Valborgshälsningar

Nu firar ni Valborg. I Göteborg med Cortège. Här har festligheterna avtagit. I slutet av Maj kommer vi igång på nytt. Då skall Stem, Tas yngste son göra sin "tempelplikt". Ett antal månader blir han munk och skall undervisas i den sanna Buddhistiska läran. Innan dess -stort kalas! Förberedelserna har redan börjat, hoppas på inte alltför höga kostnader. Därefter fyller Ta 50. Jag vet inte hur man vanligen firar den högtidsdagen här. Dock var jag oförsiktig och berättade att den dagen var en av de viktigaste högtidsdagarna i Sverige. Dessvärre skapade jag nog en onödigt hög förväntan...

Vi har varma dagar över + 35C. AC, pool och bris på golfbanan skänker svalka.

Vi känner oss trygga trots konflikter i gränstrakterna, både mot Kambodja och i de södra provinserna. Den kloke och erfarne Vajara som har varit med i politiken i 50 år säger att det har varit såhär så länge han kan minnas. Konflikter, kupper och oroligheter. Till slut blir ändå allt som förut. På gott och ont (korruption). Den thailändska ekonomin går väldigt bra, detta tyder på framtidstro.

Glad Valborg på er alla. Tuborg på några!


Begrunda denna text!
Glad Påsk!

Jag skickade höns- och kycklingbilden för tidigt.

Visserligen firas julen kraftfullt här, men påsken går spårlöst förbi. Idag långfredag.

Har ikväll träffat en presumtiv sponsor till vår golfsociety. En svensk kille som har en restaurang "Prime" med  fantastiskt god mat. Efter diskussion åt vi en liten middag. Jag beställde biff Rydberg och fick den godaste d:o jag någonsin har ätit. Nu tillbaka i hemmet.

Några oroliga budskap har vi hört
- kanske militärkupp igen
- det kan bli oroligheter före efter och under valet som kommer i november
- eventuellt kommer Thaksin tillbaka

En märklig sak hände igår. Alla TV-sändningar nationwide upphörde under 3-4 timmar. "Förklaringen" på kvällen var att kommunikationssatelliten hade kommit ur kurs...

Fortfarande varmt

Songkran

Vi har just klarat Songkran. En tokig fest för att fira Thailands nyår. Då festar man i 3-7 dagar. Häller vatten på varandra och dör eller lemlästas i trafiken. Vi som har överlevt är trötta och glada.

Första dagen på helgen åkte Ta och jag till Hua Hin tidigt. Primärt för good luck genom välsignelse från en munk. För säkerhets skull köpte jag tre småfåglar i en bur. Dem släppte vi ut för extra good luck. Jag hörde senare att fåglarna är dresserade till att återkomma till sin lille ägare (lysande affärsidé, redan beskriven i Piratens novell "Millionären").

Viktigt med vattenösningen. Vi besökte släkten med parfymerat vatten. Nu måste det bli good luck för dem detta året...

Sedermera buddhistiska aktiviteter kring en sedan länge avliden grandmother. För första gången fick jag en liten aktiv del i ceremonielet.

I övrigt fest, fest, fest...

Igår Hole in One. Kul. Ny fest. Idag trött

Ord vi inte använder:

båge = motorcykel
Hippa = party

Dagens citat blir både namn och do. Enligt Harriet Andersson var Ingmar Bergman ingen stor humorist. Han förstod inte poängerna.
En kul sak försökte han återberätta (detta är längesedan): Jesus halkade nedför Oljeberget. Ropade: det är inget att fästa sig vid!
Lagom kul, men Ingmar ville sprida historien med punchlinen "Det är inget att bry sig om". Svårare för åhöraren...


Här släpper Ta ut tre småfåglar ur buren


En annan ornitologisk iakttagelse. Mothers kycklingar har förirrat sig upp på verandan


Varma dagar

Nu har hot season återvänt. Varmt och skönt igen.

Vi har varit på Bangkok Hospital och opererat Ta (en enkel biopsi, med några stygn). Sjukhuset har öppnat i Hua Hin. När vi kom för återbesök var det stor invigningsceremoni. Doktorn tog emot, tittade på såret och satte på ett nytt plåster, 500 baht. Inte billigt. Vi väntar med återbesök tills stygnen skall tas...

I tisdags stort födelsedagskalas. Tas kompis norske man fyllde år. Obegränsade resurser! Musik och dans. Möjligen misstag att anlita en "wedding singer". En engelsman som oändligt, men bra, sjöng gamla schlagers och elvislåtar. Thailändarna tycker att detta är ren tidsspillan och väntar bara på den thailändske sångaren som framför de populäraste bitarna. Kul iallafall. Trött dagen därpå, inga aktiviteter.

Några ord som inte används längre:
- Strilla (tändsticka)
- Släta (kyssa)
- Lajban (kul)

För ett tag sedan hade jag födelsedag. Den mest rörande presenten kom med detta kortet. Jag betraktas som boss eftersom jag har deltagit i finansieringen av Tas verksamheter.Dagens namn: John Elfström (jag visste inte att han var en seriös skådespelare. Åsa Nisse, en krumelur)

Dagens citat. "Blame it on the Bossa Nova" Kommer ni ihåg den?

RSS 2.0