Hot, hot, hot

Tämligen händelsefattigt.
 
Muslimska bröllopsfesten ungefär som de andra vi är vana vid. Med några undantag: inget griskött, ingen alkohol och en strålande klädprakt (hos de muslimska deltagarna). Vid ett vanligt bröllop här ser det ut som om folk, visserligen hela och rena, kommer direkt från sin dagliga verksamhet. Här hade tom männen klätt upp sig.
 
Några golfrundor, OK. Armen och handen håller under synnerligen långsamt tillfrisknande.
 
I Sverige verkar det inte vara så kul. Som reaktion på orättvisor ter det sig obegripligt att någon tänder eld på grannens bil, bränner förskolor och krossar fönster på vårdcentraler mm. Det goda landet Sverige har kanske tagit på sig en för stor börda när det gäller att ta hand om världens olyckliga. Är de nu olyckliga i Sverige istället?
 
Ett boktips: "Döda vita män" av Johan Hakelius. En samling berättelser om några bisarra engelsmän. Efter att ha läst boken förstår man varifrån Monty Python-gänget fick sin inspiration...
 
Vi börjar med några rader om Jeffrey Bernard (1932 - 1992). Enligt förf. skulle han ha protesterat när han beskrevs som en skit. Han underströk att han inte var en "shit" utan en "cunt". Skillnaden skulle vara, att en "shit" är medvetet jävlig, en "cunt" är jävlig utan att sträva efter det, det bara blir så.
 
Igår var jag i poolen två gånger, en för exercise, en för vattenlek med Sofia och Claus. Blev solbränd, ser nästan ut som en turist... Förra gången jag fick sol var när goda vännen Erik var på besök. Då låg vi på stranden några gånger, visserligen under parasoll, men fick viss färg. Obs, ej smärta!
 
Värmen mildras ibland på em av en regnskur. med åska, då pratar vi kraft...
 
Brudparet med två gäster
 
Kalas. Min caddie, Tuk, i randigt (hon och väninnan ej muslimer)

Bangkok mm

Jag  lovade rapport från Bangkokresan. Den blev kort. Lång väntan i trafiken (regeringen beslutade för ett par år sedan om subventioner vid nybilsköp, nu ser vi vad som hände...) Lång balut, internationell. Uppkopplingarna till Danmark, Vietnam, Finland mfl fungerade inte oklanderligt. Spelet slut vid 0200, då orkade i alla fall inte jag gå ut på stan. Spelplatsen var en restaurang med stor pool. Vid balut skulle man hoppa i poolen. Min motspelare fick nästan direkt balut, han kastade sig utan tvekan i vattnet. Vad skulle jag då göra när jag fick balut? Blev våt.
 
Vi bor ju nära flygbasen. I mändags var stor buddhadag. Då gjorde man som i Sverige, stod kvar på marken.
 
Lilly har opererats, hon skall inte ha några valpar med omgivningens hundar. Såret läks fint och hon är pigg.
 
I morgon, lördag, är jag/ vi bjudna på muslimskt bröllop. Intressant! Här har man inga problem med motsättningar mellan grupper. Dessvärre är ju motsatsen i söder där det pågår ett slags krig där muslimerna vill lämna Thailand.
 
Vi upplever hot season. Alla klagar på värmen (100 grader F i skuggan).
 
Hep Stars "Sunny girl" som Svenne Hedlund fortfarande turnerar med: "She´s domestic, she´s property, she´s slim like reed". Efter många år i fastighetsbranschen undrar jag hur man är när man är "property". Har det något med "proper" att göra. Många mysterier i schlagerns värld. I Alvesta (järnvägsknut mm) undrade vi mycket över Elvis låt "Love me tender". "Älska mig kolvagn?"
 
Vacker fjäril
 
Fint inbjudningskort
 
Inbjudan, läs själva!

Bangkok

Nu blir det Bangkok några dagar. Balut mm farligt!
Återkommer med rapport

good and bad

Igår kremerades den stackars trafikdödade kvinnan, gardenlady. Väldigt mycket folk i ett Tempel på landet. ledsamt, ledsamt. Familjen mycket tagen, förstås. Annars visar man inte så mycket känslor här.
På hemvägen fick Ta veta att hon hade vunnit på The Lottery. En liten summa, men turen är viktig, då skulle det bli särskild supé och Ta skulle dricka Spy (en färdigblandad vindrink). Hon vet att hon inte mår bra av det, men det är en del av ritualen. Idag huvudvärk (Ta).
I natt en kör av hundskall, vi har fått grannar som inte sköter sina djur på rätt sätt. En del hus här hyrs ut på korttidskontrakt till folk som jobbar på några stora byggen i närheten
 
Till vänster, Tom kha gai (kycklingsoppa, längst bak charkuterier med ingefära (två sorter), peanuts och lök. Salladen, tomater, lök, persilja och chili . Sovlet: kokta gristarmar (inte min favorit)

RSS 2.0