6:1

Nu börjar vädret stabilisera sig. Inget regn och skön temperatur
En viktminskningsmetod jag vill varna för är 6:1-metoden. Den drabbade mig i förra veckan: när jag vaknade kände jag akut toalettbehov. Efter tjugo sådana och fyra Imodium stillade sig tarmsystemet. Vätskebristen måste åtgärdas. Jag ordnade en dryck, mådde litet illa. Sedan, utan förvarning kom hela maginnehållet upp. Resten av dagen feber och huvudvärk (jag skulle spelat golf). Nästa dag hade en god vän anmält ett lag för att understödja våra vilda elefanter. När jag vaknade kände jag mig ok och anslöt till sällskapet. Vi startade, jag spelade bra i början, men snart kom effekterna av min dehydration fram. Aldrig någonsin har jag varit så trött på en golfbana (vi hade tackochlov buggies). Vid middagen efteråt fanns det dessbättre potatismos, det och litet dessert fick jag i mig + två Fanta och fem glas vatten. Några dagar senare var jag i balans igen.
Varning för pizza marinara!
 

Mycket nu

På lördagen var jag bjuden till ett slags städningsceremoni på min döde vän Bills begravningsplats. Meningen var att vi skulle städa + måla en mur. Häftigt regn satte stopp för målningen. Vi umgicks och åt nudlar.
Eftermiddagen, Balut. Bilresa genom halvt översvämmat Hua Hin. I de södra delarna av staden får man evakuera sig med båt. Middagen i oktoberfeststil, Fleischhaxe och surkål. Tyskt öl därtill. I övrigt sedvanliga drycker. Jag kom trea av 11, godkänt. Hem i god ordning
Söndagen stilla, sen frukost, vila. Måndagen golfgame uppgjort. Jag kom till Palm Hills i duggregn som övergick till flera timmars störtregn, ej golf. Framåt eftermiddagen skulle lille Diao fira femårsdag. Han hade sagt till Ta (fri översättning) "grandma, I need a bicycle". sagt och gjort, vi köpte den önskade presenten (se bilder).
Tisdagen, golf trots skyfall och åska på natten. Trevligt med två tyska vänner (jag läser en hemsk bok om nazismen och 2:a världskriget, vågar inte diskutera den med dessa vänner... Don´t mention the war.)
Idag stillsmt med massage. Jag har lärt mig sedan sist. Mjuk massage heter bao, bao. Nuat behöver inte betyda massage, kan lika gärna betyda haka eller annat beroende på hur man uttalar ordet.
I morgon golftävling. På fredag likaså, charity till förmån för de vilda elefanterna här.
Till sist några milda kraftuttryck för er som inte uppskattar de mustiga svenska eller de fula amerikanska:
- Jätan! (Piraten)
- Jöstika frid! (H Alfredson)
- Jötikat! (mamma)
- Jösse namn! (L Nilsson, hedersknyffel)
Presenten monteras
 
Första cykeln
 
Glad
 
 

Update

Nu några dagars sol. Golf två dagar i följd. Dag två var jag utmattad, ovan vid värme och strapatser. Vilodagen hade jag bestämt skulle gå i stillhetens tecken, möjligen med massage på em.
Jag kom till stranden, ville ha "soft" massage, försökte uttrycka detta på thai "mai kaeng". Enligt mig är det korrekt, men damerna vek sig av skratt. Uttrycket betyder svag eller mjuk. Tolkningen (eftersom jag inte hade sagt "nuat mai kaeng"= mjuk massage) blev "slak", "kraftlös". Förmodligen har jag nu lämnat mer information än nödvändigt...
 
För någon månad sedan kunde man se en hund som precis hade fått valpar. Hon lotsade valparna över vägen på jakt efter något ätbart. En valp blev genast överkörd, men de fyra återstående har bara försvunnit. Den stackars mamman patrullerar nu vägen och letar. Antingen har valparna kidnappats, eller har de dödats (alltför många halvvilda hundar är ett problem).
 
