Trött

Balut-VM är över. Ansträngande men kul dagar. Söndagen stillsam med SR, pizza och ett glas vin. Tidig säng. Arrangemangen gick bra. Första dagens spel ordnades på the View Point, högsta punkten över Hua Hin. tyvärr var det också årets högsta temperatur + 42, så det blev varmt under tälttaken. Andra dagen höll vi till på Kao Takiapstranden, litet behagligare.
 
Nu måste jag förstås bekänna att det inte bara var Balut. Enligt danskarna skall det också vara "Hygge" som innebär att man skall ha trevligt med alkohol, framför allt öl. Carlsberg sponsrade till full belåtenhet. Stora mängder av andra drycker konsumerades. En god vän  oroade sig för sockerhalten i tonicen och utvecklade en ny drink "vodka sonic", bestående av vodka, is, sodavatten med en lten topp av tonic. Lysande i bantningstider.
 
Vi hade en fotograf som tog tusentals bilder, de flesta för enskilt bruk. Några visar jag nedan.
 
Frågequiz, ledtråd; se på texten
 
Dagens namn: Tarantino
 
Så, om det fungerar, bilder
 
Ser ni spindeln?
 
 
Här är en följd av Hygge
 

VM

De närmaste dagarna kommer jag att vara upptagen av en viktig sak - Balut VM! Spelare har rest hit från hela världen (nåja, några orter i Danmark, Bangkok möjligen någon från Finland). Vi började idag med golf, som är ett mer fysiskt spel. Avslutade med Balut och jag vann en mindre landskamp mot Danmark genom en oerhörd tur. Ni som har följt bloggen vet ju att vår tärningssport förknippas med bl a dryckenskap. När jag ser förberedelserna (Carlsberg sponsrar) måste jag medge att dett ligger något i detta. Därför blir dagens citat en travesti på det välkända Las Vegasuttrycket:" What happens in Hua Hin stays in Hua Hin". Jag tog ledigt ikväll, medan övriga spelare bättrar på vätskebalansen.
Dagens namn: Barack Obama, lycka till
 
Dagens frågequiz: Jag vann denna häromdagen, men vad är det?
 
Dagens bild:(jag skall försöka göra en tydligare bild) denna lilla pjäs tillverkade en servitör medan vi väntade på notan. Material, endast kapsyler och ett sugrör
 

Busy

Senaste tiden har varit ansträngande för en gammal pensionär. Förra veckans stora tävling tog energi och nu följde vi upp med vårt största evenemang någonsin. Femtiotvå spelare och 60 pax till middagen. Massor med donationer (priser) som någon (jag) skulle hålla reda på. Allt avlöpte väl och kvällen övergick till natt...
 
Märkliga hjärnkrumbukter: Jag gjorde ett test på nätet "bestäm ditt hjärtas ålder". Jag fyllde i så gott jag kunde, och svaret blev 65-70 år. Då tänkte jag spontant:"helvete vad gammalt mitt hjärta är, jag måste ändra livsstil". Vid second thoughts - jag är ju 65...
 
Good news: i förra veckan lämnade jag in ett par byxor till en skräddare för pressning. När jag lämnade butiken kom turisttanken "jag glömde att fråga vad det kostar, nu kommer det en saftig räkning". Jag hämtade byxorna igår, när jag frågade vad det kostade sa skräddaren "nothing, i don´t have any costs", tack!
 
En lustg sak. Jag hade blivit inparkerad på Templet pga multipla begravningar. Slog ihjäl tiden med att titta på India Open i  Kims bar. Kims fru höll på och baxa en vinkylfrån A till B. Jag frågade om hon behövde hjälp, svar nej. Efter några minuter ändrade hon sig och sa "maybe a little", sött.
 
Denna dagen har gått i organisationens tecken. Först konsulatet för inkomstcertifikat, sedan Immigration för förnyat uppehållstillstånd, därefter Hua Hin för att hitta någon som kunde gravera en pokal för vårt BalutVM. Allt lyckades!
 
Inga bilder eller citat
Dagens namn: Felix Baumgartner (där frågan måste bli, vad tjänar detta till). Sponsor Red Bull, bara det...
 
Svaret på förra gångens frågequiz: kolugn
 

Ett riktigt citat

Strax efter publiceringen av mitt inlägg fick jag ett mail med ett underbart citat som också jag kan skriva under på:
 
 "I've often been asked, 'What do you do now that you're retired?'
 
Well...I'm fortunate to have a chemical engineering background and one of the things I enjoy
most is converting beer, wine and whisky into urine.
 It's rewarding, uplifting, satisfying and fulfilling.
I do it every day and I really enjoy it."

