Djurriket mm

Jag har inte haft den stora energien att vare sig vara fysiskt eller intellektuellt aktiv. Formellt frisk, men seg.
 
Nå, djurlivet är aktivt. Hundarna kommer väl överens. Ett problem är att krokodilerna har bosatt sig på grannens tomt. Lilly skäller och utsätter sig för livsfara. Varanen , har jag upptäckt, är farlig både fram och bak. Fram pga bristande munhygien -ett av de djur som har ett dödligt bett utan ha eget gift. Bak, såg jag häromdagen, en livsfarligt piskande svans, Lilly får passa sig så inte frambenen går av...
 
På morgonen idag släppte jag ut Lilly för sedvanliga behov. Jag kände motsvarande, gick till toaletten. Där hade jag sällskap. En råtta hade hamnat i skålen (fråga mig inte hur, det är ju ett slutet system) I beråd tog jag den enkla vägen och spolade, råtta adjö.
 
Tänk att tidningar kan blåsa upp en småsak till huvudnyhet. Hästkött är både gott och näringsrikt. Nu verkar det som att det är jämförbart med mördarbakterier och EHEC. Nu skall tydligen allt destrueras, dagens I-Landsproblem?
 
Just nu är sladden till kameran bortslarvad, bilder senare.
 
Dagens namn: Annetthé. Varför krångla till det?

Bilden

 
Här kommer bilden: vem är mest omhuldad? Jag köper inte kläder till djur...
 

Vårdkrävande vecka

Började veckan hos tandläkaren, fick ny fyllning efter en som försvann vid kolaätning. Värre, behöver krona på en totalsprucken innertand. Åtgärd, fredag
Följde med Ta till akupunktur. Hon har ju yrkesrelaterade bekymmer i nacke och armar. På akupunkturkliniken hade samlats 7-8 damer. Doktorn gled in med dansmästarsteg och satte elegant nålarna (djupt) utan att någon patient tycktes känna smärta. När nålarna satt rätt, kom assistenterna och kopplade på ström i vissa viktigare nålar. Inte heller detta verkade bekymra patienterna. Ta t o m nickade till under den ca 20 min långa seansen.
För egen del har jag varit krasslig med maginfektion och total brist på energi. Läkarbesök på Hua Hin Hospital, torsdag, gav antibiotika och bloodtest. Doktorn var inte nöjd, återbesök fredag och idag. Nu återställd.
Hua Hin Hospital är folkets sjukhus. Det ligger också närmast. Något primitivt jämfört med Bangkok Hospital, men man får adekvat vård här också. Snabb hantering, men med viss väntetid under vilken man kan se mycket otäckt...
I och för sig tror jag att jag fick specialhantering. Inklusive blodanalys och läkarkonsultation tog besöken ca 1,5 tim. Studiebesök, svenska landsting!
 
Alltså stillsamma dagar med hundsällskap. Mycket sömn.Hunden Lili, vit, är en tillgång. Jag pjoskar och ger henne leverpastej mm. Ta säger strängt, "when hungry, eat!"
 
Svar på frågequizen: Ta skulle ge äggen för good luck till munkarna i ett avsides Tempel. Hon var litet moloken efteråt. En stor hop apor hade slukat större delen av håvan (har jag redan berättat detta?).
 
 
Dagens citat: "Det snöade, var dimma och fem minusgrader. Ingen borde väl bli överraskad av att det kan vara halt i sådant väder". Polis. Tydligen flera av de som försökte passera Tranarpsbro i 90 km/tim
 
Dagens bild: vem tror ni är mest omhuldad av dessa två? (Blogg.se låter mig inte lägga upp bilden, kommer nästa gång.)
 
 
 
 

Nu är det blogg igen!

Först, jag glömde att ge svaret på frågequizen. Det är förstås i USA man cyniskt tillverkar skottsäkra skolväskor.
 
Jag har varit litet krasslig några dagar och saknat energi. Därav ingen golf, ingen blogg mm.
 
Annars är allt väl, vädret något svalare. Jag är helt acklimatiserad, nu också temporärt "hundägare". Hunden Lilly, vit. Just nu med ett vedervärdigt luktande ben som hon har hittat någonstans, förmodligen nedgrävt...
 
Har sett filmen om Carolina Klüft. Rörande men också ett dokument över en idrottare i "Stenmarksklass" som någon ledare uttryckte det.
 
Spårvagnarna i Göteborg rostar, någon överraskad?
 
Nu ålen och dess mysterier. Ålen, liksom torsken riskerar att utdö. Utanför Österlens kust förekommer den mycket sparsamt numera. Tragiskt för denna delikatess! En mycket märklig livscykel har den. Om man börjar i en svensk sjö lever ålen där i den form som vi har varit vana att se den i. Här kan den leva länge (en ål släpptes ner i en brunn på Österlen i slutet på 1800-talet och den lever där än). Så urgamla blir inte ålarna normalt. Vid en viss ålder pockar reproduktionslusten på. Då börjar ålen vandra, ledd av mystiska instinkter där också golfströmmen + okända parametrar spelar in. Målet är Sargassohavet. Under vandringen slutar ålen att äta, munnen snörps igen och även ögonen sluts. Nu är det navigation på hög nivå! Under Sargassohavets tång förökar ålen sig, ingen vet riktigt hur. I alla fall dyker det efter ett tag upp små ålyngel som beslutsamt simmar mot våra kuster. På vägen växer dessa till och utvecklas till glasål, som betraktas som en delikatess i Portugal vars fiskeflotta man oturligtvis måste passera. De ålar som tar sig igenom alla faror hamnar till slut i samma vattendrag där (någon av) föräldrarna levde.

Jag läste att Miljödomstolen har gett klartecken till en vindkraftspark i Hanöbukten. Länsstyrelsen i Skåne argumenterade emot, bl a för att parken störde ålens vandring. Visst är det lovvärt, men som läget är nu verkar det bara handla om enstaka ålar...
 
I morgon skall det kinesiska nyåret firas med mat och pang pang. Därefter är det verkligen nytt år
 
Dagens citat: "En svensk kan ha roligt utan att supa: Jag är från Finland, jag kan supa utan att ha roligt:" A Wickström (ursäkta Finland)
 
Dagens namn: Mikael Stubb
 
Bild1, Lilly tittar på det otäcka benet (som hon har släpat in på äkta mattan)
 
 
Bild2 Frukostförberedelse, blir frågequiz: vad skall dessa ägg + lika många till, användas till?

RSS 2.0