40 grader i April

Har haft besök av en god vän och fd arbetskamrat. Härligt med omväxling i umgänget! Jag fick tillfälle att leva som turist med massage, slappa på stranden samt goda middagar. Vi fick också delta i en inauguration för två unga män, halvbröder till Tas söner. Långt in i djungeln vid Kangkrachang. På väg dit fick vi ett enormt skyfall. De stackars arrangörerna av kvällens fest hade planerat ett stort område för middagsborden och byggt upp en scen för uppträdanden. Hela området blev nu översvämmat. Plan B var att ställa borden på vägen vid sidan om översvämningen, det gick också. Sikten mot scenen blev förstås skymd.

Ikväll Hua Hin och dansk mat med köttbullar, fläskstek, potatismos samt diverse thaispecialiteter. En god vän blev med bar för ett tag sedan och nu har han utökat. Mums!

Varmt, varmt, varmt! Många klagar och vi väntar på regn.

Dagens namn:Aung San Suu Kyi, grattis!

Dagens citat:"Känslan av avund är en del av att vara människa"
Här rakas de blivande munkarna


Här laddar man upp inför den stora paraden


Songkran

Den fruktade tsunamin kom inte, vi var ju inte i farozonen men skönt ändå.
Här firas Sonkran i fyra dagar, minst. Tiden kallas "the dangerous seven days". Förra året dog 740 personer i trafiken. Bangkok Post redovisar ett par gånger om dagen "road toll". De  första två dagarna skördade 210 döda och  över 2000 skadade. Man (jag) undviker trafiken dessa dagar. Inte bara dödsfaran utan även oändliga köer och väntan.
Songkran är det thailändska nyåret, så folk hälsar "sawadee pi mai", gott nytt år, innan de häller vatten - eller sprutar med slang eller kraftfulla vattengevär- på dig. Vattnet symboliserar väl rening och pånyttfödelse. Helgen är inte bara hejdlöst vattenösande. Äldre släktingar hedras mera rituellt genom att de yngre sakta öser vatten på de gamlas händer samtidigt med välgångsönskningar. Vi hälsade förstås på Tas föräldrar, men också några äldre mostrar. Detta är en fin och återhållsam del av Songkran.
I Cha Am var det stor parad på den första officiella helgdagen. De stora hotellen, varuhusen och golfbanorna hade arrangerat värsta cortégen. Glatt och livat, trots oändliga "kränkningar". Man blir besprutad och också insmord i någon vit färg. Bilen kommer inte undan... Förmodligen hade ett sådant här firande inte fungerat i Sverige där folk är så lättkränkta.

Jag tog några bilder, kameran, plånboken och telefonen var annars i sina plastpåsar. Bilder nu, kanske några senare.

Dagens namn: Buddha

Dagens citat: "It´s another day in Paradise" (Eagles)

Vackert ekipage


Vackra dräkter finns det gott om


Liten engelsk tant letar efter offerLångfredag

Nu är resan över sedan länge.  Vi spelade golf i tre dagar runt River Kwai, som egentligen heter Mae Khlong. Hemkommen drabbades jag av konstig åkomma med magbekymmer och stor kraftförlust. Nu betydligt bättre.

Jag läste om den hemska misshandeln av "en gubbe" (61 år). Gärningsmännen (-barnen) som var sju till antalet hade förberett sig genom träning av MMA och brasiliansk jiu jitsu. Kan komma väl till pass när hopen skall överfalla någon ensam, försvarslös person. Nej, nu får jag sansa mig, de är ju inte dömda än...

Dumt nog gav jag mig idag in till Hua Hin för att uträtta några ärenden. Dumt för att idag är det inte långfredag som firas utan en större buddhahelg. Innebär trafik utöver det vanliga, jag kom helskinnad tillbaka.

Dagens citat: "idag var imorgon igår" Meditera över detta.

Dagens bild föreställer bussvraket vi transporterades i, say no more... Alan och John tvekar


RSS 2.0