Bra dag

Lördagsmorgonen bjöd på tidig uppstigning (0445). Nu var det Springfields 20-årsjubileum.
 
Dagen började med frukost på klubben, sedan golf i soluppgången när dimman lättade, vackert. Vi hade en trevlig runda och spelet gick hyfsat. Efter detta hem för vila. Tillbaka till klubben kl 1800 för stor fest. Här hade springfieldkoncernen inte sparat på resurserna. Hela evenemanget var ägnat åt välgörenhet. Dagen hade inbringat ungefär 3 000 000 Baht. Pengarna gick till skolor i Petchburiområdet och till utvecklingsprojekt i samma område.
Dock bjöds vi på fantastiskt god mat (jag åt huvudsakligen av helsekt spådgris med sprött skinn), free flow av de drycker man ville ha och en förstklassig underhållning.
Idag trött.
Nästa begivenheter är balut här i början på mars, sedan riverboatbalut i Bangkok några veckor senare. Däremellan golf.
 
Vårt glada team
 

Vedermödor i Asien

Jag har haft en jobbig vecka:
 
I torsdags slocknade ljuset i mitt badrum. Det var hela armaturen som var kaputt. Jag är inte så pigg på att mixtra med elektriciteten så jag tillkallade hjälp som kom på fredagen. Nu var det långhelg från Valentines day, så det var litet svårt att hitta en öppen lämplig affär. Efter stor möda kom apparaten upp och ljuset fungerar (avd liten vedermöda)
 
På söndagen brast en slang under handfatet i sagda badrum. De flesta av er vet att vatten som slipper löst blir väldigt påträngande. Kvickt till huvudkranen, till slut slutade fontänen. När jag renoverade badrummet skaffade jag tyvärr ett exklusivt europeiskt handfat. Den gode rörmannen hade styvt jobb att dels ta loss detta, dels lossa den vrenskande slangen. Fortfarande långhelg, på det stora hardwarevaruhuset hade de inte min slangtyp. Dock kunde jag köpa ett "set" dvs en ny kran med alla tillbehör inkl slangar. Dyrt, men vad gör man i akuta ögonblick. Väl hemkommen överlät jag till rörmannen att slutföra arbetet. Min tanke var förstås att han skulle montera den nyinköpta kranen. Utan min övervakning satte han bara dit en slang från mitt nya "set" och skruvade ihop kran och handfat. Jag orkade inte säga till honom att göra om, det hade nu gått ett antal timmar. (avd litet större vedermöda).
 
På tisdagen ver det tandläkarbesök. En tand hade gått av och den behövde en krona. När doktor Na Na tittade närmare konstaterade hon karies under hela den krackelerade fyllningen. Frågan var nu, rotfyllning? Dessbättre kunde hon rensa tanden utan större åtgärd. Nu vidtog en och en halv timmes borrande och slipande som förberedelse för kröningen. Nu har jag en provisorisk plugg, får krona i början av mars. (avd stor fysisk och ekonomisk vedermöda).
 
När det gäller de verkliga bekymren ser det fortfarande mörkt ut. Demonstrationerna i Bangkok fortsätter. Det är tveksamt om valresultatet kan godkännas. Många thailändare har ju inte fått möjlighet att rösta
 
I början av veckan utbröt bankpanik, Governments Savings Bank (GSB) lånade ut 5 billioner (miljarder?) Baht till en jordbrukarbank. Avslkten var att lätta på trycket och skapa möjlighet för regeringen att betala subventionerna som man har lovat risbönderna. Effekten blev att GSB invaderades av insättare som ville ta ut sina besparingar i protest. GSB.s högsta chef har avgått.
 
Bortsett från detta har jag haft det bra, spelat golf och umgåtts med goda vänner. Imorgon stor golftävling med middag. Springfield firar trettioårsjubileum i efterhand. Det första blåste bort i stormen i höstas. Nu gör vi nytt försök. Tyvärr har det regnat igår och idag. Hoppas på bättre väder imorgon!
 
Reparationsarbete, det blev iallafall tätt
 
Vattenläcka
 
 

Happy Valentine

 
 

Valentines ´s day

Valentine´s day firas nog mer intensivt i Asien än i Europa. En sed är att par går på bio som en del av firandet. Glädjedödare i Singapore sätter nu käppar i det romantiska hjulet genom att köpa upp alla udda nummer på biograferna. Taskigt.
 
Otäckt: 95 000 hushåll har så stora skulder hos kronofogden att de aldrig kan bli skuldfria.
 
Har J Josefsson varit hos frissan? Som vanligt ett dubbelt för långt UG (därmed inte sagt att det fanns väsentligheter).

