Vardag och fest

Här är lugnt. Ta har fortfarande mycket att göra vilket innebär att jag får ägna mig åt egna aktiviteter. golf, simma, äta, sova (middag). Kvällarna  ägnas åt djupa samtal, måltider, tv-tittande och ev restaurangbesök.
Vädret håller på att slå om. Vår cool season övergår nu till hot season, litet svettigare...
Häromkvällen var vi på jättekalas vid skolan i Baan Kwai (där Ta har gått). Här showade alla barnen från yngsta (ca5 år) till de äldsta (ca 14 år). Alla uppmärksammades med namn och de deltog med liv och lust i sina respektive spektakel. Anmärkningsvärt att ingen var motsträvig eller vägrade. Här var alla med på tåget. Fina dräkter stod skolan för. Make up står familjen för. Tyvärr glömde vi (!) kameran. Kvällen avslutades på dansbanan. Nu känner jag mig mera säker där. Låtarna förändras inte och danssteg och - rörelser accepteras oavsett skicklighet. Tack!

Dagens citat:”Frihet att tala, skriva, rösta, strejka och ta sig en sup – det är ett bra program!” Javisst, ett tips.

Dagens namn: Frölunda Indians

Dagens bild: så här ser fötter och underben ut på en van utemänniska som har tagit olika strumpor på vänster och höger fot

Wälkom to Chokamol

Gårdagen: golf med goda vänner. Hämta vår uthyrda cykel + tvätt av den. Kvällen blev det den årliga nattliga utflykten i nowhere för att slutligen hamna vid ett Tempel långt in i djungeln. En blandning av tivoli, marknad och religiöst centrum. Här utförs ritualer för en god framtid och även (tror jag) till de dödas minne och välfärd. Guld fästs på Buddhabilder och glober, finansiering av tempelverksamheten. Obegripligt många människor hade kommit hit i ett oändligt antal bilar. Detta visade sig när vi skulle åka hem: vi var inparkerade å det gruvligaste. En situation som i Sverige troligen hade lett till kraftiga konflikter och förmodligen fått sluta i häradsrätten löstes med gott humör och hjälpsamhet. Vi letade inte syndabockar, bara rutor i 15-spelet för att komma ut. Till slut, efter en dryg halvtimme, var vi ute. Där mötte vi ett nytt oändligt antal bilar på väg in, skönt att vara ute!

I kväll party på Palm Hills hos nya vännerna Wim och Mieke. Generöst smörgåsbord med bl a rökt ål och holländsk matjessill. I övrigt många andra läckerheter, mycket generöst.

Dagens namn. Åsa Nisse

Dagens citat:"Jag är en avhakad gammal korvvagn på ett tivoli som stängt för säsongen." Marcus Birro om åldrandet.

Här får männisorna kontakt med andligheten (via det allerstädes närvarande vita garnet). Vi gjorde det också.


Ett försök att visa bilkaoset.


Mord!

Jag hade tänkt skriva om de mysiga ritualerna kring firandet av det kinesiska nyåret. Det blir istället -mord!
I eftermiddags flöt en kropp iland nära Tas strandshop. Den var hopbundet till händer och fötter +snara runt halsen. Luktade illa! Många spekulationer varifrån han hade kommit, det finns ju alternativ: långväga över Siambukten från Pattaya (troligt) eller dumpad i Cha Am, nära (lika troligt). Otäckt var det iallafall...

Kinesiska nyåret firades i onsdags med matbord för Buddha, fyrverkerier mot onda andar uppeldning av "pengar" till de avlidnas andar mm. Stor festhelg, många åker till sina hembyar för att fira (om man har minsta kinesiskt påbrå).

Problemet för mig är att jag sedan några dagar inte kommer åt mitt hotmailkonto. Kan någon hjälpa mig (Jan P?)

Dagens namn: Agatha Christie

Dagens citat: "Anledningen till att kriminaliteten är så låg i Tyskland är att den är förbjuden".

Ta välsignar den pyntade bilen


Här är det dukade bordet

RSS 2.0