Hänryckning?

Här har det varit en del kalas. Tas födelsedag firades förstås med stor fest. Mat och dryck i överflöd. Musik, dans + karaeoke. Musikmannen hade en mycket potent anläggning, det ringde i mina öron i två dagar efteråt. Jag hade en undanskymd sångartillvaro. Det blev bara någon "Elwis Pressly"-låt. Däremot firade den lokale poliskommissarien triumfer med en mängd traditionella sånger. Han övertrumfades senare av en sent anländ ung man, men då hade sheriffen somnat.

Thailändarna skrattar högt när jag berättar om den svenska sommaren. "25 grader, då fryser ju vi här". Skilda referenser, men jag gratulerar er i Sverige till en fin vår.

I övrigt inget särskilt. Jag var utan Internet i tre dagar. Då kände jag mig mycket isolerad. Jag lyssnar en del på svensk radio, "godmorgon Världen", "Spanarna" m fl program. Riktigt mysigt.

Dagens namn: Rune Sörmander

Dagens citat:" Hans drickande fick en sådan omfattning att han var oförmögen att behålla det enklaste av arbeten och råddes därför att börja med journalistik".

Såhär var äreporten tänkt


Såhär blev det, brist i planeringen


Tårtan bärs in


Glad jubilar


Ung succesångare

Upp och -ner

I torsdags min nära dödenupplevelse. Min gode vän, som körde bilen fick blodsockerfall och blev medvetslös ( i 120 km/h). Jag satt bredvid och lyckades lotsa oss in till vägkanten, puh!

Fredagen gick i finkulturens tecken. Fd Sofitel, numera Centara, hade en konsert med violin och piano arrangerad av en av mina vänner här. Fin musik, Mozart, Beethoven och Cesar Franck. Innan, efter och i pausen gott vin med tapas. De godaste tapas jag har ätit: ostron, de bästa andra seafoodspecialiteterna, underbara desserter mm. Om jag inte passar mig blir jag Royarymember (not). Rotarypresidenten försökte locka med att många medlemmar var svenskar. Jag levererade mitt standardsvar "jag åkte inte till Thailand för att träffa svenskar". Han verkade litet stött, andra generationens svenskamerikan.

Lördagen, helt annorlunda, i Templet. Ung man i familjen till Buddha en tid. Stort kalas enligt traditionellt mönster. Samma meny som alltid, denna gång utan de svaga drinkarna, vi var ju i själva Templet. Blev inte sent.

Lyssnade på Debatt i SVT. Även om UG har klippt och redigerat visade representanterna för den islamska ledningen i Sverige att kvinnor inte betyder särskilt mycket. Man behöver inte lyssna på dem och man avbryter när man vill. VSB?

Dagens citat: "Fotboll, 22 man sparkar boll i 120 minuter(inkl förlängning). Sedan vinner tyskarna". Jag vet att Chelsea vann CL och väntar med att kontakta min Bayriske vän några dagar...

Dagens bild
Ta har skaffat hund, söt
Lein, lein,lein (rain, rain, rain)

Äntligen kommer det efterlängtade regnet. Ojämnt fördelat, men för det mesta häftigt. Temperaturen går ner några grader.
De märkligaste följderna av förändringen såg jag igår:
1. Varje år svärmar myrliknade varelser i miljoner kring ljuskällor. Denna gången var det som att köra in i en snöstorm när vi passerade gatlyktor. De små varelserna påstås vara ätbara efter stekning.
2. Regnet och supermånen har tydligen gjort grodpopulationen oförsiktig. Igår kunde man se massor av männinskor utrustade med pannlampor, lyktor och håvar jagande de kväkande läckerheterna. Ta skulle vilja leta, men vågade inte eftersom ormar har samma idé som människorna...

Nu blir det uppehåll i kommunikationen. Jag åker tillbaka till River Kwai med goda vänner. På lördag "down country Balut". Då förstår den uppmärksamme läsaren att det inte blir mer blogg denna veckan.

Dagens namn: Lovisa Rask

Dagens citat: " Vad är detta för kalas, jag skall väl inte kunna prata när jag kommer hem". Piratens vän, på frågan vad han skulle säga till sin fru när han kom hem efter bättre middag. Apropå Balut-

Här är grodorna säkra


RSS 2.0