Kort meddelande

Fest ikväll igen. Denna gång bröllopskalas. Jättestort! 600 pers ungefär. Det konstiga (för en sån som jag) är att allt fungerar utan friktion. Maten lagas primitivt, nästan på öppen eld. Vi placeras vid bord med plats för åtta. Varje bord får coca cola, sodavatten, is och en flaska whisky. Damerna dricker minimalt, herrarna blandar svaga groggar. När man går hem tar man med sig flaskan med återstoden. Boon, Tas bror, behöll den. Helt OK för mig, kvaliteten långt från Springbank. Alltså ingen friktion, alla tar sina platser lugnt och stilla. Jag misstänker att om man i Sverige hyrde en folkpar, bjöd in 5-600 personer och gav varannan herre en flaska sprit skulle det se annorlunda ut. Blunda och tänk själva. Å andra sidan börjar man vid 1830-tiden och åker hem vid 21-tiden...

I morgon ny fest. Vår byggmästare, Chalong, har bjudit oss på denna pga att hans son (en av trillingarna) går in i den traditionella buddhistutbildningen i Templet. kan bli kul, men jag börjar bli för gammal för kalas. Hemmakvällar är väldigt sköna.

Vann golftävlingen igår pga en extremt skicklig partner (lagtävling)

Dagens namn: Neil Armstrong

Dagens citat: "Good luck, Mr Gorsky"

Förfärlig trafik

När vi åkte hem från middagen på favoritrestaurangen kom vi minuterna efter en våldsam olycka på motorvägen. Riktigt ruskigt. Polisen var där men ambulansen hade inte kommit. En minibuss låg uppochner, en personbil stod kraschad mot mitträcket. Hemskt. Dock så många bilar (nyfikna) redan att det inte fanns anledning att stanna.

Jag fick en historia berättad för mig idag: En 19-åring i en splitter ny Porsche Cayenne kör i 160 km/tim på motorvägen. Han kör på en kvinna på en motorcykel. Hon slungas upp på bilen och delas på mitten när kroppen träffar vindrutan. Den splittras och kvinnans underkropp ramlar in i passagerarsätet. Pojken fortsätter i samma hastighet 1 mil. Stannar och tar en taxi hem. Familjen skickar honom till Ciang Mai för att saken skall lugna sig. Efter ett tag anmäler han sig hos polisen. Då ordnas allting med ekonomisk kompensation till kvinnans familj. Här blandas inte de rättsvårdande myndigheterna in i onödan... En besvärande avigsida.

Jag råkade komma in på en diskussionssida när jag letade efter väderleksrapporten (vi har ett kallt och ogästvänligt väder här sedan mer än en vecka). Diskussionen handlade om falanger skulle anpassa sig till "Thai-ness" dvs i högre grad gå in i den thailändska mentaliteten.
Så här var ett svar:
THAI-NESS for you.
1. Superstitious nonsense (han exemplifierade med att folk inte vågar gå in i vissa hus av rädsla för andar. De flesta hus har ju ett litet andehus där man hoppas att i alla fall de onda andarna skall stanna och inte gå in i boningshuset)
2. The silly, immature notion of "Face" (detta är något som vi alla är uppmärksamma på. En thailändare är oerhört känslig för att förlora "face")
3. False superiority complex (more like inferiority complex): detta handlar om mannens överhöghet gentemot kvinnan, men också den stora auktoritetsrespekten som finns här
4. Absolute selfishness and ZERO common sense. (Här kommer vi bl a till trafikbeteenden. Jag har hittills aldrig sett någon se sig för när man med motorcykel kör ut på en större väg. På motorvägen blandas cykeltrafik/små sidvagnsförsedda mopeder med soppkök på med senaste modellens BMW och Mercedes (i 200 km/h). Möjligen blinka med ljuset aldrig bromsa. Lägg därtill U-turn dvs inga planskilda korsningar.

How wonderful it must be, like an ostrich in the sand, head first. Kommentar från debattören.

