Fortsatt

Jag måste väl börja med ytterligare grumpiness: i en aftontidning presenterades en tiokilosgädda som hade försökt svälja en and. Många skämt om "han tappade andan" mm. Jag vet inte hur fiskar fungerar i detalj, men en sak är klar, de andas med gälar. Några lungor har de inte. Det värsta med artikeln var, att den historie- och geografilöse reportern skrev att gäddan hade hittats i Perthshire i England. Alla borde veta att Perthshire ligger i Scotland. Hu!
 
Idag har varit en bra dag. Jag löste ett problem hos Immigration. Jag har också löst en del problem som jag hade fått i knäet som Captain. Nu väntar Ryder Cup på TV.
 
Sen eftermiddag, jag satt på min terass och tittade ut över kanalen. Där stack ett ormhuvud upp! Jag spanade ungefär en halvtimme, gick därefter och hämtade pistolen. Idén var att få fart på den slöa ormen. Många skott var nära att träffa, men ormen reagerade inte. Senare upptäckte jag att det var en pinne (grövre) som flöt med huvudet upp. Kanske är det såhär krig uppstår?
 
Dagens frågequiz: Vad är det man håller i när man pinkar? (Insänt av E Tegnér, Växjö)
 
Dagens namn: Leonardo Da Vinci.
 
Dagens citat:"För fyra år sedan tyckte John McCain att Sarah Palin var en bättre vice presidentkandidat än Mitt Romney: Man måste beundra McCains politiska instinkt" Chris Rock.
 
Dagens bild: fiskarna frodas
 

More of the same

Nu avslutar jag the grumpy part med följande: om det inte är gräsklippare eller bulteklubbor börjar flygskolan med start- och landningsövningar. Start senast 0800. Tack.
 
Dagens trivialiteter: hundarna har börjat gräva ett stort hål under mitt bougainvilleaträd igen. Nätsängsel upp efter igenskyffling med lite trädgårdsspade (som gick sönder). Köpt ny stor skyffel för alla eventualiterer.
Min vattenpump har betett sig oroligt och gått på korta stunder med korta intervall. Idag bad jag mechanic att komma och titta/lösa. Han kom, undersökte toaletterna och justerade en, nu ok. Denna månadens vattenräkning tre gånger det normala, något att tänka på.
 
Otäckt: jag såg en dokumentärfilm (eller dokumentär, som man säger i Sverige, likaväl som man säger "karaktär" när man menar rollfigur) med Robert McNamara. Han anses vara en huvudorganisatör, under Lyndon B Johnson, av stora delar av vietnamkriget. Han berättade att 20 år efter krigsslutet hade han träffat den Vietnams ledare som ledde kriget och som nu ledde landet. McNamara hade förklarat att USA:s utgångspunkt var att Vietnam inte skulle bli kinesiskt. Då svarade den vietnamesiske ledaren: "vet ni inte att vi har bekämpat Kina i 1000 år". Vedervärdiga krig kan alltså uppstå pga okunnighet.
 
Jag såg Skavlans intervju med bröderna Palme. Den yngre brodern verkade väldigt sårbar, han var väldigt rörande.
 
Dagens citat (från Skavlan och kanske inte revolutionerande nytt): "Vi som tycker att alla människor har lika värde, måste ju tycka det också om dom som inte tycker det".
 
Dagens påstående apropå övernaturliga ting. "Lyktgubbar" påstås vara lantmätare som har mätt fel och efter döden är dömda att irra omkring i markerna (kan detta vara sant?) Hjälp mig Bengt S!
 
Dagens namn: Göran Lambertz
 
Dagens bild, om det lyckas. Favorit i repris
 
 

Låg

Stämningsläget fortfarande lågt. Då kommer den rätta grumpykänslan fram:
Grumpy 1. Häromdagen var 11 september. Hur kan någon planera och utföra något så hemskt som attacken mot World Trade Center?
Grumpy 2 (lättvikt). Sångaren i the Boppers firar 35-årsjubileum som sångare med showen Be-bop- a-luba... Är det någon okunnig copywriter som har hittat på, har inte huvudpersonen korrekturläst (han kan ju inte vara okunnig om låttiteln) eller  något annat fel (copyright t ex). Gene Vincent blir inte glad.
Grumpy 3. Hur kommer det sig att, när jag har ledig dag (= ingen golf), antingen gardengirl kör gräsklipparen precis vid sovrumsfönstret och/ eller byggnadsarbetarna börjar bila och banka med bulteklubban. Start: 0800 exakt.
 
