Lördagsnöje

Vi var på Beach Garden Hotel. Kabaré. Först middag. Sedan själva kabarén. Playback med fina dansare. Dock "ladyboys". En vanlig konstform här.

Nu äntligen, cool season: temperaturen har falit nästan 10 grader.

Äntligen! Såhär ser ser vår "barbecue" ut. det mesta blir väldigt gott.


En primadonna


Dagens namn

Dagens namn är utan diskussion: Bo Matsson. Fr o m idag adress Västra kyrkogården, Göteborg. Vila i frid gamle, gode vän!

Snart vintertid

Medan ni laddar för att dra klockan tillbaka hoppas vi på bättre temperatur och torrare väder. Den finaste tiden för oss börjar nu. Otäcka översvämningar i nordost och Bangkok hotat av vattnet. Bo Holmströms "lägg ut, lägg ut" vid tyska ambassanden slås ju lätt av reportrar som vadar omkring och intervjuar folk i katastrofområden. För en svensk ter det sig egendomligt att en del av biståndet delas ut av en prinsessa. Då kräver ettiketten att den som överlämnar säcken ( liksom den som tar emot den) vördnadsfullt står på knä. Kanske den inte mest effektiva kroppshållningen Kanske andra former tillämpas parallellt?
I övrigt: jag ambulans till Cha Am med Tas kusin Nui. Stora magsmärtor. På sjukhuset fick vi besked, minst två timmars väntan (many customers). Då bestämde jag att vi åker till en privat klinik (Ta protesterade, för dyrt). Till kliniken, 10 min väntan, behandling inkl medicin. Jag säger inte vad det kostade, men dra bort en femtilapp från ett svenskt läkarbesök så kommer ni nära...

Hur någon (möjligen C Angvall) kan förstå hur dessa gossar fick ihop kareokemaskinen är inte lätt. Allt fungerade, t o m jag framträdde och kunde läsa och lyssna.


Bröllopsdag

Ett år sedan wedding. Tiden går fort. Kalas igen. Som någon sa: huvudsaken är att man visar sig. Jag gjorde litet mer än så (hämtade cykelpumpen till ballongerna). Deltog i inköp ( whisky, öl, sodavatten, vindrinkar mm). Var dessutom i god tid före de flesta gästerna. Inbjudan är tydligen väldigt informell här. Tas bror bjöds på eftermiddagen. Han kom och tillförde mycket!

Här förbereds ballongerna. Security-man bra hjälp, jag tog vid när Ta blev trött i armarna...Kvällen blev lyckad, god mat goda människor. Dans och karaoke. Jag tvingades upp, det blev Elvis. One night... Hej, Axel!

Värdinnan dansar.,.,.


Generös tilldelning av mat och dryck. Alla glada. Nedan en flyktig bekant som har anammat den nya motionsformen "pole dance"Så har vi det. Fortfarande varmt (+ 35). Nu går vi mot svalare dagar.

Dagens namn: Josef Stalin (som också står för citatet)

Dagens citat: "Glädje är ett av de mest iögonenfallande kännetecknen för Sovjetunionen". Just det!Isterband?

Tidig kväll på Cha Am nightmarket. Idag lerig pga av regn, annars finns här allt. Ta köpte kläder, skivor mm. Dessutom handlade vi mat till kvällen.

Mörkerkörning hos oss kräver kanske en särskild avdelning. Räkna inte med att den som svänger ut framför dig har tittat bakåt. Alla tänder inte ljusen (bilar och mc). Räkna inte med att föraren i närheten av dig har körkort.

Trafiken kräver större uppmärksamhet här än i Sverige. För det mesta är dock tempot ganska lugnt.

Nu till rubriken. Många av mina närmaste vänner är, precis som jag, förtjusta i småländska isterband. Vi har diskuterat "Lammhults syrliga", Gullaskruvs, SO Larssons m fl. Ibland får jag budskap från någon connoiseur "nu har jag hittat det optimala isterbandet med rätt tillbehör". Vi har inte exakta receptet och det smakar inte småländskt, men Isan-sausage är det närmaste vi kommer uristerbandet. Jag fick den korven med gurka och stark sås, mums!

Dagens namn: Jurij Gagarin

Dagens citat:"I´m a lumberjack and I´m allright. I work all day and I sleep all night". Visst så var det...

Kvälsmat. "Isan-isterband och grillat fläskkött med gurka

Byggnormer?

Vi har just ätit stor "barbecue". Ta sover framför TV:n. Tack och lov för där visas en väldigt våldsam gangsterserie.

En praktisk sak på restaurangen: Det skapas mycket disk, Denna samlas in i en trädgårdskorg på en sk säckkärra. Vad som händer sedan vet jag inte.

Nu till rubriken. jag har skrivit lokala ordningsstadgor i Sverige. Här saknas den slags bestämmelser. Vi har tre byggen i området. Vad jag förstår föreskrivs att morgonens arbete skall inledas med bilning, slagborr och tunga släggslag. Gärna avbrutet av en stor lastbil som avlämnar sin last med ett brak.

Vi har ingen halka.

