Cool season

Äntligen har regnandet upphört och vädret är torrt och litet mindre varmt (svalare hade varit fel beteckning). Dagar med skribentarbete samt golf och andra förströelser. I dag besök i Hua Hin, också besök på konsulatet för inkomstintyg till visumet nästa månad. Jag stannar i Thailand i vinter trots att jag ibland grips av längtan till Norden. En intensiv period startar, jag är fortfarande i Movember, men nästa månad blir ansträngande. Klubbmästerskap, julebalut och julgolf med stor middag är några inslag. Än är inte själva julen och nyårsfirandet inplanerat. Idag såg jag Linieakvavit, som är vår julsnaps. Avstod, jag handlar den hos min säkre leverantör, kanske något billigare.
Bifogar två selfies med movember-mustasch. Mike som utmanade mig har redan rakat av sin prydnad, jag gör det snart.
 
Hej
 
Hoppas att forskningen kring prostata- och testikelcancer får många bidrag pga detta!
 
 

Loy Krathong, movember mm

I torsdags firades Loy Krathong, den helgen då man gör sig av med allt det onda man har tänkt och gjort tidigare under året. En liten båt gjord av blad och blommor, ofta på en stomme av något brödliknande (till fiskarna). På toppen ett ljus. Den lilla båten skjuts ut i havet och nu skall alla goda tankar och föresatser ersätta tidigare, sämre. Vi åt middag på en restaurang vid stranden, gick ner till vattnet och puttade ut den lilla båten. Den skötte sig fint och vi kunde följa dess färd ut på havet. Vädret var lugnt, så ljuset syntes länge. Första goda gärningen var att förbättra hushållsbudgeten hos en gammal dam. Hennes pension är 800 Baht/mån så ett  tillskott är välkommet.
 
Denna månad är Movember (följer på Rocktober). Den månad då prostata- och testikelcancer samt mäns mentala hälsa särskilt uppmärksammas. Sammanslutningen bakom Movember samlar in pengar till forskning kring de nämnda sjukdomarna och engagerar sig i information kring frågorna. Ett tecken på att man stöder rörelsen är att under månaden anlägga mustasch. Jag utmanades av en kompis, så nu börjar något mustaschliknande växa fram. Nästa gång, kanske selfie. Meningen med mustaschen är att eftersom den ofta ger anledning till frågor, det skall uppstå ett resonemang kring det verkliga skälet.
 
Nu var det hög tid att frisera mangoträdet. Det hade vuxit sig kämpahögt och hotade sedan länge el- och andra ledningar. Arboristen och artisten Po Ban engagerades. Iförd flip-flops och en handsåg gav han sig i kast med trädbjässen, Efter några timmars hård kamp var uppdraget slutfört och det omfattande avfallet bortkört. Tack
 
Spik i foten? Nej, spik i däcket. Jag uppmärksammades på att vänster bakdäck slokade. Ilfärd till Kosol, den lokala däckverkstaden. En lång spik drogs ut och däcket lagades med en gummiplugg. Fem minuter och 100 Baht. Tack
 
Ni ser själva, hög tid...
 
 
Uppdraget börjar. Det gäller att lista ut taktiken, göra saker i rätt ordning. Obs sprayflaskan mot de aggressiva rödmyrorna
 
Pojken i trädet
 
Kan ni se honom?
 
Lång otäck spik i däcket, utdragen, sådant hände aldrig i Sverige. En skruv tidigare och nu en spik...
 
Färdigt!
 

HIO

Regnandet fortsätter. Vi hade en heldag på Banyan med stor charitytävling. Mycket kul med prosecco, sangria, massor med mat och många goda skratt. Ingen vinst, trots att vi tyckte att laget skötte sig mycket bra.
I söndags, sedvanlig roll-uptävling på Palm Hills. Jag spelade uruselt fram till åttonde hålet, där ett spikrakt utslag landade på green och rullade i hål. Tyvärr var vi 16 spelare så det blev litet dyrt efter spelet, caddien skall ju också ha extrabetalt vid en sådan här händelse. Kul ändå.
 
Idag har jag ägnat mig åt styrelsearbete för byn. Golf och jag har skrivit protokoll för falangerna, vi har också varit på banken och dessutom inspekterat klubbhuset inför renovering. Vi räknar fortfarande med att detta skall lösa sig och att vi till våren har en mönsterby.
PS. Det var inte kryptonit, det var titan i glasögonbågarna DS
 
Min partner Tony ser beslutsam ut
 
Några bilder från banan
 
Det har regnat så mycket att klongen är full. Krokodilen har just jagat iväg en konkurrent
 

RSS 2.0