Livet går vidare, stillsamt. Jag har varit utan bil i över en vecka, litet irriterande. Dock får jag låna min grannes, Hans, bil för div utryckningar. I morgon styrelsemöte i Societyn, vi måste ju organisera oss.
 
Det har varit kraftiga monsunregn den senaste tiden. Vi räknar med denna vädertyp någon månad till.
 
Av någon obegriplig anledning har jag fått skatteåterbäring
 
Dagens namn: Gordana Sekulic (skatteverket)
 
Dagens citat: " Ku klux klan? Ja, det första vet jag ju, men luxklan?"
 
Dagens bilder: Golfvy och min goda grannfamilj (Sofia fyller 3 år på söndag)


Sorgligt

Min gode vän, Bill Squires, dog i torsdags kväll. En gentleman, men också ett varnande exempel när det gäller rökningens faror. Dödsorsaken var alltså galopperande lungcancer. Otäckt, han behövde mer och mer syrgas. Till slut räckte inte detta. Denna 76-åring had deltagit i koreakriget och till och med varit POW men lyckats rymma. Återkommen till de egna linjerna misstänktes han för desertering, men tortyrskadorna pekade entydigt på att han inte hade varit borta frivilligt.
 
De senaste dagarna har präglats av de ceremonier och festligheter som hör till. En märklig blandning, eftersom Bill var katolik. Som Captain har jag känt ett särskilt ansvar för att allt skulle avlöpa så bra som möjligt. Också avlasta Lada, hustrun, i någon mån. Mina plikter har jag gärna tagit och jag hoppas att jag har kunnat göra något vettigt.
 
Visst har det varit en sorglig tid, både under Bills sjukhusvistelse och efter hans död. Konstigt nog hade vi en trevlig fest för Bill igår. Inledde med Mässa och nattvard och slutade, på Ladas begäran, med kareoke och dans + öldrickning. Idag Mässa, nattvard och kremering. Nu är Bill "in Paradise", som man säger här.
 
Dagens citat: "Utan tvivel är man inte riktigt klok" Tage Danielsson
 
Namnet för dagen är givet...
 
Svaret på förra bloggens frågequiz: Huden (vad trodde ni?)

På sjukhuset

En av mina godaste vänner har, genom ett livslångt rökande, nu hamnat på Hua Hin Hospital. Lungcancer. En mycket tråkig sjukdom, särskilt i slutstadiet. Jag besöker honom en stund varje dag. Han andas med hjälp av syrgas. Troligen håller denna hans hjärna pigg. Fortfarande, efter fem år, kan han skoja om svenskarnas sätt att uttala ordet "joke". Enligt hans uppfattning säger vi "yolk"= äggula. När jag säger något som jag tycker hilarious, tittar han på Lada (hustrun) och säger "yolk" och skrattar. Han är trött på thaifood på sjukhuset. Jag erbjöd mig att hämta "lobster soup" från vår favoritrestaurang, då säger han "bisque d´hommard, would be  perfect". Jag älskar denna man.
 
Meddelande till hittegodmagasinet: Golfswing borttappad söndagen den 2 september, kan troligen inte beskrivas. Vi hade kul, men jag spelade inte bra. Hoppas på nystart på onsdag då vi har en av årets finaste tävlingar...
 
Nu citat: "Bara ben på Glenn Hysén", änglarnas blogg. Känns ofullständig, Glenn hade synliga muskler, vi måste tro att hans blodomlopp var ok, de inre organen verkade fungera, körtlar mm i ordning. Dagens fråga: Vilket är Glenns största organ? Var inte too dirty, svar i nästa blogg.
 
Dagens bild: Vår äldste medarbetare, tyvärr blev bilden inte så smickrande. Denne farbror går varje dag och hackar ogräs mm för att göra livet angenämt för glidarna. Som ni ser förekommer ingen alkohol.
 

RSS 2.0