Dagens namn: Kim Larsen

Dagens citat (efter en konsert): "I wish I could sing like that. It would save me the cost of a firealarm"

Dagens bild: En som tar det lugnt. Stor krokodil i trädgårdenFest på fest

På födelsedagen var vi ju på kalas vid Templet. I lördags ville Ta att vi "skulle äta middag vid Templet". Det lät ju oskyldigt...
När vi kom dit möttes vi av ett outsägligt kakafoniskt oljud. Festen var inte över, den fortsatte med ökad amplitud på lördagskvällen. Efter ett tag vänjer sig öronen, litet mat och några öl mjukar upp känslorna. Därefter: dans och glatt umgänge till sent. Dagen efter golf och förhoppning om en lugn kväll. Vad händer då? Ta meddelar att hon har köpt nya skor och kläder för kvällens final vid Templet. Måttligt glad följer jag med. Nu möts vi av ännu kraftigare ljud. Dock denna gång bara från en scen. Gigantisk! Vi dansar och väntar på idolen Ott (160 000 Baht). Han är bra och vi har kul. Man får uthärda en del. Idag delvis massage, det kom betalande kunder...

Dagens namn: Ayatollarparn (Blandaren)

Dagens citat: " Gud klarar dig med ena handen bakbunden!" (ib)

Dagens rätt? Myror (stekta). Jag åt inte många.


Lattjo lajban på firmafesten!

Födelsedag

Jag har haft födelsedag. Den gestaltade sig ungefär som nyårsafton. Firmafest med Tas medarbetare. Vi hade kul, åt gott, dansade och drack. Efteråt party vid Templet.

Vädret börjar bli bättre. Månen är stark. Jag känner nu att kroppsbehåringen tilltar, nu är jag alldeles hårig i ansiktet också, tänderna känns vassa, naglarna växer till klor.. får sluta nu

dagens namn: Wolf Daycity (Ulf Dageby)

Dagens citat: " Det var något som brast inom mig". Roland Stoltz när han fick tre revben brutna

Gammal kalasbild


Tårtan


Smaka gott?

Stackars John Cleese

Jag följer händelser i Sverige och världen genom bl a Aftonbladet.se. Finansieringen av sidan sköts väl med reklam. John Cleese skall uppträda i Stockholm. Reklamen har väl blivit sådär... Hoppas att denna geniale komiker och samhällskritiker inte förstår svenska.

Annonsen frestar med följande citat (?)

RÄTT TIL HUMORENS G-PUNKT
HUMORENS BEATLES

Även om man älskar John Cleese blir man väl tveksam?

Elände i Japan

Jag läste om "supermånen" dvs att månen står ovanligt nära jorden nu. Detta skulle kunna medföra jordbävningar, tsunamis, galenskap och annat elände. En expert avfärdade dessa idéer och menade att månens förhållande till jorden inte hade någon betydelse. Hittills har vi inte sett denna expert uttala sig om de senaste dagarnas händelser.

Vi är förskonade denna gång, ser det ut som. Tack!

Ta var ledsen imorse. Någon hade vandaliserat shopen på stranden. Hon har ju sex massagebäddar och ett tjugotal liggstolar (sunbeds) + parasoller. Någon hade krossat glas i sanden och med cigaretter bränt hål i några madrasser. Utredningen var polisiärt hopplös eftersom en god medarbetare tidigt hade rensat området och gjort iordning det för dagens verksamhet. Istället åkte vi till "old lady", en kvinna som kunde läsa i kort. Vad jag förstår kunde hon peka ut anstiftaren och också föreslå åtgärder. Kanske vidskepligt, men iallafall någonting. Anstiftaren har ju samma grundtro. Då kan motåtgärderna verka.

Dagens citat:"Undrar om han hinner stanna?" James Dean "Famous last words"

Dagens namn: Cheops

Såhär ser det ut vid en av begravningsceremonierna (det blir många)


Längesedan

Dröjsmål med blogg betyder oftast att livet rullar på enligt de dagliga rutinerna. Så är det. Några begravningsritualer har det varit. De är, som jag har beskrivit, mindre sorgliga än våra svenska.

Klubbmästerskap i Saen Suk Golf Society. Jag blev 6:a (jfr Monopol "Ni har vunnit andra pris i en skönhetstävling, inkassera 25 kr"). Glad i alla fall, jag har ju ett ansvar i ledningen. Då är det viktigt att ett stort tvådagars evenemang fungerar.

Vädret går mot varmare. Hoppas att ni i Sverige också har det så.

Inga bilder, jag har lånat ut min kamera.

RSS 2.0