Crocodile Lilly

Osorterat:
Äntligen ordning på avloppet. För några veckor sedan totalstopp med onämnbart innehåll som hindrade allt utflöde. Första experten: gräv upp och gör nytt. Andra experten undersökte avloppsbrunn nr två, den var täppt. OK för några veckor, sedan stopp igen. Då tvingades kloakexperten själv att fundera. Svaret var förstås utflödet från köksvasken. Kraftfulla medel och hett vatten: först ut en cylinder av det onämnbara. Dock inte kraftigt utflöde, mer insats. Då kom resten...
Idag var jag trädgårdsmästare (se bilder). Det regnar och åskar, växtligheten exploderar. Bougainvillean skjuter ibland meningslösa skott, tyvärr några oåtkomliga. Slit och släp med "nyparkungen", den som når längst och är mest kraftfull.
Ikväll party. God mat, bra musik, men regn. Stämningen lite låg, men vi frös inte som vid svensk midsommar. Dansarna (flickor) är ofta okoordinerade, men mycket energiska. Ibland passar inte outfiten,men allt är väldigt charmigt.
Lilly visar mod. Hon jagade den stora krokodilen (som för all del inte lät sig skrämmas särskilt) medan den fege Pokey höll sig i bakgrunden.
Återkommer med Jeoffrey Barnard.
Endast ett citat: "President Obama lovade att lyssna på alla, nu är löftet uppfyllt"
 
Tycker inte om bad
 
Crocodile Lilly
 
Här spretar det i väntan på nyparkungen
 
Tuktat och klart
 

Midsommarhälsning

Vädret i (väst-)Sverige tycks inte bli så gynnsamt som man önskar till midsommar. Icke desto mindre önskar jag er alla en fin helg med alla tillbehör.
Jag har just förberett en liten midsommarlunch för några närboende herrar och en liten favorit (Sofia). Litet övergenerös med grädden i köttbullsmeten skapade små, särskilt goda, pannbiffar. Går nog ner... Laxrullar med pepparrotsgrädde, sill med dillkokt potatis, danablu mm. Vad vi dricker till detta finns det väl tillräckligt med fantasi hos er för att lista ut.
 
Bifogar Lillys midsommarhälsning. När jag kom hem igår hade hon plockat två skor och en blomma till sitt näste.
 
 
 

Händelselöst

Stillsamt och regnigt. Regn bra, för vi har haft en väldigt torr period länge. Regn dåligt för det har gett mig förkylning. Löjligt begrepp när temperaturen inte kommer under 25, men ändå. Feber och kraftlöshet, tyvärr också cancelling av balut idag. Då är det allvarligt...
 
Ta har visat stort intresse för internationell matlagning. Hon såg mig göra enklaste potatissalladen: majonäs, potatis, lök och tomat. Nu förädlar hon detta recept med äpplen, dill och kryddor, mums. Dessutom får jag ibland potatismos eller stekt potatis med lök. Jonas Alströmer skulle varit stolt.
 
I morse upptäckte Ta en stor grön orm i trädet på andra sidan kanalen. Den låg så stilla att jag tänkte avsluta frukosten och därefter skjuta ett skott för att väcka den. När jag tittade nästa gång hade ormen sträckt ut sig på grenen. Min bedömning är att den var mellan 1,5 och 2 meter lång. Då gick jag in efter kameran. När jag kom tillbak var den försvunnen. Förklaringen är att det tar tid för reptilen att klättra (slingra) upp, men att den släpper sig seglande ner. Då går det fort.
 
Lilly fick nya lekkamrater i går. Tre unga hundar som jag har betraktat som hot. Nu visade det sig att de kom väldigt väl överens och lekte vilt. Apropå hundar: en sak som skrämde mig var när jag mötte en hund med munkorg som hängde lös om halsen...
 
Åter till Jeffrey Bernard. Han var tydligen väldigt attraktiv " han var James Dean före James Dean" lär en fd flickvän ha sagt. Han var gift fyra gånger, men äktenskapen fungerade inte "min middag står i ugnen och kommer att göra det för evigt" som han uttryckte det. Mycket handlade om hans drickande: " Den kanske värsta aspekten av att kröka är att det blir ens första lojalitet. Och det är ingen överdrift. Det är därför äktenskap är omöjligt. Drickat är den andra kvinnan".
 
Efter regn kommer - insekter. Geckoödlan är mätt och glad
 
Fruktfat, den ludna frukten heter rambutan, god
 

I händerna på reparatör´n

Vi har behövt hjälp med ett och annat. Framför allt avloppet. Plötsligt svämmade det över (utomhus). I själva brunnen fanns en outsägligt äcklig sörja. Ta hinkade upp, men vi insåg att här krävdes expertis. En dag där man inte kan använda sitt vatten blir besvärlig. På kvällen duschade vi utomhus under trädgårdsslangen, tandborstning med primitivt sommarstugestuk mm. Dagen därpå kom en jättebil med tank och suganordning. Männen slet med slangen och hade idén att något var täppt i vår ledning till gatubrunnen. Rådet, när de inte lyckades öppna flödet, var "gräv upp och lägg ny ledning". Tack och lov fick vi second opinion av våra egna vaktmästare som kom för att mäta. De öppnade gatubrunnen, och se, den var full med grus och sand så vårt utflöde var täppt. Minimalt grävarbete sedan rann avloppet som det skulle. Tack!
Idag har jag väntat på en elektriker som inte har kommit, ovanligt...
 
Kommer ni ihåg Jeffrey Bernard? Han var sällan nykter, men en period tvingade han sig till detta tillstånd. Han skulle skriva sina memoarer. Problemet var att han inte kom ihåg särskilt mycket av sitt liv. Han skrev därför ett brev som publicerades i New Statesmanungefär så här " Jag har fått i uppdrag att skriva mina memoarer och skulle vara mycket tacksam mot dem av era läsare som kan tala om för mig vad jag gjorde mellan 1960 och 1974".
Han fick svar, bl a detta:
" Kära mr Bernard,
 
Jag läste med intresse Ert brev där ni bad om information om Ert beteende och Era förehavanden mellan åren 1960 - 1974.
En viss kväll i september 1969 ringde Ni min mor för att upplysa henne om att ni hade för avsikt att mörda hennes ende son.
Om Ni vill ha ytterligare information kan jag sätta Er i förbindelse med många personer som har avnjutit liknande bisarra erfarenheter i Ert sällskap.

Med vänlig hälsning
Michael J. Molloy"
 
Sedan våra grannar, Terry och Ian har flyttat har vi nu ett pack of dogs vid huset
 
 

RSS 2.0