 
Hej och hå!

Victory!

De senaste dagarna har vi varit drabbade av den tropiska stormen Gaemi. Här i Cha Am/Hua Hin har det väl inte varit så farligt, men i de norra delarna har man haft det besvärligt med storm, regn och översvämningar. Här har vi bara fått ösregn och elavbrott en kväll samt ett dagsregn (ovanligt).
 
Vi är, i hela världen, oerhört beroende av el. Vid ett elavbrott blir detta särskilt märkbart. Jag hade stearinljus och starka lyktor så jag kunde hjälpligt famla mig fram i kolmörkret. Några grannar hade inte ens sådana hjälpmedel, då är det bara att gå och lägga sig. Alla maskiner står stilla: Ac, fläktar, kyl och frys, vattenpump mm. Nu varade avbrottet bara ca två timmar, det var överkomligt.
 
I förra veckan vann jag, med mitt lag, en tävling mot Hua Hin Golfsociety. Stor vinst (se dagens bild) och rolig middag med prisutdelning. Att samla 24 spelare till en tävling är inte det lättaste. Som Captain hade jag ensam ansvaret för att allt skulle gå i lås, jag var litet nervös, men det lyckades!
 
Kort blogg. Här är stilla och vi väntar på cool season.
 
Dagens frågequiz: avspänd och skänker värme (gammal korsordsfråga)
 
Dagens namn: George Lazenby (mannen som tackade nej till att spela James Bond igen)
 
Dagens bild, denna vann jag!
 

Mitt liv som hund

När jag hör oväsendet från bygget bredvid (det tycks aldrig ta slut) kommer jag att tänka på en händelse i boken/filmen Mitt liv som hund. Pojken Ingemar skickas till en sängliggande farbror för att hålla honom sällskap. Gubben vill helst att Ingemar skall läsa "dissebillerna" för honom. Det handlade alltså om underklädesannonserna i postorderkatalogen. De blir störda i läsningen av en granne som oavbrutet hamrar på sitt tak. Då utbrister gubben:"Skjut ner han, Ingemar, skjut ner han!". Så kan jag förstås inte göra, men tänka...
 
Min weekend påminner om den veckan Povel Ramel beskriver i "Gräsänkling blues". Den har alltså "trotsat all kalkyl". I lördags var jag bjuden till en god vän kl 1500. Enda villkoret var att jag skulle ta med badbyxor. Sagt och gjort. Jag fick lift med en annan inbjuden vän. På plats fanns värden med hustru och en annan god vän, dansk med d:o hustru. Först några öl, därefter sillbordet. Värden är svensk och mycket matlagningsintresserad. Till att börja med: fyra sorters inlagd sill, ost och grovt bröd. Snapsar (OP). Nu var vi mätta, då proklamerar värden: Jansson, revben, inkokt lax och köttbullar mm. Här kommer badbyxorna in. Vi utbad oss om paus och hoppade i poolen utan att få kramp. Nu märker jag att detta blir långrandigt... Natten avslutades med Irish Coffee, därefter konjak. Vi är osäkra om uppbrottstiden, men jag tror att jag fick sex timmars medvetslöshet innan det var dags för golf. Jag förlorade inte...
Söndagsnatten var vigd åt finalen i Ryder Cup. Jag hade vilat en stund på eftermiddagen, så jag var inte helt mosig. Jag och en granne ordnade sill, ägg och lax till den stora händelsen. Öl och snaps, gott bröd. Mellan 2300 och 0100 sov jag. När jag vaknade började matchen hetta till på allvar. Superspännande. Nu kom kaffet och konjaken fram. Därefter bartömning ( det var inte så mycket). 0600 i säng. Sova några timmar, därefter administration för en stor golftävling på torsdag. Kvällen: invigning av dansk restaurang i Hua Hin. God dansk mat, flaeskesteg, rullepölse (-sylta), frikadeller, mörbrad. Därtill rödkål, inlagda rödbetor och potatissallad. Jag åkte hem tidigt, lyssnade på radion en stund, svimmade sedan. Idag mår jag bra igen.
 
Svaret på förra gångens frågequiz: Pottan (vad trodde ni?)
 
Inget citat, men en påminnelse om hur det kan gå när barnen skall hjälpa till. Mitt Romneys sex barn hade tilldelats varsin bokstav. Tillsammans skulle de bilda namnet "Romney". nu ställde de sig litet fel så det blev "moneyR".
 
Dagens bild: Kavajmärket på vinnarkavajen i Bill Squires Memorial Trophy
 
PS Jag tror att dissebiller är någon förvanskning av det franska ordet "deshabillée" (reservation för stavningen) DS
 
 

RSS 2.0