Nedslag i det svenska

Denna veckan ser stillsammare ut än förra. Jag har legat på stranden hos Ta några timmar varje dag. Hennes affärer verkar gå bra nu, roligt.

Mina blickar vänds vid sysslolöshet mot Sverige (genom AB-kikaren). Visst finns det några allvarliga nyheter, men det mesta är inte värt att ta på allvar:

"Baren" fyller tio år. Jag tittade aldrig på den. Kunde dock inte undgå spinoff. "Molle" och "barenMeral" blev obegripliga uttryck för mig.

Mera begriplig var Sverker Olofsson. Ibland rabiat, ibland genial. Nu slutar han, hoppas att han har rätten till sitt "format".

Gudomlig rättvisa verkar skipas i Göteborg "Telia-huset måste utrymmas". Inte en dag för tidigt. Jaså, det rörde sig om en spricka i byggnaden...

Nu kan du bli kvitt din OS-abstinens. Var spelen så beroendeframkallande? 

Dagens namn: "Xynthia". Har ni inte fått nog?

Dagens citat: "Efter regn kommer solsken". Rolandz 2009

Kommentarer
Postat av: Karin

Xynthia har kommit till Skåne med blåst och regn, alltså mycket försvagad. Tursamt för oss.

2010-03-01 @ 16:37:14
URL: http://..
Postat av: Don C

Hustrun och jag såg filmen Avatar häromkvällen. Man kan säga att det har hänt mycket sen filmatiseringen av Nils Holgerssons underbara resa, 1962. Åtminstone vad det gäller det rent filmtekniska.

En annan kommentar; måste vuxna människor sätta i sig en tornister popcorn under en föreställning? Samt helrör Cocacola.

2010-03-03 @ 22:21:02
Postat av: Harvets

Okey. Bloggen är din. Det är du som är i fokus. Men det skulle vara spännande om du kunde berätta mer om din hustru - denna Ta. Det enda vi vet är att hon serverar femrättersmiddagar, inrett huset något kitschigt (sorry!), härom månaden fick en ny dammsugare och har en butik vid sidan om. Hur ser hon på dig som Europe, vad har hon för tankar och eventuella fördomar om västerlänningar, osv. Man får nästan en känsla via dina bloggar att hon är en accessoar (vad tänker hon? Vem är hon?). Men ibland kryper det fram att det är en kvinna med skinn på näsan. Nå?

2010-03-05 @ 22:21:51
Postat av: Harpest

Förnämt folks nattstolar var klädda med sammet, sars eller kläde i starka färger, ofta rött, grönt, blått eller brunt.



Hovnarrarna buro ofta kläder i samma färg som nattstolarnas klädsel.

2010-03-07 @ 17:31:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0