Kulturblogg

Har varit borta några dagar. Kantchanaburi, river Kwai. Häftig ljusshow vid den nyuppbyggda bron. Glömde kameran som vanligt.

Lång resa med buss. jag betraktar mig inte som superintellektuell, men brukar skoja "jag läste en bok en gång, den var inte bra". Bakom mig satt gubbar och pratade, som man gör en lång bussresa: "vad skall du göra i kväll. Gå och lägga mig och läsa. Jag började läsa en bok när jag var femton, jag tröttnade efter hälften. Nu, efter 42 år försöker jag med Örnnästet . Uppenbarligen kan man bli frangångsrik utan att läsa en enda bok.
I norr, vatten, vatten.
Namn idag, förstås: Kurt Olsson

11.11.11

Fortfarande är det högt vatten i Bangkok. Jag misstänker att många andra ställen fortfarande har problem. Här i Chokamol är det fullsatt, bilar, hundar och förstås många människor, även små. De som kan flyr Bangkok. Jag har nog sagt det tidigare: Vi är lyckligt lottade även om varorna blir dyrare och svåra att få tag på, även om det är enorma köer på bensinmackarna, även om trafiken i Hua Hin är nästan outhärdlig osv. Tänk på de miljoner (i Bangkok över 500000) människor som har berövats hem och utkomst.

Läste i Bangkok Post att Thailands advokatsamfund skall föra grupptalan mot regeringen och ansvariga myndigheter. Den bärande tanken är att regeringen m fl har skött översvämningarna så dåligt att det i onödan har drabbat många människor. Krav på skadestånd som ännu inte har räknats ut.

Vi har haft en av årets största högtider, Loy Krathong. Då gör man sig av med alla dåliga tankar och renar sin själ genom att sända ut en liten båt i vattnet. Alla gör det. Undrar om det hjälper?
För övrigt har cool season inletts. Skönt.

Jag lyssnar ibland på Sveriges radio, tittar ibland på SVT Play. Jag vet inte i vilket sammanhang, men någon hade satt på radion och hört "du lyssnar på P1". Vederbörande ställde frågan "hur kunde han veta det?"
Annars var det roligaste Public Services nya grekiska drama i söndags "Orfeus kör i Eurodiket"

Dagens citat kommer från Aftonbladet (rubrik): "Blodpropp stor som en IPhone". Den mannen skulle jag vilja se (han överlevde IPhonen).

Dagens namn: Clifton Chenier, bon temps!

Loy Krathong, Loy Krathong, blir jag en bättre människa nu?


Talat nam, floating market

Vi skulle besöka den nya attraktionen i Hua Hin, floating market. Först blev vi försenade, sedan körde jag fel, inbillade mig att jag visste vägen. Hua Hintrafiken är nu som Bangkoks, så jag hade bestämt att vi skulle ta bypassvägen för att slippa komma in i Hua Hin. Jag tog ett för tidigt avtag. Gissa var vi hamnade -mitt i Hua Hin. Under resan hade jag också blivit påmind om att jag hade glömt kameran (skönt att detta är Thailand, mai bpen rai). När vi till slut kom fram var vattenmarknaden stängd. Ridå...

När det gäller det allvarligare vattenläget, verkar det som om det kommer att ta lång tid för vattenmassorna i bangkoktrakten att sjunka undan. Tråkigt för de som har kunnat evakuera sig och hemskt för alla dem som inte har den möjligheten.

RSS 2.0