Varmt + kors i taket

Den senaste veckan har varit outsägligt varm, 40 - 45C i solen. Tre golfdagar tisd - torsdag tog musten ur mig. Redan tisdagen knäckte mig, sedan fick det bli buggy de andra två dagarna. Jag åt middag med balutgänget, men orkade inte spela. Mycket vila ock vätska. Men, hast Du mir gesehen! Lördagen golf igen, jag spelade bättre än jag har gjort sedan vurpan i duschen. Skall inte trötta er med detaljer, men under handicappet...
 
I natt (natten till måndag) kom jag på att jag inte hade förnyat mitt visum. Detta skulle gjorts den 22 april.  Med onda aningar om höga böter prioriterade jag Immigration på morgonen. Väl där kom jag fram genast, är ju sedan många år välkänd av officerarna. Jag hade inte behövt oroa mig, jag visste bara inte att man har en veckas karens.
 
Tyvärr ser det ut som om vår lille vän, Lucky, inte kommer att klara sig. Han har någon slags epilepsi, trillar och gnyr. Synd, för han är en söt och go varelse.
 
Mina främsta redskap
 
Nyförvärv, en ugn. Har redan gjort Janssons frestelse
 

Post festum

Påsken firas inte särskilt mycket i detta buddhistiska land. Nu på långfredagen kan man göra bokslut över Songkran: På minussidan, ca 300 döda och 3000 skadade i trafiken. De flesta olyckor beroende på drunk driving. På plussidan, ett ojämförligt party över 3 -4  dagar. Barn och vuxna i ett tokigt kaos.
 
För egen del försökte jag hålla mig utanför (har ju varit med om ett antal av dessa). Var dock tvungen att ge mig ut i trafiken på söndagen). Golf på Black Mountain med goda vänner, litet vatten på vägen OK. Vi hade en underbar (inte helt alkoholfri) runda, helt ensamma. Denna dagen gjorde folk annat än spelade golf. Hem, sova litet, sedan var det Mastersvaka. Jonas Blixt spelad rutinerat och delade andraplatsen. I säng 0600. Upp igen för lamm- och poolparty kl 1500. Blev sent (ej bil). Man märker tilltagande ålder när några uppochnervända dygn med alkohol kräver minst två (kanske tre) väldigt stillsamma dagar.
 
Idag en fin "millionaire round", dvs man är ensam på banan och kan spela på tre timmar. När det är +40C är man tacksam för snabbt spel.
 
Nu till nya husdjur:
 
Denna flaggermus kom in till mig för några dagar sedan, har gömt sig (se damm på tassarna) nu ute
 
Ian räddade denna valpen från en säker död mitt på motorvägen
 
Söt, men kan troligen inte stanna här: Obs, svart svans och nos... I dåligt skick, men coming on.
 
 
 
 
 

Mera Songkran

Idag håller jag mig hemma. Livet utanför hemmet är idag för rörigt och riskabelt. Visserligen görs nästan allt vattenösande och smetande med vit färg i ett gott syfte, men ändå...
 
På bilden ser ni att även polisen deltar i firandet.
 
 

Songkran mm

Fortfarande varmt, längtar efter regn. I övrigt OK. Den stora helgen Songkran närmar sig. Den pågår mellan 12 och 15 april. Det är då vi skall renas och komma ut i det nya livet. I sin kontrollerade form är detta väldigt fint, man söker upp gamla släktingar och häller rituellt vatten över deras händer. Tyvärr har en annan form tagit över. Okontrollerat sprutande och kastande av vatten på gator, i barer och restauranger är det normala nu. På landet bygger pojkar/ unga män avspärrningar där de översköljer bilar och motorcyklister med vatten. Ibland avkrävs trafikanterna tull (för det mesta skämtsamt).. Många av mina vänner håller sig helst inne dessa kaotiska dagar. För min del hade jag också tänkt hålla mig hemma. Dock blev jag bjuden till en god vän som har en bar mitt i Hua Hin, där kan man sitta i relativ ostördhet och betrakta kaoset. Vi får se. Masters natten mellan söndag och måndag kan man inte missa. Sedan kalas på måndag med utlovad lammstek tillagad av en mycket matlagningsbegåvad vän, mums.
 
Dåliga nyheter: antalet turistresor till Thailand har minskat betydligt första kvartalet. Anledningen är förstås den politiska oron med ickefungerande parlament och regering. Undantagstillståndet som hävdes i mars har också påverkat. Ekonomin går knackigt, guldpriset sjunker och USA har uppmanat Thailand att återgå till det normala och se upp för revolution eller militärkupp. Eftersom regeringen bara är en expeditionsministär (caretaking government) har  den inte befogenheter att fatta skarpa beslut.
 
Mitt interna problem: eftersom vi inte har haft regn på ett halvår sjunker vattennivån i min klong oroväckande. Möjligen kan kostruktionen av ny runway för flygplatsen ha påverkat tillflödet. Fiskarna verkar inte trivas i det lilla vatten som finns kvar.
 
Här kan man se hur mycket lägre vattenståndet är mot det normala
 
Torrlagt i bortre änden, hoppas på regn efter Songkran
 
 

Streck i räkningen

De senaste dagarna har jag haft stora problem med internetanslutningen. Sålunda kunde jag inte genomföra mitt aprilskämt (som jag själv tyckte var listigt). Tanken var att efter cliffhangern om att avslöja allt jag viste om Göteborgs stad skulle det finnas ett enormt intresse av att läsa bloggen dagen efter. Då skulle där stå: april, april.
 
Nu fungerade alltså inte anslutningen igår och det var dessutom inte särskilt många som hade besökt sidan heller.
 
Platt fall

RSS 2.0