Inte kraft

Hemma efter en lång tävlingsdag på banan. Jag blev trea och fick litet andra priser. Nu trött.
Ett enda citat (avd lättbegripligt):" Avrättad vägrade äta"

Hos doktorn

Ta har varit sjuk länge (= mer än två veckor). Väldig hosta + övriga influenzasymptom. Vill inte gå till doktorn. Till slut, igår, åkte vi till doktorn i Cha Am. Där blev det injektion, inhalator + en oändlig mängd piller. Återbesök på tisdag, men idag verkar hon ok...
Värmen fortsätter, jag känner mig urlakad och slö, dock inte sjuk. Nu kom en liten regnskur och svalkade av.
Jag läser om det politiskt korrekta Sverige. Klarar inte ett öppet samhälle av begrepp som negerbollar, Nogger och kinapuffar?
Ja, ja, jag skall naturligtvis inte moralisera från min position.

Dagens citat (i parfymeriet): "Jag vill ha den deodoranten. Jaha, skall jag slå in den? Nej, jag tar den under armen." (Roligt)
Dagens namn från PRV: Humleving, Inbris.
Jag lyckades inte zooma vår "crocodile"

Barnkalas

Sophia, vår söta granne fyllde två år idag. Förstås glömde jag kameran och har inte dokumenterat presenter, tårta och jubilar. Ni får föreställa er ett ståtligt "barnkalas". Stor måltid, champagne och generösa drinkar. Ta, som nästan aldrig "smakar", fick i ett trivsamt tjejgäng litet till bästa. Jag har aldrig sett detta tidigare. Vi tog oss hem ok. Nu har hon slocknat i soffan...
Veckan som gick dominerades av vänner från Reunion Island. Nästan för mycket golf, men trevligt. Inte många vet var ön ligger, leta själva...
Dagens namn(förslag): Gyllenstorm, Freddulv, någon?
Dagens citat (från danska HA): "Kan du läsa detta har tjejen ramlat av" Ryggtavla.

Bild från avkoppling efter en hård dagNya dagar

Stilla dagar i Siam. Tandläkaren (tandläkarkonsten tror jag har nått minst europeiska höjder, dock ej vad gäller notan).
Ta är fortfarande "förkyld", hostar mycket. Ev doktor i veckan.
Mycket golf nu. Vi får besök från Reunion Island (som jag inte hade en aning om var det ligger). Matcher tisd - torsd. Ansträngande...
I övrigt, fortfarande varmt. Vi väntar på kallare tider.
Dagens citat (har jag haft det nyligen?): "Pappaledigheten ökar markant under älgjakten"
Dagens namn (från SCB): Sadelstierna, Eststråle. Någon?

Här saknar vi inte något! Två tuber från Bangkok (piratkopior?). Isterbanden (kopior) utmärkta!)


Den här stackaren hade Ta köpt "för kunds räkning". Rökt ekorre är tydligen en delikatess för några.

Vi har fått tillökning

Våra grannar har nu fått sex valpar. Den fina Nipper ( Ta förstod ju inte hur man kunde döpa en hund till "bröstvårta", l och r låter ju likadant). Nu gör Nipper skäl för det andra.
Söta ungar, återkommer när de blir ännu sötare:
Dagens namn: Ellen Key

Dagens citat: "Pappaledigheten ökar under älgjakten" (har jag redan haft den?)

Nu bild
Ny kamera

Jaha, stillsamma dagar. Tappade tidsuppfattningen. Det är ju lördag. När jag kom till posten var den stängd... Jag ville bara skicka mitt "levnadsintyg". Pensionsmyndígheten vill veta att de pensionärer man skickar pension till lever. Som gammal skattebetalare tycker jag att detta är rimligt. Vi har ju hört hemska historier om mer eller mindre döda som skickas fram och tillbaka inom Europa för att bevisa en slags liv. Från Thailand avsäger jag mig sådana transporter.
Ny kamera ger alltid rysningar kring ny teknik. När min första (RIP) kamera, den fina presenten, tappade sugen vid Stems stora kalas köpte jag en ny, likadan. Trodde jag. Nejdå. det var annat batteri och nya sladdar. Nu fick jag inte gehör för reparation av min nya Casio (möjligen pga att jag hade tappat den i golvet). Bästa idèn var att köpa en ny till samma pris som reparationen.
Nu provar vi
Först dagens citat: "Historien upprepar sig inte, men den rimmar" Mark Twain
Dagens namn från Patentverket: Sadelstierna, Eststråle. Anyone?

Nu våra vackra blommorKameran saknas

Min kamera har inte kommit tillbaka från Bangkok, där den skall bli lagad. Nu har den en uppgift: att dokumentera vårt bougainvilleaträd som står i full blom, färgsprakande.
Stilla dagar i övrigt, inte så mycket regn.
En sak man pratar om nu är minimilön. Inför valet lovade oppositionen (som vann valet) att minimilönen skulle vara 300 baht/dag och att akademisk grundexamen skulle ge 15000 baht/mån. En baht är väl idag ung 25 öre. Nu säger emellertid regeringen att man inte kan tvinga privata företag in i lönereformen. Alltså blev det inte mycket av löftet.
Dagens namnförslag (från Patentverket): Solstrid, Davevu

Denna gosiga valp skall om några veckor bli mamma

RSS 2.0