Regn hos mig

Fortfarande regnig period, hoppas på nästa månad. Vi klafsar omkring på golfbanan mest för motion och vänskap.
Senaste tiden har medfört påfrestningar på ekonomin. Renoveringsarbeten på huset och nya glasögon (ramar av något mirakelmaterial, kryptonit?). Satsningarna bidrog till en bättre livskvalitet, ingen droppande kran i köket, ny badrumsdörr och ommålning av terrass, fint. Bättre syn är inte heller att förakta
Stort husägarmöte i lördags. Vi börjar få ordning på våra "medlemmar". Tyvärr krånglar motparten, så det verkar som om vi måste få en domstol att avgöra denna soppa.
På fredag stor charitytävling med galamiddag. Jag deltar i laget "Beautiful World", namnet ger goda vibrationer, leder kanske inte tanken till en möbelaffär (visserligen exklusiv).
 
Det är inte alltid som måtten stämmer
 
Här målas det
 
Goda vänner på besök, Claus och Sophia
 
 

Arbetsdagar

Idag hemmaarbetsdag, målning av terasstak, service på AC, droppande kran, tätning av sprickor och litet elarbete.
Allt verkar gå som det skall. Imorgon tuktning av bougainvillea, någon dag skylift för beskärning av mangoträdet som är enormt (ingen frukt, dock).
Hårt i övrigt, i morgon balut, på söndag golf. På tisdag och onsdag golf på Banyan och Lake View, båda mer på skoj utan pretentioner. Den 25 stort möte med husägarna, vi har redan börjat undersöka upprustning av poolen.
Problemet är klongen som luktar dy, jag vill ogärna sitta på terassen nu.
 
Usch!
 
Regniga vädret har givit växtkraft, snart mindre
 
Nu blir det friskt, god hjälp av proffs
 
 

Blöta dagar

I söndags var det kalas inne i Hua Hin. Mycket god mat -köttbullar med potatismos, engelsk köttstuvning mm. Kvällen avslutades med att det stora ovädret bröt ut. Det har ösregnat sedan dess. Idag litet bättre. Vi väntar fortfarande på cool season, den närmar sig.
 
Regnandet har skapat översvämning på vägen till Chokamol. Ungefär en halv meter vatten täcker vägen med omgivningar. Min bil som är hög klarar detta men mindre personbilar vågar sig inte ut på djupet. Häromdagen mötte jag min granne, Ian, han hade fått stopp på motorcykeln och vadade nu till knäna på väg hem. Detta betyder att många kommer att vara isolerade några dagar till.
 
Igår hälsade Golf och jag på Aku som äger marken mitt hus står på. Vi behövde fullmakt för stämningsansökan mot byägaren. Vi hade en trevlig stund i hans restaurang och kunde bekräfta en mycket god relation.
 
Minigroda förirrade sig in till mig
 
Många dagars regnande har fyllt klongen, dock inte mysigt...
 

Biltvätt -25 000 Baht

Nu har det tagit sådär lång tid igen. Jag har visserligen varit litet "under the weather", men inte värre än att jag har kunnat utföra de dagliga sysslorna.
 
Jag körde till Julia som sköter mina försäkringar. Hon har dessutom en biltvätt. Denna gången handlade det om tvätt, trodde jag. Jag gick några ärenden medan bilen fixades, när jag kom tillbaka fick jag notan: 25 000 Baht. Litet i överkant, även om bilen var tvättad även på insidan. Nu kommer det hemska! Skatt och försäkring hade gått ut i januari... Julia skämdes, det är ju hon som skall påminna, något faller på mig men jag var ju i Sverige på förfallodagarna. Några vänner har lånat bilen under den farliga tiden. En rysare, tänk om något hade hänt...
 
Charitygolf till förmån för en underpriviligierad skola öster om Hua Hin, nära burmagränsen. Vi hade kul, Prosecco serverades dels från ett fast stånd, dels från mobila enheter. Därefter middag med sång- och dansuppvisning av skolbarnen, rörande.700 000 Baht samlades in, skall användas till att anställa åtminstone en lärare till, rusta upp fotbollsplanen och förbättra byggnaderna.
 
Jag får alltmer att göra: arbetsutskottet i vår bystyrelse, vice captain i ett litet golfsällskap på Palm Hills, legal consultant till ett danskt företag här och nu senast skribent (copywriter?) åt ett svenskt företag på nätet. Slit och släp (dyrtider börjar det bli nu när kronans värde sjunker drastiskt).
 
Vårt lag, med stora förhoppningar
 
Vårt lag, med spruckna förhoppningar
 

RSS 2.0