De flesta spelarna har åkt eller skall åka till Europa vid den här tiden. Spel och mat (räkcocktail och fläskkotlett), free flow även här. Tack och lov för taxi!
 
Söndagen golf. Jag nämner det bara för att skryta med en 83-rond. Hyfsat spel nu.
 
Jag vet att matbilder är no, no, men jag är glad över att nu kunna manövrera min nya ugn. Denna falukorvsrätt blev jättegod
 
Menyn från i fredags, mums!
 

Glad

I det lilla perspektivet är jag väldigt glad. Igår blev huset storstädat, det har inte hänt på länge. Nu är allt skinande rent och varje vecka kommer detta att underhållas. Hurra!
 
I det större perspektivet ser det inte så bra ut för Thailand. Nu diskuteras öppet att militären skulle ta över. Inte många centrala myndigheter fungerar. Många tvivlar på att valet den 20 juni kommer att kunna hållas.
 
Min fina khlong, uttorkad, inte pga torka utan vägarbete med dränering. Fiskarna har dött. Frågan är om vattnet kommer tillbaka. Sorgligt
 

Senaste

Fortfarande jävulskt varmt, +40C i skuggan. Valhänt golf i weekenden. Klassisk roastlamb-middag i söndags, tom på kvällen var det för varmt. Dock fantastisk middag, med allt man förväntar sig av en english dinner (avslutning, applepie and custard). Helt avslagen måndag. Tisdag, okoncentrerad golf, hem för mera vätska. Idag mer energi: rösta i EU-valet (glömde kameran, väldigt välordnat på konsulatet). Många små ärenden i Hua Hin: dator, ny remote, köp av tröjor till vänner i Sverige mm.
 
Detta är småsaker. I måndags var Coronation Day, kungen har regerat i 64 år... Han bor ju i Hua Hin och visades här upp för en enorm och entusiastisk folkmassa. Att ge sig in till staden, otänkbart. All trafik var avstängd runt The Royal Palace.
 
Samtidigt pågår en rättsprocess kring tidigare prime minister Yingluck Shinawatra. Hon anklagas för att ha överträtt sina befogenheter. En av tre domar kom idag. Blir hon fälld bannlyses hon från politiken i fem år.
 
Blir hon fälld är 100 000-tals demonstranter beredda att marschera mot Bangkok i protest.
 
Att kommentera Thaipolitics känns hopplöst.
 
Fredag verkar också vara holiday, suck!

RSS 2.0