Nu, grumpy: Jag blir så bedrövad när man inte använder korrekta benämningar på viktiga basvaror. Tyvärr skrivs det nästan alltid "whiskey" när man menar "whisky" (en jävla skillnad). Också "punch" när man menar "punsch" och inte ett slag inom boxningen.
 
Nu middag med god svensk vän, hoppas på scottish pie.
 
 
 

Litet bättre

Senaste inläggen har inte varit särskilt positiva. Nu har jag fått second opinion på en del. Kan kanske se litet ljusare på tillvaron här. Dessutom har vädret ändrat sig, några dagar där solen har synts. Kanske dry season kommer nu.
Idag golf (dålig) skönt dock att komma ut och få motion. De senaste veckorna har jag bara suttit på terrassen med en bok och ett glas vin. Icke befrämjande för konditionen.
Regnet har befrämjat svampväxten. Jag fick en påse blandsvamp som jag förvandlade till en härlig stuvning(se bild).
Min försäkringsagent, Julia behövde en större bil idag, hennes Fortuner deltog i en seriekrock som resulterade i skador både fram och bak. Hon betalade med en god kaka (se bild).
Nu sängen efter en ansträngande dag.
Regn på baksidan
 
Regn på framsidan
 
Såhär kan man göra med svampen. Underst en toast, på den butcher ham sedan svampstuvning och gratinerad ost, mums.
 
Kaka, tack Julia!
 
 

Elände

Inte några upplyftande nyheter från Siam:
 
Jag besökte min vän Robert, innehavare av en vin- och ölhandel i Hua Hin. Han var upprörd, Thailand har drastiskt höjt skatten på alkohol och tobak i september. Några säkra regler för hur detta skall gå till i praktiken finns tydligen inte ännu. Robert förutspådde kaos och att han troligen får lägga ner verksamheten till våren. I upprördheten såg han Kungens död, statskupp/revolution och statsbankrutt inom en nära framtid.
Kanske den gode Robert överdrev i stundens hetta, men ju mer man får inblick i det thailändska samhället upptäcker man avigsidor. Organisation av offentliga verksamheter är inte 100% effektiv, korruption förekommer tydligen på alla nivåer.
 
Apropå organisation, översvämningar förekommer nu i de norra och nordöstra delarna av landet. Nu hotas Bangkok av samma elände som förra året. Kraftfulla åtgärder har inte vidtagits för att undvika ny översvämning.
 
Ytterligare bekymmer: regeringen försökte kortsiktigt att köpa röster genom att på konstgjord väg höja rispriset. I början bra, men sedan manipulerades systemet genom att det högkvalitativa Thairiset blandades ut med dåligt, importerat ris. Detta upptäcktes strax av köparländerna och Thailand förlorade sin förstaplats som risexportör.
 
Mera: Gummiodlarna vill ha bättre betalt för sin produkt. De demonstrerar ganska kraftfullt. Nu avisering om blockering av huvudvägen vid Pratchuap Khiri Khan (regionshuvudstad för Hua Hin). Ganska nära oss.
 
Dessutom regn varje dag. Denna dag något bättre, monsunen drar sig förhoppningsvis bort. Jag hoppas på godväder imorgon, då jag skall begå min golfpremiär. Har inte haft lust eller väderförutsättningar tidigare, nu blir det kul.
 
Jag avslutar denna dysfori med att vara übergrumpy. Igår såg jag TV-programmet "Min sanning". En sympatisk intervju med Alf Svensson. Tyvärr stördes min bild av intervjuarens skrynkliga kostymering, för korta byxor och brungula Kalle Ankaskor. Kanskeär det bara jag som tycker att till mörk kostym på kvällen har man svarta skor. Också kan man visa respekt för publiken genom proper klädsel.
 
Uppdrag granskning excellerade i saggighet om Mipim. Som vanligt drog man ut i oändlighet på något som borde klarats av på fem minuter. Detta orkar jag inte ens kommentera. Kanske när det blir Göteborgs tur.

RSS 2.0