Diverse

När jag kom till tandläkaren i fredags (rätt fredag) blev beskedet att den krackelerade tanden behövde en krona. Tack för att detta är Thailand, priset överkomligt. Min doktor Na Na är populär och har lång väntelista. Om två veckor tar vi itu med arbetet.
 
Folk verkar mer och mer uppgivna inför det politiska läget. 10% av vallokalerna kunde inte öppna, på andra ställen hindrades väljare från att rösta. Respekten för expeditionsregeringen tycks inte särskilt stor. Det är inte bara risbönderna som klagar, gummi- och tapiokaproducenter mfl klagar. Lång väntan på ev valutgång. Kanske militären tar över igen. Då kan vi i vart fall inte vänta oss några reformer.
 
Idag "Ruhetag", igår down country Balut, dvs besök av Bangkok branch. Vännerna Kim och Claus hade arrangerat tävlingen utmärkt. Trerätters, freeflow hela eftermiddagen/kvällen och mysig avslutning med prisutdelning, öl och hotdogs (inkl remoulade). Nu eftermiddag, men trött. Hua Hin vann!
 
Jag lånar ibland ut min pick-up mulåsna. Praktisk vid större transporter. Då kan jag tex få denna istället
 
Tuff. Kanske nästa gång?
 

Besvärligt

Mitt veckoschema sprack redan på måndagen. Jag blev bjuden på en resa till Dragon Hills (golfbana). Ungefär en och en halv timmes resa nordväst. Vi tog oss dit, spelade (jag dåligt). Avslutade med några öl, dusch och sedan hemfärd. Denna blev inte enkel. Ni kanske har läst eller hört att risbönderna är förbannade för att de inte har fått sina subventioner utbetalda. Uttrycket är roadblocks. Nu har regeringen betalat till risbönderna i nordost (government country), men inte till bönderna i våra trakter. Då blir de naturligtvis extra förbannade. Alltså: när vi kom till Ratchaburi, normalt drygt en timme till Hua Hin, var motorvägen blockerad i båda riktningarna. Inte nog med detta, pga stoppet var alla till- och frånfartsvägar proppfulla med långtradare och personbilar huller om buller i ändlösa köer. Litet kritiskt för oss, vi började få slut på diesel och var hungriga. Vi lyckades kämpa oss fram till en bensinmack med 7-eleven, fick tanken fylld och letade efter något ätbart. Det visade sig att affären redan hade sålt slut på allt. Vi fick nöja oss med någon slags våffla, inte särskilt mättande, bunkrade vatten och gav oss ut på småvägar i natten. Efter irrande och frågande i några timmar, lyckades vi komma upp på motorvägen norr om Petchburi. Lättnad!
Vi förstår risbönderna och var inte särskilt arga för incidenten. Subventionen är ett av de inslag i korruptionen som regeringen anklagas för.

Chinese new year

Lapsus: Igår, en av de mest trafikintensiva dagarna i Hua Hin, pga kinesiska nyårsfirandet, körde jag till staden. Tandläkarbesök, trodde jag. Jag lämnade fram min bokning, fick beskedet att det var fredag,ok, men nästa vecka... Jag kom hem sent omsider. Stor försiktighet nödvändig i den myllrande trafiken.
 
Vetenskap: Jag har genomfört två vetenskapliga undersökningar (på Facebook). Dessa visar 1. Jag har inte benägenhet för Alzheimers 2. Min mentala ålder är 19 år (överraskande hög).
 
Närmaste schemat.
Idag åkte julen ut. Alla dekorationer nerpackade inför nästa jul/nyår.
Sö: Golf Palm Hills
Må: Toyota service
Ti Golf, Black Mountain
On: Fridag
To: Golf Palm Hills
Fre: Tandläkaren, alltså
Lö: Balut
Sö: Avstår från golf 0712
 
Som förströelse har jag tittat på några avsnitt av "Så skall det låta". Verkar väldigt ojämnt. Ett program var njutbart med fina, musikaliska artister. Dessutom med tre halt otatuerade kvinnor. Tack!  Ett annat var helt onjutbart,med en åldrad "rocksångare" som sjöng falskt på stockholmsbruten engelska. Jag stängde av efter fem minuter. Var det han med "Be bop aluba"?
 
Thailand är torrlagt från kl 1800 ikväll till midnatt imorgon. Detta för att undvika konflikter i rusets tecken. Med den kännedom jag har om Thaipeoples drinkinghabits, tror jag att detta är ett hårt slag i luften. Turister, bar- och resturangägare irriteras dock.
 
Vad får vi göra för 20 Baht?
 
Trafik
 

RSS 2.0