God Jul

Nu närmar sig julen. Jag har köpt en ny gran (trodde att den var färdigdekorerad, icke). Återkommer med bild på fulldekorerad gran.
Härlig vecka, men engagemang i olika saker: golf, förstås. Det skall bli härligt att få en ledig månad i Sverige.
Goda vänner från Sverige har gett mig möjlighet att göra saker som en bofast undviker. Vi har haft jäkligt kul med följande aktiviteter: afternoon tea på Centara (jag hade tänkt, te, stadspromenad därefter middag). Alltså alldeles för mätta efter crèpes, quiche och oändligt antal sandwiches blev det ingen middag. Promenad med fiskmassage (små fiskar äter på fötterna, dessbättre bara det som vi inte behöver själva), därefter nattmarknad och drinkar.
Nästa turistbesök: Hua Hin Hills Vineyards. Jag har dragit mig för turistmålen, men detta var riktigt upplyftande. God middag med vinprovning. Jag kommer tillbaka...
Idag klappköp till Sofia m föräldrar och "merry christmas" till vänner i Hua Hin. Ta hjälpte mig med granen, Elvis sjöng sina julsånger (tyvärr har "Olles Jul-CD" blivit utsliten).
Dagens frågequiz: Vad heter jultomtens fru?
Dagens namn. Matteus
Dagens citat: "Dagens snälltåg - värt att vänta på?"
Svaret på förra frågequizen: Stig Helmer
 
God Jul och Gott Nytt År!
 
Några julbilder från Chokamol:
Årets julklapp
Julorm
 
Färdigklädd
 
 

Lucia?

Det har varit hektiskt den senaste tiden. Utöver det vanliga arbetet (golf) som pockar på kräver hemmet viss närvaro. Seaste åskvädret däckade min TV - köp ny. Den är stor och fin och det var kanske dags... Kylskåpet har jag nämnt. Det betraktas nu närmast som skafferi. Frysen som har kontorsgemenskap med skåpet genererar en arktisk kyla. Gin och vodka fryser till is. Nu blir det investering. Dock, varken gammal TV eller krånglande kylskåp går till tippen. Repareringsförsök görs tills det är uppenbart att allt är förött, någon familj kan bli glad...
Häromkvällen (jag har varit litet krasslig i början på veckan, feber, snuva mm) ringde min gode vän, vinhandlaren Robert. Han ville att jag skulle åka till vinhandeln för vinprovning med vänner. Jag var inte sämre än att jag tog mig in till Hua Hin för detta. Kvällen blev väldigt lyckad, de portugisiska vinerna goda (ni ser att jag är på gränsen till sommelier).
Onsdagen: Chairman´s day. Stor uppställning, golf på dagen och middag på kvällen. Himla kul,sent...
Idag tävling med kamratliga förtecken.
Imorgon möte med goda vänner som turistar i området. På kvällen ceremoni för vår fine vän Bill som då har varit död i 100 dagar. Buddhistisk ritual med kalas efteråt.
Lördag härdsmälta med golftävling på fm och julebalut kl 1700. Say no more, möjligen: taxi!
Söndag turism med svenska vänner.
Nu orkar jag inte mer. Nästa vecka bjuder på stora ansträngningar i klass med det som har varit.
Svaret på frågequizen: Riget, dvs Rigshospitalet i Köpenhamn. Underbar TVserie med bl a Ernst Hugo Järegård i en bärande roll.
Frågequiz: Vad hette Ernst Hugos rollfigur (jag vägrar att skriva "karaktär").
Dagens namn: Li Li (han verkar ju i alla fall ha humor)
Dagens citat ( rubrik i AB): "Avrättad vägrade äta". Man måste alltid ställa sig frågan "är detta rimligt"
 
Denna bevakade oss en stund (söt)
Robert provar med oss

Tillägg

Ja tekniken spelar spratt ibland. Citatet var alltså från Jimmie Åkesson i Godmorgon Världen (satir).
Fotot föreställer ett alltför famfusigt dragonfly. "Curiousity killed the cat"  heter det ju, men här var det ett mindre kreatur

Wan Pa (fars dag)

Denna veckan har vi haft en av årets störst högtider, Kungens födelsedag. Denna dag är också Fars dag för alla fäder. Jag blev uppvaktad av Stem (Tas son) och hans girlfriend. De vill gifta sig, men hennes föräldrar ställer orimliga ekonomiska villkor för detta
Tas pappa fick besök av oss men en liten håva. Jag tror att han blev glad.
Det mest påtagliga för oss (i Bangkok är det enormt stort) är att de flesta barer är stängda. Restauranger får inte servera alkohol, men gör detta kamouflerat i kaffekoppar och keramikkärl.
Jag har jobbat med att sätta upp en varje vecka återkommande golftävling. I morgon första försöket, inte fullbelagt...
Svaret på förra bloggens frågequiz (inte lätt): Vi har ju ett annorlunda gravskick, men i USA är det vanligt att födelsedatum och dödsdag skiljs åt av ett bindestreck, alltså lev på ditt bindestreck!
Dagens frågequiz: I vilken TVserie förekom hypokondrikern fru Drusse?
Dagens namn (igen): Lars Lerin. Jag hörde hans sommarprogram och såg honom i "sommarpratarna" i TV. Nu ser jag fram mot filmen i SVT.
Dagens citat:" Jag önskar alla en vit jul, ja en svart också. Vi får inte glömma bort toleransen i all nolltolerans". Jimmi
 

RSS 2.0