Dagens namn: Pugh Rogefelt

Dagens citat:"Flygplanet kolliderade med luftballong mitt i luften". Var är det?

Svampdags

Ta har köpt tre kg svamp.Nu när det regnar kommer svampen faktiskt upp "som svampar ur marken". Vi har ätit god svampsoppa. Jag frågade litet tafatt hur det var med giftigheten. Fick försäkran om ogiftighet. Nu är allt rensat och sjuder i pannan. Vi mår bra.
I övrigt, litet svalare pga stora regn varje dag.
I morgon golf.

Dagens namn: Herb Elliot

Dagens citat:"Om man passar snabbare går puckarna fortare fram till varandra" R Stoltz

Svampar väntande på rensning (de grävs tydligen upp ut jorden). Arr, Ta

Monstertruck day

Ny bil idag. Stor, men fungerar som en personbil. 3.0 liters diesel. Min första nya bil. Säker och bra!

Vi väntar på svalt väder, Ta säger att det blir kallt i december. Säkert 28 grader, burr!

Dagens namn: Kurt Hamrin

Dagens citat (har vi haft det tidigare?): "Av 10 miljoner dollar spenderade jag större delen på spel, kvinnor och alkohol. Resten slösade jag bort".

Ny bil, hurra!Monstertruck, se upp!


Kort språkförbistring

De som har följt med i min blogg vet att vi har fiskar som förstorar och förökar sig i vår klong.
Ta kom hem i kväll och berättade, som jag förstod det, att imorgon skulle hon åka till Cha Am för att leta efter "fish net".
Jag reagerade genast och sade att det skulle vi inte ha. Möjligen en krok.
Hon framhärdade: "fishnet".
Jag var emot, tills hon visade på sina armar och mage...
I Cha Am finns ett center för..."fittness".
Visst, vi skall pröva båda.
Fiskarna går säkra...
Nedtecknat utan ironi eller elakt uppsåt, så här blir det ibland. Den minnesgode kanske minns "lady o" som visade sig vara "radio".

Söndagsbestyr

Ta och en av hennes medarbetare, som hade jobbat i en bar, hade bestämt att nu skulle det serveras drinkar i en av Tas shops. Detta krävde noggrann planering. Framför allt  vilken affär som skulle leverera. Färden gick till den hittills bäst sorterade vin- och spritbutiken i området. En glad överraskning! Här fanns maltwhisky (skotsk och japansk), säkert 20 sorters vodka, norsk snaps (Linieakvavit) mm. Hit åker jag gärna igen. Vi köpte inte bara starkvaror. Glas, coke, tonic mm behövdes också.
Efter stor lunch, vila. Sedan Templet. En relativt ung man hade dött i en motorcykelolycka i lördags. Berusad.
Familjen ordnade inte bara begravning, efteråt var det stor show för alla som ville se och HÖRA. Som vanligt var ljudnivån smärtsamt hög. Artisterna höll inte världsklass, men det är alltid charmigt att få denna totalupplevelse.

Dagens namn (en dag för sent): John Lennon

Dagens citat: "Det var en fluga som blev till en stor höna". A Jämtin, ishockeyspelare.


Från Templet
.

Från showen. Delar av den traditionella orkestern.


Några frågor

Människor i slutskedet av livet, men ändå vid sina sinnens fulla bruk, har fått lämna synpunkter på levnadsbanan:

Jag ångrar att jag levt upp till andras förväntningar istället för att lyssna på mig själv.

Jag ångrar att jag jobbat så mycket.

Jag ångrar att jag inte har uttryckt mina känslor.

Jag ångrar att jag struntat i mina vänner.

Jag ångrar att jag inte har tillåtit mig att vara lyckligare

Sug på detta ni som är mitt i livet!

Regniga dagar

Härom eftermiddagen och natten regnade och åskade det här på ett sätt som jag aldrig har varit med om tidigare. När vi steg upp efter en sovmorgon var klongen bakom huset översvämmad (se de två första bilderna, jämför med den tredje som visar en vanlig regnig dag).
Det visade sig att dammskötaren hade vridit ratten åt fel håll. I stället för att leda vattnet ner i havet stängde han in det.

Regnet ställer till det i det mindre formatet också. Igår kväll regnade det så skarpt att signalen till våra paraboler stördes så att vi inte fick någon bild. Då snackar vi regn!

Alltså mycket inomhusaktiviteter. Just nu pågår Ryder cup, så om man vill finns förströelse från 1330 till efter midnatt (det orkar inte jag).

Begravningen avslutades igår med pang, pang. Ta och jag hade gjort någon mindre donation och fick visa upp oss för menigheten medan en munk läste en välsignelse för den döda. Vi var inte ensamma om denna ritual. Ett oändligt antal var före oss och åtskilliga kom efter oss. Jag tror nu att tanten är ordentligt förankrad i Paradise.

I eftermiddag tandläkaren, förhoppningsvis sista seansen i mitt root canal work...

Jag upptäckte, pga tandläkaren, att vi senast inte har köpt tandkräm utan "Advanced Oral Care System".

Dagens namn (måste bli): Martin Ljung

Dagens citat:"Det var en gång en gube som bodde i en lådda..."

RSS 2.0