Utlovad bild mm

Denna lediga dagen förgylldes av goda vänner som bjöd på lunch. Annars hade jag planerat att köpa tandborste. Lyckades kombinera båda aktiviteterna.
 
Nu känner jag igen vädret. Varmt till 1600, därefter ösregn, denna gången litet längre än vanligt.
 
Dagens namn: Stig Ossian Ericsson.
 
Dagens citat: " Vi kollar batteri spolar vatten och olja på din bil" Inte särskilt lockande pga särskrivning
 
Så bilden på vraket, inte så farligt. Om ett par veckor som ny (jag hade dessutom skrapat framänden redan)
 

Otursdagar

Denna veckan har burit med sig några förtretligheter.
I tisdags var jag i Hua Hin för att handla och träffa vänner. På vägen hem, mitt i rusningstrafiken på huvudgatan krockade jag med en stillastående skoltransport. Åtta flickor blev försenade. Mitt fel, jag hade kommit i fel fil och spanade snett bakåt om det fanns någon lucka så att jag kunde komma rätt. Den lilla skoltransporten stod med flaket halvvägs ute i min fil och hade lätt kunnat undvikas av en mer uppmärksam förare. Som vanligt gick den följande processen väldigt lugnt tillväga. Polisen uppmanade oss att flytta vraken så att vi inte skulle hindra rusningstrafiken. Därefter vidtog väntan på försäkringsbolagens representanter. Skolflickorna ordnade snabbt motorcykeltransporter och försvann.
Nu väntar jag på reparation. I morgon visar jag skadornas omfattning ( bilen idag på verkstaden för beställning av nya delar).
Igår spelade jag urusel golf i ösregn.
 
Har försökt följa diskussionen kring Thomas Qvick. Sannerligen en soppa. Som jurist tar man sig för pannan och undrar framför allt vad Göran Lambertz har gett sig in i...
 
Idag två gåtfulla citat:
" Det är inte den riktige Stålmannen, han är utklädd" Norrlandssheriff reder ut omhändertagandet av en berusad man.
" Vita fans hejar på vita idrottsmän och vice versa" Idrottstänkare
 
 
Denna lilla dusch är en välsignelse, varför finns inte en sådan pjäs i varje hem i Sverige? Man påminns om historien om den engelska damen som kom till ett hotell i Frankrike där hon såg en bidé för första gången. Utbrast: "Oh it´s to wash the baby in!" Husan som visade rummet svarade: "Oh, non madame, it´s to wash the baby out"
 

Monsunblogg

Nu börjar jag efter sverigebesöket:
 
Tack alla fina människor som förgyllde mina dagar i Sverige. Särskilt tack till Axel, som lade ner avsevärd möda på att skilja stort från smått. Också särskilt tack till Amelie och Peter som förser mig med husrum och källarförråd. För två år sedan (senaste resan) kände jag mig bara stressad, denna gången, tack vare goda väninsatser blev tillvaron harmonisk. Ibland längtar jag tillbaka. Nu får jag inte glömma vårt släktkalas, tack Karin, det blev väldigt lyckat!
 
Nu åter i tropikerna. Monsuntid och varmt. En hel del regn också. Ni har fått likadant fast kallare...Jag har anpassat mig, dock litet trött ibland vid +36C. En timme i kylan (+26C) gör susen.
 
Igår var Drottningens födelsedag (= Mors Dag). Tas mamma fick present, viktigt. Annars innebär dessa helger (måndagen också röd) en satans massa bilar och hopplös trafik. Jag vegeterar i Chokamol och undviker Hua Hin.
 
Några grumpy bits:
Varför i helvete används begreppet "atlet" när man menar idrottsman?
         "                "            "         "karaktär" när man menar rollfigur?
Jag vet svaret men är vanmäktig...
Tack för mig...
 
Dagens bild: mitt favoritglas tillsammans med fågelskrämman. Glaset klarade resan i incheckad väska. Kvar i Göteborg blev muggen med texten. "Don´t eat yellow snow". Den hade nog blivit för svår att förklara här.
 
Dagens namn: Lars Lerin (lyssna på hans sommarprogram).
 
 

RSS 2.0