Händelser och tankar

Nu har valen till första kammaren klarats av. Man kan väl inte säga att allt har varit lugnt, när en polis har dödats och ett antal människor skadats. Ändå har valen genomförts och de tycks bli godkända. Fortfarande väntar man på ny tidpunkt för andrakammarvalen. De blev ju underkända av flera olika skäl som hänförde sig till oppositionens odemokratiska metoder. Just nu har Thailand alltså ingen demokratiskt vald regering (det man nu har kallas caretaking governement -expeditionsministär).
 
Trots denna monumentala saknad av stabil demokrati verkar framtidstron, åtminstone här, enorm. Mellan Cha Am och Hua Hin, ca 30 km, byggs det på nästan varenda ledig markbit. Här handlar det främst om villor och condominiums, men även en ny domstolsbyggnad och några affärer förtätar infrastrukturen.
 
Nu till grumpy:

- Den förfärliga händelsen i Helsingborg, där en fotbollssupporter dödades (mördades?) beskrivs i Kvp som "avliden efter bråk". Ofattbart att man kan förringa ett så vedervärdigt dåd!
- Amerikaniseringen av svenska språket (kanske jag har varit inne på detta tidigare). Jag bryr mig inte om spraket.se med sin liberala hållning. För mig är inte atlet och idrottsutövare synonymer. Begreppet äntra leder väl närmast tanken till sjörövare. Nu, i massmedia, "äntrar han lokalen, planen, isen mm". Dessa exempel visar bara på en språklig slöhet och de förfular språket.
 
Slut med grumpy.
 
Slutligen en förbryllande rubrik (åtminstone för en gammal gubbe): "Det är 1,5 cm mellan benen". Vart leds tankarna? Nu handlade artikeln om en kvinnlig idrottare vars ben, efter eller pga karriären, hade blivit olika långa. Sover rubriksättare?
 
PS Imorgon kommer mitt stora avslöjande om vad som egentligen händer och har hänt i Göteborgs stad DS
 
Bougainvillean skjuter ohämmat långa onödiga skott, skall åtgärdas!
 
Samma växtkraft, från en annan vinkel
 

Läget

Nu stillsamma dagar. Frisk. Jag hade inte hört det sarkastiska begreppet "ryska påsken" om flyganfallet mot Gotland 2013.
 
Imorgon golf, nyparkungen måste fram på em.

Hårda dagar går mot siyy slut

Fantastiska dagar! Först sex fina golfdagar, därefter en dags vila. Sedan tre dagar (två nätter) i Bangkok. Igår födelsedag.
 
Golfen gick hyfsat, vi spelade de bästa och trevligaste banorna. Fysiskt klarade jag mig bra, men vilodagen behövdes för att läka ömmande leder och muskler.
 
I fredags - Bangkok. Balut på lördagen, fri lek på fredagen. Inga detaljer (what happens in Bangkok, stays in Bangkok). Ansträngande övningar, dock.
 
Måndagen vila inför högtidsdagen. Den hade jag planerat att fira ensam fast med golf på fm. En god middag och litet bubbel senare . Skype och telefon från familj och vänner i Sverige förgyllde dagen. Till min stora glädje fick jag på kvällen besök av goda vännerna/grannarna Neng, Claus och Sofia. Golfrelaterade, välkomna, presenter. Dessbättre hade jag fått en fin Glenlivet tidigare som vi öppnade och bubbel till Neng. Ganska sen afton.
 
Imorgon golf 0648.
 
Av detta förstår ni att det nu är dags för ordentlig återhämtning, fasta tider, regelbundna måltider etc.
 
Hua Hin-laget på böljan den blå
 
PS Jag blev överraskad häromdagen, då hade bloggen haft 70 besökare på en dag. Max brukar vara 20 - 25 DS
 
 

Livstecken

Har haft besök av goda vänner från Sverige. Ingen tid för bloggen. Sju dagar med golf, god mat och trivsam samvaro. Nu ensam. I morgon Bangkok, därefter fylligare blogg.
Det börjar bli varmt, nu, +34 i skuggan.

Ytterligare bra dag

I lördags var det dags igen. Stor charitytävling på Banyan  Golf Club. Organisatören var Vino Mondo, vinimportör och -restaurang. Detta märktes sannerligen, bubbelvin kom till oss på banan och halvvägs var det italiensk buffé också med bubbel. Stämningen var hög och spelet avspänt (och bra), mitt lag vann inte...
Middagen på kvällen gick i samma generositetens tecken. Söndagen vilodag.
Annars lugna dagar, jag ser fram mot besök av goda vänner från Sverige på torsdag. Först, dock, tandläkaren i morgon och balut på onsdag. Hej och hå!
 
Detta är nog inte bästa sättet att transportera grisar. Hoppas att det blir en kort resa!
 

RSS 2.0