Gott Nytt 2011Skål!
Gott Nytt År till er alla trogna läsare, i allt väsentligt vänner! Tack Elisabeth för bilden.

Annandagswitz

Efter dagens golf hällde Ta upp ett glas softdrink. När vi upptäckte att en del av den orangea vätskan hade hamnat på terassens golv kände jag postmästare Pontus Brunander i mig och frågade."Has Fanta-Claus been here?" OBS, skämt!
Annars. Vi hade liten jullunch. Gott, men krävde några timmars sömn. Vi är inte vana vid janssons, senapssill, skinka och köttbullar,

Dagens namn: Karl XII, han hade det kallt för det mesta

Dagens citat (från Grönköpings veckoblad):" Flukta niveas". (Titta det snöar)

Här är Tas lag på stranden. Uppskattad utstyrsel


En enkel thailändsk jultallrik. Småvarmt kom senare. Snapsglas enligt Cajsa Warg

Julafton i Siam

Nu har vi pyntat (se bild). Damerna i verksamheten skall utrustas med tomteluvor och röda skjortor (i dessa dagar politiskt oladdat).

God Jul önskas alla vänner!

Dagens namn: Lennart "Nacka" Skoglund

Dagens citat: "Ho, ho, ho"


God Jul!

Nu är det jul igen. Märks här genom ljusdekorationer och utbudet i varuhusen. Man vill sälja till falanger, både bofasta och turister. Vi har pyntat minimalt, bl a med en dysfunktionell ljusslinga. I morgon skall banderollerna med "Merry Christmas" och "Happy New Year" sättas upp. Lagom ansträngande.

Igår julbord. Riktigt gott: Jansson, rödkål, köttbullar, sillsallat mm. T o m snaps (Linjeakvavit) fanns. Taxi hem från Hua Hin. Kanske någon julmat framöver. Troligen stranden i morgon. Vi skall utrusta damerna med tomteluvor och röda T-shirts. Dock inte så många turister, flygen går tydligen inte som de skall...

Jag har fått några julförsändelser och några julklappar. Det mest rörande var försöket från Axel och Hanna att skicka ett pepparkakshjärta. Det hade inte riktigt klarat resans vedermödor. Jag försökte rekonstruera, tyvärr hann vi äta litet innan jag kom på att fotografera bakverket.

God Jul på er bloggälskare!

Dagens namn: Rune Gnestadius (RIP).

Dagens citat:"Han var ganska dålig när han spelade i Öster, men han tog sig i Häcken"

Något demolerat pepparkakshjärta (gott)

Bråda dagar

Torsdag: Nu har man ett hårt liv. I morse upp 0510 för att vara på Black Mountain halv sju. Vi arbetar frivilligt som "marshalls", det låter Texas, men betyder "ordningsvakter utan befogenheter". Kul i alla fall att följa en stor tävling inifrån. (Vi får skjortor och frukost och lunch).

Nu är det fredag: kallt, + 24 och blåsigt. Svårt för spelarna att hantera. Jag försökte säga: Detta är som en svensk sommardag. Uppskattades inte mycket. Thailändarna varmt klädda.

Två ytterligare dagar (blir heldagar pga resa och inställelsemarginal). OK, imorgon börjar finalspelet.

Annars lugnt, Ta har haft någon slags influensa, inte bra. Här sparar inte doktorn på medicinerna, så hon har varit mer eller mindre däckad några dagar. Hon lyder dessutom inte, utan skall ovillkorligen ut i verksamhet...

Dagens namn: Kim Jong Un -farligast i världen

Dagens citat: "Jag tycker om kvotering till exempelvis politiska uppdrag. I vårt parti har vi en sådan regel när det gäller kvinnor och politiska uppdrag. På arbetsmarknaden är det svårare eftersom det krävs en viss kompetens för ett visst jobb". Margareta Winberg

Här monterar man ner en pålkran som har stört friden i en vecka från grannområdet Palm Beach. Vadå säkerhetssele?


Luciablogg

Nu förbereder sig de svenske för en hård natt... Mörkast, sedan vänder det, grattis. Ni får dock dricka alkohol obegränsat, om jag minns rätt.

Banksystemet kritiseras med all rätt. Om man gör vinst, pengarna tillbaka till banken, förlust, staten betalar. Vi har ett amerikanskt ord för detta: "fuck!". Nu finns idéer om att skilja sparandet från den spekulativa delen av
bankernas verksamhet. Bra idé!

Göteborg har fått extra uppmärksamhet pga somalisk invandring. Tyvärr 20 år försent. Nederlag för svenska samhället. Hur tänkte man från början? Detta är inte Göteborgs fel...

Dagens namn: Apollo 13

Dagens citat: "Houson we have a problem"

Besökare, dagslända. Här förstår jag begreppet tydligare. De lever på dagen, kommer till vår lampa på kvällen och tas om hand av myrorna på morgonen efter


Kungens födelsedag

Idag är kungens födelsedag. Dagen används i Thailand som Fars Dag, eftersom kungen symboliserar det yttersta faderskapet. Vi åkte alltså ut till Pa (Tas pappa) med en liten present. Jag tror att han blev glad.

Annars började dagen tokigt, jag försov mig. hade 20 min på mig för att duscha, skapa frukost, klä på mig mm. Lätt jäktad hann jag i tid till första utslaget. Det blev märklig upp-och-nergolf de första nio hålen (två birdies, fyra par och tre trippelbogeys).

I övrigt som vanligt, varmt och gott. Just nu kom en liten regnskur

Dagens namn: Isadora Duncan

Dagens citat: "Vi måste se upp med det mentala lösdriveri som kallas ´sociala medier`". (Kastar jag skit i glashus?). Ja, det sista var också ett citat, Refaat el Sayed.


Såhär fin har Ma och Pa fått entren till sitt nya hus


Pa vattnar gården på sin dag

Stilla dagar

Rapporten blir en väderrapport: Kändes litet kallt på morgonen (+ 27). Värmen kom så småningom. Lunch, vila, poolen.

Kontrast mot kylan i Sverige. Stackars Gudrun Schyman fast i fem timmar på ett tåg i Nässjö (kan man värdera hur synd det är om någon? Är det mer synd om G S än om de andra? Ja, jag fattar nyhetsvärdets skillnad).

Olyckor. Vi var i Hua Hin där man pyntar inför kungens födelsedag. När vi passerade den obevakade järnvägsövergången vid stationen bärgades en demolerad bil. Övermodig falang hade trott sig snabbare än tåget. Misstag! Gör aldrig så.

Dagens namn: Isadora Duncan

Dagens citat (min översättning): "Ett rykte hinner färdas halvvägs över jorden innan sanningen har fått på sig skorna". Har glömt upphovsmannen.

Ps Meningslöst att skicka klipp ur SVT:s arkiv. Vi kan inte öppna de bilderna här. Jag vet inte om det har med upphovsrätt eller teknik att göra. DS

RSS 2.0