Chokamol i mörker

Stilla dagar. Vi har kompletterat Tas strandmottagning med extra parasoller. Verksamheten går lysande!

Annars, varmt. Golf och stilla umgänge. AC nödvändig trots att cool season inleddes vid Loy Krathong.

Dagens händelse var att strömmen var borta en dryg timme

Dagens namn: Ian Dunlop

Dagens citat: "This is an easy-chair"

Strömavbrottshantering


The stream is tobacco (Kurt Olssonspråk = hos oss, power back!)

Hotmail, varning

Någon har använt min hotmailadress och försökt att skicka reklam för tandblekningsutrustning. Om någon har fått ett sådant meddelande rekommenderar jag er att inte öppna bifogade fil(-er).

I övrigt har vi det bra.

Loy Krathong

Ni som var med förra året kommer kanske ihåg Loy Krathong. Alla dåliga tankar skickas iväg på en båt. Önskningar om välgång för de närmaste tar den plats det dåliga tidigare hade. Vi har haft vår båtceremoni. Vi hoppas att ni, goda vänner, känner kraften från våra positiva tankar ( gäller särskilt Mia G och Helena R). Några tankar ägnade vi förstås åt vår egen relation...

Loy Krathong markerar också skiftet mellan rainy season och cool season. Vi hoppas på det, hittills har temperaturen varit hög.

En golfparentes: Jag har spelat ganska visset, då blir min caddy glad när jag säger "ha, ha, ha..." Ha = 5 (kanske oöversättlig ordlek).

Dagens citat, 18 år gammalt: "Nu föreslår jag att vi alla sjunger `We shall overcome´"

Dagens namn: Kim Jong Il. Grattis till utnämningen!


Här seglar vår lilla båt ut...Närbild. Ljus och rökelse, traditionella blommor. Ekologisk, fiskarna äter upp resterna.

Kniven på strupen

Häromdagen gick jag till frisören. Jag har ju en avancerad frisyr, så det tog en stund att ordna den. När allt verkade klart, blev jag vält på rygg och intvålad i ansiktet. Nu kom kniven fram! Det är hisnande att låta en helt obekant person sätta en rakkniv mot strupen... Tack och lov skar han inte mycket, bara skrapade. Blev dessutom topsad i öronen (motvilligt).

Denna dagen har varit arbetsam. Först inköp till Tas strandverksamhet, stolar och öl (den finska turismen har tagit fart). Reparation av nyinköpt cykel till medarbetare. Sedan egna projekt: immigration, banken + div småsaker.

Allt har utfallit till belåtenhet, nu vila i hemmet och tidig säng. I morgon golf.

Dagens namn: Alain Prost

Dagens citat: " Jag kommer inte att tro på färg-TV förrän jag ser det svart på vitt"

Tjo (inga bilder)

One day in Bangkok

Jag fick ett litet bekymmer när jag senast besökte Immigration police för att (rutinmässigt) förlänga mina 90 dagar. Beskedet var att mitt visum inte dög. Nytt visum krävdes, kunde utfärdas här men intyg på pensionsinkomsten behövdes. Utfärdas av svenska ambassaden. Alltså bangkokresa. Resan företas med minibuss där föraren inte riktigt kvalat in till F 1, men fortfarande har attityden. Peter Z, du minns resorna i Vietnam, detta är något bättre + att vägen är ok.
Allt gick väl och vi kom hem med intyget glada att inte behöva stanna i Bangkok. För stor stad...

Nu måste jag få skryta: Jag vann vår tävling i onsdags. Golfen har varit så usel hela rainy season. Detta kändes som en nystart. Får se om det håller. Ta var glad, hon får alltid vinstpengarna.

Tas verksamheter går nu mycket bra. Hon har lyckats få duktiga medarbetare. Jag har fått massage av dem alla och mår mycket bra.

Vädret toppen, kring + 30 och vind då och då.

I övrigt stilla dagar, tempot är inte uppdrivet. Snösvängen vilar...


Dagens egenskap: självläkning

Dagens namn: Humphrey Bogart

Dagens citat:"Take another shot of courage -wonder why the right words never come" (Tequila sunrise). En fråga som många män ofta har ställt sig.

Mina nya vänner förbereder nästa karaeokesång (obs Temple!)
.

Cool season och party

Nu har den bästa tiden börjat. Milt väder kring +30. Några vänner här känner sig litet ruggiga i "kylan", men vi skall nog klara detta.

Service på bilen idag, inga dubbdäck. Jag fick inte ens en isskrapa!

I lördags paty i Templet (se bilden). Det som är extra kul är att här samlas alla generationer och har kul på sina olika sätt. Ett är att titta på de dansande. Särskilt uppskattat är om det dras upp en klumpig falang på tiljorna. Publiken är mycket välvillig och applåderar aven det valhäntaste försök till danssteg eller twist. Tack för det

Dagens namn: Arne Tammer

Dagens citat: "Nu är det slut på visslandet, sa han som fick flabben i hjulet". Detta skall sägas på bred skånska, försök!

Läget

Inga bilder, inget särskilt att berätta... Min uppgift idag var att med pick up-truck förflytta säng till en av Tas medarbetares nya bostad. Utan mankemang...
Stilla, sval dag. Isan food på kvällen, Ta kvar i verksamhet.
Jag vet att jag har försummat citat och namn (förmodligen på gr av GT-drinks). Nu kommer i alla fall något:

Dagens namn: Arkelsten (stackars människa)

Dagens citat: "Sometimes you are the windshield, sometimes you are the bug". Sug på den...

RSS 2.0